Om Coronaviruset för dig som ska besöka Smile Tandvård. - Läs mer
 
 

Nyheter & forskning

Vad händer inom tandvårdsbranschen, vad säger den senaste forskningen och vad händer hos oss på Smile Tandvård?

 
1 juli, 2020

Smile Tandvård inleder samarbete med Sundh Tandvård i Strängnäs

Smile Tandvård satsar i Strängnäs och förvärvar Sundh Tandvård

Tandläkare Cecilia Sundh har bedrivit sin tandvårdsklinik i Strängnäs sedan 2009. Från och med hösten 2020 kommer Sundh Tandvård bli en del av Smile Tandvård.

  • Vi ser ett stort behov av tandvård i Strängnäs och vill vara med och bidra till ökad tillgänglighet för såväl befintliga som nya patienter. Därför är vi väldigt glada och stolta över att nu Cecilia Sundh och hennes team i Strängnäs väljer att bli en del av Smile-familjen säger Malin Schmidt, VD på Smile Tandvård.
  • Vi är väldigt glada över möjligheten att tillsammans få satsa framåt, för våra patienters hälsa och utveckla vår tandvårdsverksamhet. Med Smile Tandvård som samarbetspartner ser vi möjligheter till kontinuitet och ett fortsatt gott och engagerat omhändertagande, säger Tandläkaren Cecilia Sundh.

 

FÖR MER INFORMATION, KONTAKTA:

Susanne Hultén, Marknads- och kommunikationsansvarig
070 – 578 16 35 susanne.hulten@smile.se

 

OM SMILE TANDVÅRD

Smile Tandvård vill erbjuda modern tandvård med hög kvalitet till förmån för patienter, medarbetare och ägare. Vi strävar efter kontinuerlig tillväxt, utveckling och förbättring i allt vi gör.

Den svenska verksamheten ingår i Colosseum Dental Group, ett snabbt växande företag på den europeiska tandvårdsmarknaden som i dagsläget driver 265 kliniker i Sverige, Norge, Danmark, Storbritannien, Schweiz, Finland och Italien och fortsätter sin resa mot att bygga en ledande pan-europeisk tandvårdskedja.

 

 

28 maj, 2020

Just nu: Kampanj på tandblekning

Möt sommaren med ett vitare leende. Just nu har vi kampanjpris på tandblekning. Vi använder oss av en modern och säker metod med individuellt anpassade blekskenor (blekmedel och två besök ingår). Kampanjpris: 2 595 kr (ord.pris: 3 995 kr).

Erbjudandet gäller t.om. 30 juni 2020. I vissa fall kan en undersökning behövas före tandblekning.

Läs mer om tandblekning

 

4 maj, 2020

Smile Tandvård inleder samarbete med tandläkarna Peter Danielsson och Lena Sjögren-Höe i Karlskrona

Smile Tandvård satsar i Blekinge och förvärvar som ett första led i satsningen två verksamheter i Karlskrona.

Tandläkare Peter Danielsson och Tandläkare Lena Sjögren-Höe har bedrivit sina respektive kliniska verksamheter i Karlskrona sedan slutet av 1980-talet. Från och med maj 2020 kommer teamen att arbeta tillsammans på kliniken på Stortorget i centrala Karlskrona och där gemensamt ta hand om cirka 3 000 patienter med ett stort fokus på trygghet och personligt patientbemötande.

Peter Danielsson och Lena Sjögren-Höe

— Vi ser ett stort behov av tandvård i Blekinge och vill vara med och bidra till ökad tillgänglighet för såväl befintliga som nya patienter. Därför är vi väldigt glada och stolta över att nu Peter, Lena och deras härliga medarbetare i Karlskrona är en del av Smile-familjen. Det känns bra att Smile Tandvård expanderar i södra Sverige och att Smile tar steget in i en ny stad, säger Malin Schmidt, VD på Smile Tandvård.

— Vår förhoppning är att genom Smile Tandvård kunna få ett gott utbyte där yngre och äldre tandläkare, tandhygienister och tandsköterskor byter kunskap och erfarenheter med varandra. Vår gemensamma målsättning att så småningom få in fler händer som kan vårda tänder i Blekinge känns väldigt bra, säger Tandläkare Peter Danielsson.

— Vi är väldigt glada över möjligheten att tillsammans få satsa framåt, för våra patienters hälsa och utveckla vår tandvårdsverksamhet. Med Smile Tandvård som samarbetspartner ser vi möjligheter till kontinuitet och ett fortsatt gott och engagerat omhändertagande, säger Tandläkare Lena Sjögren-Höe.

FÖR MER INFORMATION, KONTAKTA:

Per Fägerblad, Förvärvschef Smile Tandvård
070-676 73 46, per.fagerblad@smile.se

OM SMILE TANDVÅRD

Smile Tandvård vill erbjuda modern tandvård med hög kvalitet till förmån för patienter, medarbetare och ägare. Vi strävar efter kontinuerlig tillväxt, utveckling och förbättring i allt vi gör. Den svenska verksamheten ingår i Colosseum Dental Group, ett snabbt växande företag på den europeiska tandvårdsmarknaden som i dagsläget driver 265 kliniker i Sverige, Norge, Danmark, Storbritannien, Schweiz, Finland och Italien och fortsätter sin resa mot att bygga en ledande pan-europeisk tandvårdskedja.

 

 

 

 

1 april, 2020

Smile Tandvård förvärvar Capella Tandvård i Kristinehamn

Från och med 1 april 2020 ingår Capella Tandvård i Kristinehamn i Sveriges största privata tandvårdskedja med totalt 40 kliniker på 34 orter från Trelleborg i syd till Kiruna i norr.

Capella Tandvård, som har drivits av Ingalill Höjevik och Agnieszka Chrobak sedan 2006 respektive 2012, erbjuder tandvård med fokus på omhändertagande, trygghet och personligt patientbemötande. I teamet på kliniken, som leds av Ingalill Höjevik och Agnieszka Chrobak, arbetar för närvarande två tandläkare, två tandhygienister, tre tandsköterskor och en receptionist.

– I samband med förvärvet av Capella Tandvård expanderar Smile Tandvård till nya lokaler i Kristinehamn vilket gör att vi tillsammans med våra nya medarbetare kan vidareutveckla verksamheten inom Smile Kristinehamn på bästa möjliga sätt, säger Malin Schmidt, VD på Smile Tandvård.

– Vi och hela teamet på Capella Tandvård är glada och entusiasmerade över möjligheten att få bli en del av Smile Tandvård. Det är mycket spännande och inspirerande att få vara en del av Smile Tandvårds långsiktiga satsning i Kristinehamn och vi ser med stor tillförsikt fram emot att få arbeta tillsammans med det befintliga Smile-teamet i nya lokaler framöver, säger Ingalill Höjevik och Agnieszka Chrobak.

FÖR MER INFORMATION, KONTAKTA:
Per Fägerblad, Förvärvschef Smile Tandvård
070-676 73 46, per.fagerblad@smile.se

Tandläkare Inga-Lill Höjevik

Tandläkare Agnieszka Chrobak

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


OM SMILE TANDVÅRD
Smile Tandvård vill erbjuda modern tandvård med hög kvalitet till förmån för patienter, med- arbetare och ägare. Vi strävar efter kontinuerlig tillväxt, utveckling och förbättring i allt vi gör.

Den svenska verksamheten ingår i Colosseum Dental Group, ett snabbt växande företag på den europeiska tandvårdsmarknaden som i dagsläget driver 265 kliniker i Sverige, Norge, Danmark,
Storbritannien, Schweiz, Finland och Italien och fortsätter sin resa mot att bygga en ledande pan-europeisk tandvårdskedja.

 

26 mars, 2020

Smile Tandvård korttidspermitterar anställd personal

Smile Tandvård som är Sverige största privata tandvårdskedja har beslutat att korttidspermittera anställd personal. Smile avser även fortsättningsvis att hålla samtliga kliniker öppna för att ta hand om såväl nuvarande som nytillkommande patienter.

Smile Tandvårds fokus under de senaste veckorna har legat på hur vi bäst värnar om våra patienter och medarbetare under covid-19 utbrottet. Med strikta rekommendationer och uppföljning avseende patienter med symptom och aktiv avbokning av patienter som tillhör riskgrupperna har vi självklart sett en påverkan på vår verksamhet, kommenterar Smile Tandvårds VD, Malin Schmidt.

Det är en självklarhet att vi begränsar vår verksamhet i den utsträckning som är tillbörlig för att minska risken för smittspridning och värna riskgrupperna. Däremot leder det också till att vi temporärt behöver anpassa vår verksamhet till rådande läge, fortsätter Malin Schmidt.

Korttidspermitteringen berör all anställd personal inom Smile Tandvård och den anpassas efter klinikens specifika förutsättningar för att begränsa permitteringsgraden där det är möjligt. Avtalsperioden som Smile avser att införa korttidspermittering för sätts till 27 mars till 27 september. Avtalsperioden ska MBL-förhandlas med fackliga parter innan formellt beslut tas.

Smile Tandvård avser även fortsättningsvis kunna erbjuda patienter god tillgång till tandvård med korta väntetider.


För mer information kontakta oss gärna:

Marknads- och kommunikationsansvarig, Susanne Hulten, tel: 070-578 16 35 email: susanne.hulten@smile.se