Mina sidor Boka tid boka-nu-pil

Smile Tandvård korttidspermitterar anställd personal

Smile Tandvård som är Sverige största privata tandvårdskedja har beslutat att korttidspermittera anställd personal. Smile avser även fortsättningsvis att hålla samtliga kliniker öppna för att ta hand om såväl nuvarande som nytillkommande patienter.

Smile Tandvårds fokus under de senaste veckorna har legat på hur vi bäst värnar om våra patienter och medarbetare under covid-19 utbrottet. Med strikta rekommendationer och uppföljning avseende patienter med symptom och aktiv avbokning av patienter som tillhör riskgrupperna har vi självklart sett en påverkan på vår verksamhet, kommenterar Smile Tandvårds VD, Malin Schmidt.

Det är en självklarhet att vi begränsar vår verksamhet i den utsträckning som är tillbörlig för att minska risken för smittspridning och värna riskgrupperna. Däremot leder det också till att vi temporärt behöver anpassa vår verksamhet till rådande läge, fortsätter Malin Schmidt.

Korttidspermitteringen berör all anställd personal inom Smile Tandvård och den anpassas efter klinikens specifika förutsättningar för att begränsa permitteringsgraden där det är möjligt. Avtalsperioden som Smile avser att införa korttidspermittering för sätts till 27 mars till 27 september. Avtalsperioden ska MBL-förhandlas med fackliga parter innan formellt beslut tas.

Smile Tandvård avser även fortsättningsvis kunna erbjuda patienter god tillgång till tandvård med korta väntetider.


För mer information kontakta oss gärna:

Marknads- och kommunikationsansvarig, Susanne Hulten, tel: 070-578 16 35 email: susanne.hulten@smile.se

 


Läs mer inom Nyheter

Smile Tandvård