Mina sidor Boka tid boka-nu-pil

Priser och betalning

Hur betalar man hos Smile tandvård?

Hos oss kan du betala med Swish, betalkort eller fakturabetalning via Payzmart. Du får alltid en skriftlig kostnadsberäkning vid undersökningstillfället om ytterligare behandling är nödvändig. Fråga oss om det i receptionen.

Delbetalning -betala som du vill, i din takt

Vi erbjuder en förmånlig betalningslösning för dig som önskar betala din tandvård i efterhand. Du slipper betala tandläkarbesöket direkt och får istället en faktura efter besöket. Fakturan skickas till dig med e-post, sms, brev eller en kombination beroende på vad du och din Smileklinik kommer överens om. Välj då om du vill betala hela beloppet inom 14 dagar, förlänga betaltiden 10 dagar utan kostnad, eller om du vill betala en fast månadskostnad mot avgift till behandlingen är betald. Du väljer vilket alternativ som passar dig bäst.

Dina fördelar:

• Fakturan kommer direkt efter besöket
• Betala allt eller lite i taget mot avgift
• Större valfrihet
• Ingen ansökan krävs

Vad kostar en undersökning?

En undersökning hos tandläkare kostar från 1035 kr. För en undersökning hos tandhygienisten är kostnaden från 1080 kr. Eventuellt tandvårdsbidrag kan minska kostnaden med mellan 300-1200 kr* Prata gärna med din Smileklinik om behandlingar och priser. Om du behöver ytterligare tandvård efter undersökningen får du alltid ett skriftligt kostnadsförslag först. En undersökning tar 30-50 minuter.

*Har du inte varit hos tandvården det senaste året har du rätt till allmänt tandvårdsbidrag ATB, som dras av kostnaden för undersökningen eller annan behandling. 

Hur fungerar det allmänna tandvårdsbidraget?

Den 1 juli varje år får du ett nytt allmänt tandvårdsbidrag. Du behöver inte ansöka utan säger till på Smilekliniken att du vill använda ditt tandvårdsbidrag för att betala en del av kostnaden. Hur stort bidraget är beror på hur gammal du är.

• Från det år du fyller 24 år till det år du fyller 29 år är bidraget 600 kronor per år.
• Från det år du fyller 30 till det år du fyller 64 är bidraget 300 kronor per år.
• Från det år du fyller 65 är bidraget 600 kronor per år.

Hur ofta får jag det allmänna tandvårdsbidraget?

Du får ett nytt tandvårdsbidrag den första juli varje år på 300 eller 600 kronor beroende på hur gammal du är. Det går att spara bidraget från ett år till ett annat och använda två bidrag under ett år, samtidigt eller vid två olika tillfällen men du kan aldrig ha mer än två bidrag samtidigt. Har man två bidrag den 1 juli ett år försvinner ett av dem och ersätts med ett nytt.

Exempel 1 
Erik är 27 år. I augusti år 2017 är det drygt två år sedan Erik senast gjorde ett tandläkarbesök. Eftersom Erik inte har varit hos tandläkaren på över två år har han tillgång till två tandvårdsbidrag. Bidragens sammanlagda belopp är 1200 kronor (600+600). Undersökningskostnaden blir då 0 kronor.

Exempel 2
Lisa är 45 år och går till tandläkaren regelbundet en gång om året. Det Allmänna tandvårdsbidraget är 300 kronor om året i Lisas fall. Undersökningskostnaden blir då  645 kronor.

Hur betalar man hos Smile tandvård? Hos oss kan du betala med Swish, betalkort eller fakturabetalning via Payzmart. Du får alltid en skriftlig kostnadsberäkning vid undersökningstillfället om ytterligare behandling är nödvändig. Fråga oss o…

Läs mer

Priser och betalning

Frågor och svar om tandvårdskostnader

1. Hur betalar jag?

Hos Smile Tandvård betalar du med betalkort vid varje behandlingstillfälle.

2. Behöver jag betala direkt?

Nej. Tillsammans med PayZmart erbjuder Smile Tandvård förmånliga betalningsalternativ (se ovan) där du får möjlighet att skjuta upp betalningen med faktura. Betala inom 14 dagar, flytta fram förfallodatum 10 dagar utan kostnad eller delbetala upp till 36 månader.

3. Är barntandvården kostnadsfri hos Smile Tandvård?

Ja, tandvård är kostnadsfri för barn och ungdomar till och med det år du fyller 23 år. För tandreglering gäller speciella regler. Alla barn och ungdomar är välkomna att lista sig hos Smile.

4. Vad kostar det att laga en tand?

Det beror på hur stort hålet är och var det sitter. Du får besked om kostnaden av din Smiletandläkare vid undersökningstillfället. Du kan använda ditt tandvårdsbidrag som delbetalning.

5.Vad kostar det att göra ett implantat?

Det beror på hur omfattande behandlingen är och vilken ersättning du har rätt till. Be att få en kostnadsberäkning av din Smiletandläkare.

6. Är tandvård billigare om jag är pensionär?

Nej, det finns ingen rabatt för pensionärer utan det är de vanliga priserna för vuxna som gäller. Du kan däremot ha rätt till statligt tandvårdsstöd. Läs mer om det här

7. Kan jag få bidrag för tandvårdskostnader?

Ja, alla vuxna som är 23 år och äldre får ett bidrag från staten genom statligt tandvårdsstöd. Det kallas allmänt tandvårdsbidrag ATB och du kan använda det som delbetalning för din tandvård. Det statliga tandvårdsstödet består också av ett högkostnadsskydd och ett särskilt tandvårdsbidrag, STB för dig som har en sjukdom eller funktionsnedsättning som påverkar tänderna. Tandvårdsstödet gäller alla vuxna från den 1 januari det år de fyller 23 år.

8. Hur får jag reda på hur mycket bidrag jag kan få?

Alla tandläkare har tillgång till information om ditt tandvårdsbidrag och ditt högkostnadsskydd via sitt datasystem. Det sköts automatiskt av din Smiletandläkare, som informerar dig om vad det kommer att kosta och vilken ersättning du har rätt till.

9. Vilka har möjlighet att få särskilt tandvårdsbidrag?

Om du har en sjukdom eller funktionsnedsättning som påverkar tänderna kan du ha ökat behov av förebyggande tandvård och rätt till särskilt tandvårdsbidrag. Tala med din tandläkare eller din tandhygienist på din Smileklinik så hjälper de dig.

Hur gör jag om jag behöver boka om min tid?

Vid förhinder är det viktigt att kontakta din Smileklinik så snart du kan, och senast 48 timmar före besöket. Uteblivande och återbud, senare än 24 timmar debiteras med 500 kronor.


Smile Tandvård