Mina sidor Boka tid boka-nu-pil

Kontakta oss

Visste du att Smile Tandvård är Sveriges äldsta och största privata tandvårdskedja med över 60 kliniker över hela Sverige? Vårt mål är att ge våra kunder Sveriges bästa och modernaste tandvård och därför ger vi dig bland annat tillgång till specialisttandvård, oavsett vilken av våra kliniker du besöker. Tveka inte att kontakta oss på Smile om du har några frågor om din tandhälsa.

Boka tid

Du kan boka tid online här på smile.se eller ringa din lokala Smileklinik för att boka tid. Välj vad som passar dig bäst och tänk på att göra eventuell avbokning senast dagen innan, annars kan du komma att debiteras för uteblivande besök.

Behöver du boka om din tid?

Om du behöver avboka eller boka om din tid ber vi dig vänligen kontakta din klinik eller hantera din om/avbokning direkt under mina sidor.

Har du frågor om tänder och tandhälsa?

De flesta funderar någon gång på något som rör munhälsan. Vad kan hända om mitt barn sväljer tandkräm? Kan man dela upp betalningen hos tandläkaren? Kan man få inflammation i en rotfylld tand? Hur ofta ska jag använda tandtråd? Frågorna ovan är några av alla de frågor som vi får från våra patienter. Och ja, vi har svar på de allra flesta. På våra kliniker har vi mer än 1000 medarbetare som är experter inom olika områden av tandvården och de delar gärna sin kunskap vidare. Med det sagt, kontakta närmaste Smileklinik så hjälper de dig.

För leverantörer

Som en del av vårt arbete med ökad digitalisering och hållbarhet så har Smile Tandvård från och med den 1 januari 2023 bytt fakturasystem och faktureringsadresser. Nya aktuella faktureringsadresser för respektive bolag inom Smile-koncernen framgår enligt nedan. Notera att det finns ett särskilt avsnitt för tandtekniska labb längre ned. 

Observera att våra tidigare faktureringsadresser inte längre är aktuella och att fakturor som sänds dit inte når oss.  

Fakturor via mail 

Följande faktureringsadresser gäller för respektive bolag: 

Bolag Faktureringsadress 
 Colosseum Smile AB  orgnr 556689-2864   Faktura5566892864@smile.se   
 Colosseum Smile KB  orgnr 969790–2154   Faktura9697902154@smile.se  
 Colosseum Specialisttandvård AB  orgnr 559205–7052   Faktura5592057052@smile.se  
 Colosseum Specialisttandvård KB  orgnr 969790–3079   Faktura9697903079@smile.se  
 Smajla Dental AB orgnr 556943-7006  Faktura5569437006@smile.se   
 Odis-SG AB  org 559020-3385  Faktura5590203385@smile.se   

Fakturor via post 

Vi vill bidra till minskad pappersanvändning och färre koldioxidpåverkande transporter av brev. För att styra våra leverantörer mot en mer miljövänlig fakturering så undanber vi oss faktura via vanlig post. För de leverantörer som ändå väljer att skicka en faktura med post så debiterar vi efter den 1 januari 2023 en miljö- och hanteringsavgift om 100 kr per fysisk faktura. De avgifter som vi samlar in genom detta kommer att skänkas till något av de välgörande ändamål som vi löpande stödjer. Genom att välja att posta fysiska fakturor till adressen nedan så accepterar ni denna miljö- och hanteringsavgift. 

Smile Tandvård 
Gustavslundsvägen 151 E, Plan 7 
167 51 Bromma  

Elektroniska fakturor (Peppol & EDI): 

För en effektivare, snabbare och säkrare fakturahantering så har vi valt att öppna upp för elektroniska leverantörsfakturor. Vi är anslutna till Peppol, men kan också ta emot e-faktura via en EDI-operatör. För att skicka elektroniska fakturor till oss så behöver ni ha avtal med en e-fakturaoperatör. Om ni för närvarande inte har möjlighet att skicka e-fakturor kontakta gärna vår e-fakturaoperatör Logiq så hjälper de er att hitta en lösning. Detaljerad information om hur ni går till väga för att skicka elektroniska fakturor till oss hittar ni i dokumentet nedan: 

Vilket bolag ska jag fakturera? 

Följande kliniker ingår i Colosseum Smile AB:  
Boden, Borås, Göteborg Torslanda, Halmstad, Helsingborg, Jönköping A6, Jönköping City, Katrineholm, Kiruna, Kumla, Landskrona, Linköping, Luleå, Malmö City, Malmö Slottsstaden, Malmö Södervärn, Mariestad, Mölndal, Norrköping, Piteå, Sundsvall, Trelleborg, Uddevalla, Umeå, Vänersborg, Västerås, Örebro Stortorget, Örebro Våghustorget, och Stockholm Östermalm, Bollnäs, Falköping, Göteborg Avenyn, Göteborg Domkyrkan, Göteborg Ett4, Karlskrona, Karlstad, Kristianstad, Kristinehamn, Lund, Lysekil, Molkom, Sandviken, Skövde, Stockholm Hagastaden, Stockholm Kungsgatan, Stockholm Råcksta, Stockholm Solna, Stockholm Södermalm, Stockholm Tyresö, Strängnäs, Söderhamn, Tranås, Täby, Upplands Väsby, Ystad, Åre 

Följande kliniker ingår i Smajla Dental AB: Samtliga Smajla-kliniker (dvs Östermalm/Nybrogatan i Stockholm, Avenyn i Göteborg, och Täby. 

Följande kliniker ingår i ODIS-SG AB: Stockholm Globen (Stora Gungan). 

Följande kliniker ingår i Colosseum Specialisttandvård AB: CST Stockholm (tidigare SDIC), Uppsala Käkkirurgiska Centrum och Västerås Käkkirurgiska Centrum. 

Särskild information till tandtekniska labb om fakturering till oss: 

Fakturor avseende tandtekniska arbeten ska alltid skickas till något av bolagen i tabellen nedan.  

Bolag Kliniker Faktureringsadress 
 Colosseum Specialisttandvård KB  orgnr 969790–3079  Beställningar från våra specialistkliniker Uppsala KKC, Västerås KKC och CST Stockholm (tidigare SDIC) Faktura9697903079@smile.se 
 Colosseum Smile KB  orgnr 969790–2154   Beställningar från alla andra kliniker  Faktura9697902154@smile.se   

Fakturor som avser tandtekniska arbeten behöver utformas enligt följande: 

  • Det ska framgå vilken tandläkare fakturan avser genom att namn (tex Lisa Larsson) eller anställningsnummer (tex 1234) inkluderas; 
  • Det ska framgå vilken klinik behandlaren är verksam på genom att kliniknamn (tex Kumla) eller kliniknummer (tex 200) inkluderas; 
  • Av GDPR-skäl ska fakturan endera visa patientens namn (dvs utan personnummer) eller än hellre, enbart patientnummer. 
  • Eventuella följesedlar ska bifogas i samma PDF som fakturan 

Frågor 

Vid frågor kring fakturering, vänligen skicka ett mail till ekonomi@smile.se 

Adressuppgifter huvudkontor

OBS. För bokningsärenden måste du kontakta din klinik direkt.

Colosseum Smile AB
Gustavslundsvägen 151 E, Plan 7
167 51 Bromma
E-post: kontakt@smile.se

Smile Tandvård