Tandläkare får praktik hos Smile Vänersborg

lars-salonen-tandlakare-smile-vanersborg

Lars Salonen

Feras Eid från Syrien är en av alla de vårdutbildade icke–EU medborgare som tvingas vänta länge på att få utöva sitt yrke. För ett år sedan kom han till Sverige och bor nu i Vänersborg. Under tiden har han fått praktik på Smile Tandvård i Vänersborg. Här har Feras tillsammans med en annan tandläkare varit i ett år, parallellt med sina studier i svenska.

Det har fungerat fantastiskt

Lars Salonens på Smile Vänersborg har varit Feras  handledare, dock har han inte fått arbeta som tandläkare, utan istället skött andra saker.

– Det har fungerat fantastiskt bra. Jag skulle vilja ta ansvaret för dem rent yrkesmässigt. Om de fick göra några enkla grejer. Det är väldigt mycket hantverk att vara tandläkare, man kan skrapa tandsten och man kan göra lite enklare avtryck och sådant som inte är farligt för patienterna, säger Lars Salonen.

Se  SVT:s reportage om Faras Eid här

Källa: SVT

 
 

Arkiv

Praktik för nyanlända tandläkare i Vänersborg

12 oktober, 2015

Som nyanländ icke EU medborgare med tandläkarexamen eller annan vårdutbildning tvingas du vänta länge med att utöva ditt yrke i Sverige. För att underlätta vänteperioden finns det möjlighet att erbjuda praktik till tandvårdsutbildade så att de får kunskap om den svenska tandvården och kan förbättra sina kunskaper i det svenska språket. Detta är något vi […]

Läs mer

Tandhygienist och chef

22 april, 2015

Hos Smile Tandvård får personalen vara med och välja chef. Hos Smile Vänersborg valde de tandhygienisten Karin Holmberg.

Läs mer