Mina sidor Boka tid boka-nu-pil

Socialt ansvar

Vi tror på att ge tillbaka

För Smile Tandvård är det självklart att vara en ansvarsfull samhällsaktör. Vi vill bidra till att skapa en hållbar framtid och på ett långsiktigt sätt ge tillbaka till de samhällen vi verkar i. Vi vill bidra där vi kan göra störst nytta både globalt och lokalt. Därför har vi valt att stötta Tandläkare Utan Gränser.

Vi är också stolta över att vara en del av ett välgörenhetsarv som har visionen att ha en djupgående och positiv inverkan på människors liv i allt vi gör. Vi ägs av ett företag med hjärtat på rätt plats, där all slutgiltig ekonomisk vinst går till välgörenhetsstiftelsen Jacobs Foundation, som är världsledande i sitt slag. Stiftelsen mission är att alla barn världen över ska ha lika tillgång till utbildning och samma möjligheter till personlig utveckling, oavsett bakgrund, bostadsort eller familjens sociala situation. Stiftelsens arbete bygger på forskning som visar att barn har en enorm förmåga att lära sig – särskilt under rätt förutsättningar och omgivning.

Om Jacobs Foundation

Jacobs Foundation grundades 1989 av filantropen Klaus J. Jacobs och målet var att erbjuda hjälp till kommande generationer barn genom att erbjuda dem möjlighet till positiv utveckling och därigenom stödja dem i att bli en socialt ansvarsfull del av samhället . 2001 överlämnade Klaus J. Jacobs hela sin andel av investmentbolaget Jacobs Holding, som äger Colosseum Dental Group, som Smile Tandvård är en del av, till stiftelsen i form av en donation.

Klaus J. Jacobs fick flera utmärkelser som ett erkännande för sin enastående insatser för att främja utbildning och utveckling för barn och ungdomar. Han fick bland annat den högsta utmärkelsen som hans hemstad Bremen tilldelades – stadens guldmedalj, som ett erkännande för hans engagemang för ungdomsutveckling och hans exemplariska filantropiska bidrag till vetenskapliga framsteg.

Tandläkare Utan Gränser – ett självklart val

Sedan flera år tillbaka är Smile huvudsponsor för Tandläkare utan gränser vilket känns som ett självklart val. Vi stöttar deras arbete med att förbättra munhälsan i länder där tandvården ligger efter. Det betyder ekonomiska bidrag men också att flera av våra medarbetare arbetar ideellt för organisationen.

Tandläkare utan gränser är en oberoende och ideell organisation vars uppdrag är att verka i länder där munhälsan är eftersatt. Projektländernas befolkning erbjuds odontologisk vård, profylaktisk information och instruktioner som syftar till att förbättra både munhälsan och den allmänna hälsan. Genom långsiktighet ska projekten ha en positiv och kontinuerlig påverkan för så många människor som möjligt. Projektens målsättning är att under en begränsad tid ge hjälp till självhjälp så att en god tandhälsa kan bibehållas.

Smile Tandvård