Om Coronaviruset för dig som ska besöka Smile Tandvård. - Läs mer
 
 

Nyheter & forskning

Vad händer inom tandvårdsbranschen, vad säger den senaste forskningen och vad händer hos oss på Smile Tandvård? Här kan du läsa uppdateringar om vad som händer inom organisationen och ta del av nyheter & forskning kopplat till tandvårdsbranschen.

 
3 januari, 2022

Smile Tandvård inleder samarbete med specialisttandläkare Dennis Canaki i Kristianstad

Specialisttandläkare i ortodonti, Dennis Canaki, har bedrivit verksamheten i Kristianstad sedan 2007. Från och med januari 2022 kommer Dennis tillsammans med det övriga teamet att fortsätta arbeta på kliniken i centrala Kristianstad och ta hand om patienter som är i behov av högkvalitativ tandregleringsvård.

– Det känns bra att Smile Tandvård har fått möjligheten att expandera i södra Sverige och att Smile tar steget in i Kristianstad, säger Malin Schmidt, VD på Smile Tandvård. Vi ser ett fortsatt stort behov av specialisttandvård i Skåne och därför är vi väldigt glada och stolta över att Dennis och det övriga teamet nu blir en del av Smile-familjen.

– Det är väldigt inspirerande att få vara med och bidra till uppbyggnaden av Smile Tandvårds första klinik i Kristianstad, säger specialisttandläkare Dennis Canaki. Målet är att vi skall kunna erbjuda högkvalitativ tandvård till ännu fler patienter framöver samt att få vara med och fortsätta utveckla specialisttandvården i Skåne.

 

FÖR MER INFORMATION, KONTAKTA:
Per Fägerblad, Förvärvschef Smile Tandvård
070-676 73 46, per.fagerblad@smile.se

 

OM SMILE TANDVÅRD
Smile Tandvård är Sveriges största tandvårdskedja med mer än 50 kliniker över hela Sverige. Vi strävar efter kontinuerlig tillväxt, utveckling och förbättring i allt vi gör. Smile Tandvård är en del av Colosseum Dental Group, en ledande europeisk tandvårdsleverantör som driver mer än 550 moderna, välutrustade kliniker och 50 labb i elva europeiska länder.

 

 

21 december, 2021

Pressmeddelande: Smile Tandvård stärker upp specialisttandvården i Malmö

När Smile specialisttandvård slår upp portarna kommer all befintlig specialistverksamhet, förutom ortodonti, att flyttas till Smiles klinik som är belägen vid Södervärn i Malmö. Allmäntandvårdsverksamheten som idag bedrivs på Smile Södervärn delas upp och flyttas till dels Smile Malmö City, dels till Smile Malmö Slottsstaden.-Det känns viktigt för oss att arbeta tillsammans med den offentliga tandvården för att kunna lösa den stora hälsoutmaningen den svenska tandvården står inför. Den privata och offentliga tandvården kan komplettera varandra, ta ett gemensamt grepp och tillsammans ta ansvar för svenska folkets munhälsa, säger Malin Schmidt, VD på Smile Tandvård.Omorganiseringen bidrar till att öka tillgängligheten för specialisttandvården i Malmö. Möjligheten för en obruten vårdkedja i komplicerade patientfall där samarbetet mellan olika specialiteter ökar, ger stora fördelar för patienten och patientens säkerhet. Det ger även en större möjlighet för allmäntandläkare att konsultera och föra en dialog med specialisterna.

-En viktig del i vår omorganisation är att Smile specialisttandvård också kommer att kunna erbjuda ett kontinuerligt lärande och bistå med kompetensutveckling både inom och utom den egna organisationen, något som blir till fördel för hela regionen, säger Sara Magnusson, regionchef Syd för Smile Tandvård.

Specialistverksamheten på Smiles övriga kliniker runtom i Skåne förblir oförändrad och berörs inte av den kommande omorganisationen i Malmö.

 

8 december, 2021

Smile Tandvård skänker även i år företagets julgåva till Tandläkare utan gränser

Pandemiåren har varit speciella år för alla. Därför är det extra viktigt att inte glömma bort dem som behöver hjälp allra mest. Enligt vår egen jultradition skänker vi även i år vår julgåva till Tandläkare utan gränser.

Det finns så många barn i världen som aldrig får gå till tandläkaren. Som upplevt men aldrig hört talas om karies. Och som aldrig sett skymten av en tandborste. Det ger dålig munhälsa som leder till sjukdomar. Men det kan undvikas om pengarna finns. Vi instämmer med Tandläkare utan gränsers motto – att alla har rätt till frisk munhälsa. Därför är vi huvudpartner till Tandläkare utan gränser. Vi är glada att kunna bidra till deras viktiga arbete. Och därför skänker vi vår julgåva till just dem❤️

Tandläkare Utan Gränser Swish

Swisha valfritt belopp till 1234762233 så bidrar du också till Tandläkare utan gränsers arbete.

Tandläkare utan gränser

Tandläkare utan gränser är en oberoende och ideell organisation vars uppdrag är att verka i länder där munhälsan är eftersatt. Projektländernas befolkning erbjuds förebyggande information som syftar till att förbättra både munhälsan och den allmänna hälsan. Genom långsiktighet ska projekten ha en positiv och kontinuerlig påverkan för så många människor som möjligt. Projektens målsättning är att under en begränsad tid ge verktyg till självhjälp och utbildning så att en god tandhälsa kan bibehållas.

Nikoo Bazsefidpay, ordförande Tandläkare utan gränser:

– Pengarna som skänks från Smile har gjort det möjligt för oss att betala för kostnader runtomkring volontärsresorna. Pengarna går bland annat till transporter mellan olika arbetsplatser och boenden, olika permits från regeringar, inköp av material, läkemedel och bedövning för att bedriva projekten samt administrativa kostnader på plats. Det är en trygghet att vi fått Smiles årliga bidrag vilket har gjort att vi har kunnat öka vår närvaro i fler länder.

 

2 december, 2021

Smile Tandvård förvärvar tandklinik i Söderhamn

 – Med kliniken i Söderhamn får vi ytterligare ett fint tillskott i regionen till våra redan etablerade kliniker i Bollnäs och Sundsvall. Målet är att fortsätta växa längs Norrlandskusten för att knyta ihop våra verksamheter ännu mer, säger Smiles VD Malin Schmidt.

Tandläkare Christina Danielsson har drivit Söderhamns största privata klinik sedan 2005, då hon startade den med sin dåvarande man Sven-Erik Danielsson efter några år på Folktandvården i samma stad. Kliniken tar i dagsläget emot ungefär 2500 patienter om året och fokus har alltid varit att patienterna ska känna sig trygga, att vården ska bedrivas med hög kvalité med satsning på modern teknik och hög kompetens. I samarbete med Smile ska kliniken fortsätta utvecklas och ta hand om befintliga och nya patienter.

– Med Smile som samarbetspartner ser jag möjligheten att få ett gott utbyte där yngre och äldre kollegor byter kunskaper och erfarenheter med varandra i vår gemensamma strävan att fortsätta utveckla tandvården, säger tandläkare Christina Danielsson.

FÖR MER INFORMATION, KONTAKTA:
Per Fägerblad, 070-676 73 46,
per.fagerblad@smile.se

OM SMILE TANDVÅRD
Smile Tandvård är Sveriges största tandvårdskedja med mer än 50 kliniker över hela Sverige. Vi strävar efter kontinuerlig tillväxt, utveckling och förbättring i allt vi gör. Smile Tandvård är en del av Colosseum Dental Group, en ledande europeisk tandvårdsleverantör som driver mer än 550 moderna, välutrustade kliniker och 50 labb i elva europeiska länder . 

 

8 november, 2021

Smile Tandvård i podcasten ”Utforska vården med Dr Mikael”

Hur mår svenskarnas tänder egentligen?

Enligt en undersökning från Vården.se, ”Vården, svenskarna och samhället” (2021), har 27% av svenskarna skjutit upp att gå till tandläkaren på grund av Coronapandemin. Vården.se frågade sig därför: Hur påverkar det våra tänder egentligen? Lars Armbäck, ansvarig tandläkare på Smile Tandvård, har därför blivit inbjuden till podcasten ”Utforska vården med Dr Mikael” där Lars kommer svara på alla möjliga frågor kring munhälsan. Detta är en del av Smile Tandvårds samarbete med Vården.se. Under året kommer Smile att genomföra viktiga aktiviteter för att utbilda svenskarna om munhälsan tillsammans med Vården.se. Det är viktigt i vår roll som hela Sveriges tandläkare. Missa inte podden ”Utforska vården med Doktor Mikael” – snart med Lars Armbäck från Smile Tandvård som gäst!