Mina sidor Boka tid boka-nu-pil

Smiles lunchföreläsningar – ett lyckat koncept

Smile Colosseums lunchföreläsningskoncept är ett mycket lyckat projekt som har pågått i cirka 1,5 år, med över 20 lunchföreläsningar och 800 intresseanmälningar ifrån studenter.

”Vi har stärkt vår attraktionskraft och arbetsgivarvarumärke efter varje lunchföreläsning och mötet med morgondagens arbetskraft är strategiskt viktig både på kort och långsikt. Vi har dessutom redan ”skördat” av den talangbank vi byggt upp och flera av dem vi anställt under det gångna året har vi mött i samband med en lunchföreläsning” kommenterar Tobias Seger rekryteringschef på Smile Tandvård.

Framgången skall tillskrivas de medarbetare som till exempel Maria Axelström, tandsköterska i Smile Kumla, som med engagemang och passion sprider Smiles vision och på ett inspirerande sätt berättar om hur vi vill skapa Sveriges bästa tandvård.

Full fart under maj månad

Smile on tour har tagit ny fart under maj månad och förra veckan besökte vi tandläkarprogrammet i Umeå där vi träffade ett femtiotal blivande tandläkare som läser sitt sista år på tandläkarhögskolan i Umeå. Vi hade en positiv diskussion och många blev nyfikna på Smiles koncept och traineeprogram.

maria-axelstrom-smile-tandvard-tandskoterska

Maria Axelström

Vår föreläsningsturné gick sedan vidare och den 6 maj besökte vi yrkeshögskolan i Lindesberg där vi träffade ca 30 tandsköterskeelever. Med på plats var Maria Axelström, tandsköterska i Smile Kumla sedan fyra år tillbaka. Maria är en av klinikens stöttepelare och också handledare för elever som gör praktik på kliniken.

Under föreläsningen berättade Maria varför hon trivs på Smile och hur hon ser på ett delegerat arbetsätt och den variation i arbetet som hon erbjuds i sin vardag. Maria berättade om sin karriärsresa och varför det för henne är självklart att arbeta privat. Sedan tog vi ny fart och styrde turnébussen mot Uppsala där ett 50-tal engagerade tandsköterskor väntade på oss.

Nu rullar turnébussen vidare och givetvis är Axelström åter bakom spakarna-Falun nästa!


Läs mer inom Press

Smile Tandvård