Mina sidor Boka tid boka-nu-pil

Smile Tandvård skänker även i år företagets julgåva till Tandläkare utan gränser

2020 har varit ett speciellt år för alla. Därför är det extra viktigt att inte glömma bort dem som behöver hjälp allra mest. Enligt vår egen jultradition skänker vi även i år vår julgåva till Tandläkare utan gränser.

De som behöver stöd även när vi inte är i en pandemi är nu i större behov av hjälp än någonsin. Smile Tandvård är huvudpartner till Tandläkare utan gränser. Vi instämmer med Tandläkare utan gränsers motto – att alla har rätt till frisk munhälsa. Därför är vi glada att kunna bidra till deras viktiga arbete.

Tandläkare utan gränser

Tandläkare utan gränser är en oberoende och ideell organisation vars uppdrag är att verka i länder där munhälsan är eftersatt. Projektländernas befolkning erbjuds förebyggande information som syftar till att förbättra både munhälsan och den allmänna hälsan. Genom långsiktighet ska projekten ha en positiv och kontinuerlig påverkan för så många människor som möjligt. Projektens målsättning är att under en begränsad tid ge verktyg till självhjälp och utbildning så att en god tandhälsa kan bibehållas.

Nikoo Bazsefidpay, ordförande Tandläkare utan gränser:

– Pengarna som skänks från Smile har gjort det möjligt för oss att betala för kostnader runtomkring volontärsresorna. Pengarna går bland annat till transporter mellan olika arbetsplatser och boenden, olika permits från regeringar, inköp av material, läkemedel och bedövning för att bedriva projekten samt administrativa kostnader på plats. Det är en trygghet att vi fått Smiles årliga bidrag vilket har gjort att vi har kunnat öka vår närvaro i fler länder.


Läs mer inom Nyheter

Smile Tandvård