Smile inleder samarbete med Örebro Hockey

Hockeytandläkare säkrar vinnande leenden

Trots att det i många idrotter är vanligt med omfattande tandvårdsskador är det ovanligt att tandläkare arbetar nära idrottare. Örebro Hockey och Tandvårdskliniken Smile tar därför ett nytt initiativ inom det här området och inleder ett samarbete som innebär att A-laget får sin egen hockeytandläkare.

2012 11 01
Friska och skadefria spelare är avgörande för idrottsliga framgångar. Det är därför inte ovanligt att elitlag knyter en eller flera personer med medicinsk kompetens till verksamheten för att säkerställa spelarna hälsa. Vanligtvis rör det sig om läkare, sjukgymnaster, kostrådgivare eller någon med liknande kompetens.

Däremot är det ovanligt att tandläkare arbetar nära idrottare. Detta trots att det i många idrotter är vanligt med omfattande tandvårdsskador med stora konsekvenser för spelarnas hälsa och livskvalitet. I första hand kan tandvården vara ett stöd vid akuta tandvårdsskador, men samspelet mellan god tandhälsa och en bra allmänhälsa gör att tandvården kan spela en avgörande roll i idrottens allmänna förebyggande hälsoarbete.

– Många av spelarna är unga och har ett helt liv framför sig när de slutar med hockeyn. Med dagens tandvård kan vi återställa spelare som råkar utför mycket komplicerade skador på sina tänder. Att vi därutöver kan hålla dem hela och friska under deras aktiva spelarkarriär är en bonus, säger Niklas Jehander, hockeytandläkare och odontologiskt ansvarig på Tandvårdskliniken Smile i Örebro.

Örebro Hockey och Tandvårdskliniken Smile inleder nu ett samarbete som innebär att A-laget får sina egna Hockeytandläkare. Under säsongen ställer Smile upp med jourhavande tandläkare för att hantera eventuella akuta tandvårdsskador i samband med träning och match. Därutöver kommer samtliga spelare att genomgå en undersökning för att säkerställa en långsiktigt god munhälsa.

För att förebygga akuta tandvårdskador har Smile initierat ett arbete som syftar till att förse spelarna med tandskydd. Under säsongen 20012/13 kommer Smile, i samarbete med J.C. Dental Lab att förse A-lagets spelare med individuellt utformade tandskydd.

– Inom elitserien är det några lag som har etablerat ett samarbete med tandläkare. Med våra ambitioner är det självklart för oss och på tiden att ishockeyn går mot en sådan framtid. Vi är väldigt nöjda att vi etablerat detta samarbete med Tandvårdskliniken Smile. Det viktigaste är ju att vi kan hålla våra spelare friska och skadefria, säger Lars ”Mozart” Andersson, Sportchef för Örebro Hockey.

Smile Tandvårdskliniker – Sveriges snabbast växande nätverk av tandvårdskliniker med fokus på högkvalitativ och modern tandvård. Den 1 november öppnar Smile sin första klinik i Örebro. Sedan tidigare har man en klinik i Kumla. Samtliga av Smiles kliniker erbjuder ett brett utbud av tandvårdsbehandlingar, hög tillgänglighet och modern teknik.

– Samarbetet med Örebro Hockey ligger i linje med Smiles ambitioner att utveckla svensk tandvård. Uppdraget som Hockeytandläkare ger oss en möjlighet att visa vår bredd inom kvalificerade behandlingar och hög tillgänglighet. Vi är tacksamma att Örebro Hockey gett oss detta förtroende, säger Smiles Personal- och utvecklingschef Tobias Wirén.

 
 

Arkiv

Höjt tandvårdsbidrag för pensionärer

21 juli, 2017

Från den 1 juli får även personer mellan 65 och 74 år det högre allmänna tandvårdsbidraget om 300 kronor per år.

Läs mer

Sverige älskar tandvården

22 mars, 2017

När våra patienter får säga sitt är resultatet tydligt. Sverige älskar tandvården i allmänhet och privattandvården i synnerhet, inte sedan 2008 har skillnaderna i kundnöjdhet varit större mellan Folktandvården och den privata tandvården. Det visar Svenskt Kvalitetsindex (SKI) årliga undersökning som nyligen offentliggjordes.

Läs mer

Tandlagets EQ- stipendium

23 januari, 2017

Bild: 2017 års stipendiat – Alicica Böthun För Tandlaget är det viktigt att den privata tandvården och den akademiska världen har goda relationer. Samarbetet med Tandläkarhögskolan i Umeå genererar både kunskapsutbyte och möjlighet till rekrytering av nya tandläkare. Tandlaget har instiftat ett eget stipendium, EQ- stipendiet (Emotionell Intelligens), som delas ut till någon i avgångsklassen. Årets […]

Läs mer

IK Investment Partners to sell Colosseum Smile to Jacobs Holding AGIK Investment Partners

13 januari, 2017

IK Investment Partners (“IK”) is pleased to announce that the IK 2007 Fund has reached an agreement to sell Colosseum Smile Group, leading provider of private dental care in Scandinavia, to Jacobs Holding AG (“JAG”). Financial terms of the transaction are not disclosed. Colosseum Smile Group was acquired by IK in 2010 and has since […]

Läs mer

Veronica gör skillnad

23 december, 2016

Tandläkare Verónica Aragón från Smile Malmö Södervärn är nyligen tillbaka i Sverige efter att ha arbetat som volontär för Tandläkare utan gränser i Tanzania. Läs hennes fantastiska reseberättelse. 

Läs mer

En julhälsning från oss på Smile

22 december, 2016

Vi skänker årets julgåva till Tandläkare utan gränser och deras viktiga arbete. Vi instämmer i deras motto att alla har rätt till frisk munhälsa. Varma hälsningar från alla oss på Smile.    

Läs mer

Colosseum Smile i lag med Tandlaget

16 november, 2016

Nu är det klart att Colosseum Smile förvärvar Tandlaget. Från och med 1 januari 2017 ingår Tandlagets fyra kliniker i Sveriges och Nordens största privata tandvårdskedja med totalt 52 kliniker – inklusive Tandlaget – i Sverige, Norge och Danmark. Målsättningen är att erbjuda Sveriges och Nordens bästa tandvård. Tandlaget är Norrbottens största privata tandläkare – […]

Läs mer

Vi ses på Swedental

28 oktober, 2016

Inom Smile tror vi på utveckling – för var och en av våra medarbetare, odontologiskt för Smile, för branschen och för våra kunder. Därför söker vi specialister, allmäntandläkare, tandhygienister, tandsköterskor och klinikägare som vill ta nästa steg i sin utveckling och vara med och skapa Sveriges och Nordens bästa tandvård. Årets tema: Specialisttandvård På Smile […]

Läs mer

Colosseum Smile förvärvar Tandläkarhuset Umeå Implantat Center

21 juni, 2016

Nu är det klart att Colosseum Smile förvärvar Tandläkarhuset Umeå Implantat Center. Från och med 1 september 2016 ingår kliniken i Sveriges och Nordens största privatatandvårdskedja med totalt 47 kliniker i Sverige, Norge och Danmark. Målsättningen är att erbjuda Sveriges och Nordens bästa tandvård. Den nya kliniken blir kedjans nordligaste klinik i Sverige. Tandläkarhuset startades i Umeå 1986 och […]

Läs mer

Charlotte Kalla blir Smiles ansikte utåt

31 mars, 2016

Smile Tandvård inleder ett samarbete med längdskidåkaren Charlotte Kalla och hennes starka namn och varumärke. Charlotte Kalla blir nu en viktig del av Smiles ansikte utåt, där hon kommer att synas i Smiles marknadsföring i Sverige. – Det här är fantastiskt kul och inspirerande! Vi har inlett det här samarbetet för att ta Smiles varumärke till nästa steg, […]

Läs mer

Vår julgåva går till Tandläkare utan gränser.

21 december, 2015

  Smile Tandvård önskar medarbetare, patienter och partners en God jul och ett Gott nytt år! Varje år delar alla Smiles medarbetare ut en gemensam julklapp till Tandläkare utan gränser.

Läs mer

SweDental 2015: Om tandvård, kundnöjdhet och årets mässa

26 november, 2015

Lennart Paulsson från Dental 24 Play pratar svensk tandvård, årets mässa och Colosseum Smile med koncernchef David Halldén.  

Läs mer

David Halldén utsedd till ny koncernchef

25 november, 2015

David Halldén är utnämnd till ny koncernchef för Colosseum Smile Group, David Halldén har varit tillförordnad på tjänsten sedan maj i år och tidigare VD for Colosseum Smile i Sverige. – Styret besluttet på seneste styremøte å utnevne David til CEO for Colosseum Smile Group. David har lang erfaring fra bransjen og et engasjement som […]

Läs mer

FREDAG PÅ SWEDENTAL: Träffa Smile-medarbetarna som arbetar för Tandläkare Utan Gränser

6 november, 2015

Tandläkare Utan Gränser arbetar under mottot att ”alla har rätt till frisk munhälsa”. Smile är huvudsponsor till Tandläkare Utan Gränser och stödjer organisationens viktiga arbete. Flera av Smiles medarbetare sitter i styrelsen och har rest som volontärer för att arbeta i Etiopien och Zimbabwe.

Läs mer

Smile – nästa steg i din utveckling. Vi ses på Swedental.

5 november, 2015

Vi söker Sveriges bästa medarbetare. Tandläkare, specialister, tandhygienister, tandsköterskor och klinikägare som vill ta nästa steg i sin utveckling och vara med och skapa Sveriges bästa tandvård. Välkomna.

Läs mer

Praktik för nyanlända tandläkare i Vänersborg

12 oktober, 2015

Som nyanländ icke EU medborgare med tandläkarexamen eller annan vårdutbildning tvingas du vänta länge med att utöva ditt yrke i Sverige. För att underlätta vänteperioden finns det möjlighet att erbjuda praktik till tandvårdsutbildade så att de får kunskap om den svenska tandvården och kan förbättra sina kunskaper i det svenska språket. Detta är något vi […]

Läs mer

Förändringar i företagsledning och stärkt odontologiskt fokus

19 maj, 2015

Colosseum Smile Group möter sommaren med förändringar i företagsledningen, ny styrelseordförande och förstärkt odontologiskt fokus.

Läs mer

Smiles lunchföreläsningar – ett lyckat koncept

13 maj, 2015

Smile Colosseums lunchföreläsningskoncept är ett mycket lyckat projekt som har pågått i cirka 1,5 år, med över 20 lunchföreläsningar och 800 intresseanmälningar ifrån studenter.

Läs mer

Tandhygienist och chef

22 april, 2015

Hos Smile Tandvård får personalen vara med och välja chef. Hos Smile Vänersborg valde de tandhygienisten Karin Holmberg.

Läs mer

Tanzania som ett andra hem för Bodil

27 januari, 2015

Bodil Sandin gick i pension i höstas efter många år på Smile i Kumla men Bodil fortsätter som tandläkare – i Tanzania.

Läs mer

Smile och Colosseum lanserar nytt gemensamt varumärke

27 november, 2014

I Sverige kommer Colosseums och Smiles kliniker att verka under namnet Smile från och med årsskiftet, med visionen att skapa Sveriges bästa tandvård och vara branschens bästa arbetsplats. Som nästa steg naturliga steg lanseras ett gemensamt varumärke för alla kliniker i Sverige- Smile Tandvård.

Läs mer

Colosseum och Smile skapar Skandinaviens största privata tandvårdskedja

28 mars, 2014

Norges och Sveriges två största privata tandvårdskedjor Colosseum och Smile går samman och bildar den största privata kedjan i Skandinavien. Tillsammans har Colosseum och Smile fyrtioen tandvårdskliniker varav tjugofem i Sverige, tretton i Norge och tre i Danmark.

Läs mer

Katrineholmskuriren om DiagnoX

2 september, 2013

2013 09 02 DiagnoX är Smiles unika undersökningsmetod som bygger på en noggrannare första undersökning i 11 steg. Det handlar om ett långsiktigt sätt att se på hälsan i tänder, mun och käkar. Läs mer i Katrineholms-Kuriren

Läs mer

Smile breddar med specialisttandvård

1 maj, 2012

Smile, Sveriges ledande tandvårdskedja, breddar med specialisttandvård. Den första specialistkliniken etableras i Helsingborg genom ett samarbete mellan Christersson Tandvårdsteam och Smile.

Läs mer