Mina sidor Boka tid boka-nu-pil

Ny specialisttandläkare examinerad

Smile Tandvård har under tre år varit ansvarig för en specialistutbildning i protetik, utbildningen har bedrivits som en uppdragsutbildning via avtal med Region Skåne.

Det är tandläkare Wissam Dirawi som har gjort sin ST-tjänstgöring i Smiles regi. Han är den tredje specialisttandläkaren som examineras inom Colosseum Smile.  För att bli specialisttandläkare krävs en treårig efterutbildning som varvas med både teori och praktik.

Lars Christersson, nationellt odontologisk ansvarig, har ansvarat för utbildningen och ser flera fördelar:

–Detta är ett sätt att se till att vi även framåt fyller på med specialisttandläkare i organisationen. Vi vill ha en verksamhet som ligger i framkant där spetskompetens och utveckling är viktiga faktorer.

Stort grattis Wissam, hur känns det så här veckan efter examinationen?
Tack, det känns fantastiskt bra. Det har varit tre tuffa och samtidigt enormt utvecklande år.

Vad har varit det bästa med utbildningen?
Möjligheten att varva teori och protetik har varit väldigt givande samt förstås att haft förmånen att arbeta tillsammans med mina erfarna handledare.

Varför valde du att bli specialisttandläkare?
-Avancerade patientfall har alltid intresserat mig, som protetiker förändrar jag patientens bettsituation och ibland till och med patientens liv, det är väldigt givande. Nu ser jag fram emot att ta mig an  och hjälpa ännu fler patienter och även att utveckla protetikverksamheten inom Smile.

Wissam Dirawi kliniska utbildning har varit förlagd på Smile på både Malmö Slottsstaden och Helsingborg Drottninggatan och det är där där han nu kommer att fortsätta arbeta på framöver.


Vad gör en protetiker?

En protetiker är en specialistutbildad tandläkare, som skulle kunna beskrivas som tandläkekonstens arkitekt eller ingenjör. De vanligaste arbetsuppgifterna är att lösa komplicerade bettrehabiliteringsproblem där en eller flera tänder saknas, är estetiskt missprydande eller i så dålig kondition att någon form av protes måste framställas.

Är du tandläkare och vill remittera din patient till Wissam Dirawi? Kontakta Smile Malmö Slottsstaden.


Läs mer inom Nyheter

Smile Tandvård