Mina sidor Boka tid boka-nu-pil

Tandimplantat

Lev som vanligt med tänder som sitter fast

Att förlora en tand kan vara en påfrestande upplevelse som påverkar både ditt självförtroende och din livskvalitet. Men det finns moderna lösningar som kan hjälpa dig att återfå ett naturligt leende och full funktion i munnen. Tandimplantat har blivit ett allt vanligare alternativ för den som vill ersätta sina förlorade tänder.

Om du saknar en eller flera tänder kan det vara svårt att le, tugga och prata som vanligt. Då kan du behöva få nya, konstgjorda tänder.

Vad är tandimplantat?

En implantatbehandling innebär att skruvar av titan opereras in i käkbenet och på den fästs sedan de nya konstgjorda tänderna, kron- och brokonstruktion eller en protes. Dessa implantat fungerar som en stabil grund för fäste av kronor, broar eller proteser, vilket ger ett mycket naturligt utseende och känsla. Dagens moderna implantat ser ut som och fungerar precis som vanliga tänder.

Vilka är fördelarna med tandimplantat?

Det finns många fördelar med tandimplantat jämfört med andra metoder för tandersättning. De stora fördelarna med tandimplantat är att de, till skillnad från exempelvis löstagbara proteser eller bryggor, fästs i käkbenet.

Eftersom tandimplantaten fungerar och sitter precis som vanliga tänder behöver du inte oroa dig för att de ska ramla ut eller att matrester ska fastna under dem och orsaka infektioner som traditionella löständer eller lösa broar kan göra. 

Det blir lättare att tugga och du slipper oroa dig för att de ska lossna. En annan stor fördel med tandimplantat, jämfört med så kallade bryggor, är att tandimplantaten inte påverkar de angränsande tänderna eller att man behöver slipa och borra i friska närliggande tänder.

De är mer hållbara och kan, med rätt skötsel, hålla livet ut. En annan fördel är att tandimplantat inte rör sig eller glider som avtagbara proteser kan göra, vilket gör dem bekvämare och mer praktiska i vardagen.

 • Lättare att tugga
 • Bekväma och praktiska
 • Lossnar ej
 • Hållbara livet ut

Vad kostar tandimplantat?

Pris för tandimplantat kan variera beroende på varje individs unika behov och förutsättningar.

Alla människors munnar och förutsättningar skiljer sig mycket åt, därför är det viktigt att alla eventuella implantatsbehandlingar inleds med en en konsultation där vi går igenom dina behov, dina önskemål och vad som är möjligt utifrån just dina förutsättningar och vad kostnaden skulle bli. 

Konsultation tandersättning

Efter denna konsultation kommer vi att diskutera dina specifika behov och ta fram en personlig behandlingsplan. Faktorer som antalet implantat, käkbenets skick och eventuell behov av ytterligare behandlingar påverkar den totala kostnaden. För mer information kontakta din närmaste Smile-klinik.

Önskar du en konsultation för att få veta mer om olika tandersättningar kan du boka tid för detta online. Här bokar du en inledande konsultation för att bedöma vilken behandling som är bäst för dig. Pris för konsultationen: 395 kr

Hur bokar jag tid?

Funderar du på att ersätta förlorade tänder rekommenderar vi att du bokar ”Konsultation Tandersättning” i onlinebokningen här på smile.se alternativt kontaktar du din närmaste Smile-klinik på telefon.

Läs om tips och råd inför en implantatoperation eller se frågor och svar nedan

Så fungerar moderna tandimplantat

Tandimplantat hos Unident

Hur fungerar det?

 • 1
  Tandimplantat är titanskruvar som opereras in i käkbenet för att ersätta en eller flera tandrötter.
 • 2
  Titanskruven har en unik förmåga att växa fast i käkbenet. Kronor eller broar fästs sedan i tandimplantatet.
 • 3
  För att implantatet ska hålla länge krävs noggrann munhygien och regelbundna kontroller hos tandvården.
Boka online  
Hur är det egentligen att vara patient hos oss? Gunilla berättar

Frågor och svar om tandimplantat

Smile Tandvård