Mina sidor Boka tid boka-nu-pil

SWEDENTAL: Träffa Smile-medarbetarna som arbetar för Tandläkare Utan Gränser

Tandläkare Utan Gränser arbetar under mottot att ”alla har rätt till frisk munhälsa”. Smile är huvudsponsor till Tandläkare Utan Gränser och stödjer organisationens viktiga arbete. Flera av Smiles medarbetare sitter i styrelsen och har rest som volontärer för att arbeta i Etiopien och Zimbabwe.

tara1

Tandläkare Utan Gränser (TLUG) är en oberoende och ideell organisation som sedan 2009 arbetar för att främja oral hälsa i länder där tandvården är eftersatt. Genom både direkta som långsiktiga insatser jobbar TLUG efter mottot att alla har rätt till frisk munhälsa.

Två gånger om året skickar organisationen ut volontärgrupper till Zimbabwe och Etiopien. Volontärerna erbjuder gratis akut och preventiv tandvård och undervisning i oral hälsa.

Tandhygienisten Tara reste som volontär
Tara Faeze Shams Nejad arbetar som tandhygienist på Smile i Mölndal. Hon är en av de Smile-medarbetare som valt att engagera sig i Tandläkare Utan Gränser efter sin volontärresa till Zimbabwe.

– Vilket fantastiskt folk! Att möta dem och barnen var det absolut det bästa. Det var många starka möten. Min resa till Zimbabwe för Tandläkare Utan Gränser var en resa för själen där jag utvecklades som människa. Vi tror att vi jobbar åt dem, men i själva verket är det vi som får så oerhört mycket med oss hem – så känner jag. Tack Zimbabwe för allt du gav mig. Jag lämnar en bit av mitt hjärta här. Att få chansen att hjälpa fler till en sån här upplevelse är bara så självklart. Därför var mitt val att engagera mig i TLUG enkelt.

Drick kaffe i Smiles monter – vi skänker 10 kr per kopp till Tandläkare Utan Gränsers viktiga arbete
Smile är stolt huvudsponsor till Tandläkare Utan Gränser. Under hela Swedental skänker Smile 10 kr till Tandläkare Utan Gränser för varje kopp kaffe vi serverar i vår monter. Så kom och mingla med oss!

odont


Läs mer inom Okategoriserade

Smile Tandvård