Mina sidor Boka tid boka-nu-pil

Ännu en tandvårdsklinik i Göteborg ansluter till Smile Tandvård

 Tandvårdskliniken Curera Tandklinik i centrala Göteborg blir en del av Smile Tandvård. Den tidigare ägaren Anne Trolle blir kvar som odontologisk ansvarig tandläkare. Kliniken får nu namnet Smile Göteborg Domkyrkan.

Den 3 oktober blev Curera Tandklinik en del av Smile Tandvård. Förvärvet innebär inga större förändringar för befintliga eller nya patienter. I stället ges tandläkarna mer tid till patienterna när administrativa uppgifter åläggs koncernen.

– Den stora skillnaden för patienterna är att de kommer möta en mindre stressad och mer närvarande tandläkare. Min upplevelse är att många av våra patienter tycker att det är en god sammanhållning hos oss med många skratt. Det kommer de även möta framöver, säger tandläkare Anne Trolle.

Anne Trolle har drivit kliniken i över 12 år. Att det blev just Smile Tandvård som fick förvärva kliniken, berodde till stor del på att kedjan är en del av den icke vinstdrivande organisationen Jacobs Foundation där 100 procent av intäkterna går till välgörande ändamål.

– När det handlar om att sälja sitt livsverk är det viktigt att känna sig lyssnad till och jag tycker att Smile hade stor respekt för det. Det som är bra med Smile är att de har långsiktiga mål och ger tillbaka till samhället, till exempel genom Tandläkare Utan Gränser.

En del av satsning i Göteborg

Smile Tandvård har sedan tidigare klinikerna Smile Göteborg Ett4, Smile Göteborg Avenyn och Smile Göteborg Amhult i staden. Sedan i juni i år driver de, tillsammans med Smajla, även en flaggskeppsklinik mitt på Avenyn med fokus på estetisk tandvård.

– Förvärvet ger oss en möjlighet att fortsätta växa i Göteborg och det har länge varit ett viktigt mål att täcka upp flera delar av innerstaden. Curera Tandklinik har stort fokus på högkvalitativ tandvård, drivs av erfarna entreprenörer och delar samma värdegrund som Smile Tandvård. Detta gör dem till en viktig del att fortsätta vara hela Sveriges tandläkare, säger Pernilla Oskarsson, Regionchef Väst på Smile Tandvård.

För mer infomation:
Pernilla Oskarsson, Regionchef Väst
070 – 357 23 42, pernilla.oskarsson@smile.se

Om Smile Tandvård:
Smile Tandvård är Sveriges största privata tandvårdskedja med 60 kliniker över hela landet. Fokus ligger på kvalitativ tandvård med hög servicegrad, bra tillgänglighet och kompetenta medarbetare.


Läs mer inom Press

Smile Tandvård