Mina sidor Boka tid boka-nu-pil

Colosseum Smile i lag med Tandlaget

tandlaget-smileexpress

David Halldén. koncernchef, Colosseum Smile och Britt Falck, VD Tandlaget klistrar upp fyra nya orter på Smilekartan vid Swedentalmässan i Stockholm.

Nu är det klart att Colosseum Smile förvärvar Tandlaget. Från och med 1 januari 2017 ingår Tandlagets fyra kliniker i Sveriges och Nordens största privata tandvårdskedja med totalt 52 kliniker – inklusive Tandlaget – i Sverige, Norge och Danmark. Målsättningen är att erbjuda Sveriges och Nordens bästa tandvård.

Tandlaget är Norrbottens största privata tandläkare – en framgångsrik tandvårdskedja med 55 anställda på fyra kliniker i Luleå, Boden, Kiruna och Piteå. Tandlaget har erbjudit tandvård sedan 1989 och bildades i nuvarande form 2009. Med sin starka förankring i Norrland erbjuder Tandlaget idag bred kvalitetstandvård till drygt 20 000 patienter – från rutinundersökningarna till specialiserad vård.

– Den här investeringen gör vi utifrån att Tandlaget driver en otroligt bra verksamhet idag. Vi vill bygga vidare på det som finns och all verksamhet fortsätter precis som vanligt. Vi är väldigt glada och stolta över att ha Tandlaget som en del i Smile-familjen. Det känns också bra att vi i och med förvärvet har tagit ett stort kliv in i den norra delen av Sverige, säger David Halldén, koncernchef på Colosseum Smile Group.

– Vi har följt Colosseum Smiles utveckling under de senaste åren och känner att vi har samma syn på utvecklingen av svensk tandvård. Med Colosseum Smile får vi en stark partner som kan hjälpa oss att ta nästa steg i utvecklingen av Tandlaget, säger Britt Falck, vd på Tandlaget.

För mer information:
David Halldén, koncernchef Colosseum Smile Group
070-844 19 98, david.hallden@smile.se/live

Britt Falck, vd Tandlaget
070-517 51 63, britt@tandlaget.se

Tobias Wirén, förvärvschef Smile Tandvård
070-750 00 15, tobias.wiren@smile.se/live


Läs mer inom Press

Smile Tandvård