Om Coronaviruset för dig som ska besöka Smile Tandvård. - Läs mer
 
 

Nyheter & forskning

Vad händer inom tandvårdsbranschen, vad säger den senaste forskningen och vad händer hos oss på Smile Tandvård? Här kan du läsa uppdateringar om vad som händer inom organisationen och ta del av nyheter & forskning kopplat till tandvårdsbranschen.

 
5 oktober, 2021

Smile Tandvård inleder samarbete med Tandläkarteamet Göta Lejon och tandläkarna Alexandra Viding och Gunnar Abele i Stockholm

Smile Tandvård växer vidare i Stockholm och förvärvar Tandläkarteamet Göta Lejon på Södermalm i Stockholm.

Alexandra Viding och Gunnar Abele driver Tandläkarteamet Göta Lejon, på Södermalm i Stockholm.  Från och med oktober 2021 blir verksamheten en del av Smile Tandvård. Kliniken välkomnar idag emot drygt 3 500 patienter med ett stort fokus på trygghet, personligt patientbemötande och högkvalitativ tandvård. I samarbete med Smile kommer verksamheten fortsätta att utvecklas för att på bästa sätt ta hand om både befintliga och nya patienter.

– Vi är väldigt glada och stolta över att Alexandra och Gunnar samt deras kompententa personal på Tandläkarteamet Göta Lejon valt att bli en del av Smile. Kliniken kommer att bli ett väldigt fint tillskott till vårt växande nätverk av kliniker i Stockholm. Södermalm är en mycket intressant marknad och vi ser stora möjligheter att utveckla och expandera kliniken, säger Malin Schmidt, VD på Smile

– Att nu gå in i Smile Tandvård känns som en naturlig del i vår utveckling. Nu kan vi fortsätta att utveckla vår kliniska verksamhet tillsammans med Smile samtidigt som vi får tillgång till många andra resurser som finns i en stor organisation, säger tandläkare Alexandra Viding.

– Som en del av Smile Tandvård kan vi ytterligare öka tillgängligheten och bredda erbjudandet för våra patienter. Tillgången till Smiles stora specialistnätverk kommer att gynna våra patienter, säger tandläkare Gunnar Abele.

FÖR MER INFORMATION, KONTAKTA:

Per Fägerblad Förvärvschef Smile Tandvård

070-676 73 46,  per.fagerblad@smile.se

OM SMILE TANDVÅRD

Smile Tandvård vill erbjuda modern tandvård med hög kvalitet till förmån för patienter, medarbetare och ägare. Vi strävar efter kontinuerlig tillväxt, utveckling och förbättring i allt vi gör.Den svenska verksamheten ingår i Colosseum Dental Group, ett snabbt växande företag på den europeiska tandvårdsmarknaden som i dagsläget driver 375 kliniker i Sverige, Norge, Danmark,Storbritannien, Schweiz, Finland, Italien, Tyskland och Frankrike.

 

 

1 september, 2021

Smile Tandvård inleder samarbete med Åretandläkarna och tandläkarna Cecilia Kögel Ermeskog och Adam Ermeskog i Åre

Cecilia Kögel Ermeskog och Adam Ermeskog driver Åres ledande privata tandvårdsklinik.  Från och med september 2021 blir Åretandläkarna en del av Smile Tandvård. Kliniken servar idag drygt 2 500 patienter med ett stort fokus på trygghet, personligt patientbemötande och högkvalitativ tandvård. I samarbete med Smile kommen verksamheten fortsätta att utvecklas för att på bästa sätt ta hand om befintliga och nya patienter.

– Vi är väldigt glada och stolta över att Cecilia och Adam och deras kompententa personal på Åretandläkarna blir en del av Smile. Det känns spännande att Smile Tandvård nu får möjligheten att fortsätta expansionen samt att vårt nätverk av kliniker i norra Sverige får ett tillskott genom denna mycket fina klinik och välfungerande verksamhet, säger Malin Schmidt, VD på Smile Tandvård.

– Att nu gå in i Smile Tandvård känns som en naturlig del i vår utveckling. Nu kan vi fortsätta utveckla vår kliniska verksamhet tillsammans med Smile samtidigt som vi får tillgång till många andra resurser som finns i en stor organisation, säger tandläkare Adam Ermeskog.

– Som en del av Smile Tandvård kan vi ytterligare öka tillgängligheten för tandvård i Åre. Dessutom får vi tillgång till Smiles stora specialistnätverk vilket också gynnar våra patienter, säger tandläkare Cecilia Kögel Ermeskog.

FÖR MER INFORMATION, KONTAKTA:

Tobias Wirén, Grundare Smile Tandvård

070-750 00 15,

mailto:tobias.wiren@smile.se

OM SMILE TANDVÅRD

Smile Tandvård vill erbjuda modern tandvård med hög kvalitet till förmån för patienter, medarbetare och ägare. Vi strävar efter kontinuerlig tillväxt, utveckling och förbättring i allt vi gör.

Den svenska verksamheten ingår i Colosseum Dental Group, ett snabbt växande företag på den europeiska tandvårdsmarknaden som i dagsläget över 300 kliniker i Sverige, Norge, Danmark, Storbritannien, Schweiz, Tyskland, Finland och Italien och fortsätter sin resa mot att bygga en ledande pan-europeisk tandvårdskedja.

 

 

 

29 juni, 2021

Smile Tandvård förvärvar Amhult Tandläkarna i Torslanda

Smile Tandvård fortsätter att utöka sin verksamhet i Göteborgsområdet genom att förvärva Amhult Tandläkarna i Torslanda.

Många framgångsrika företagare stoltserar med att de startade med två tomma händer hemma i garaget och för grundarna av Amhult Tandläkarna, Lena och Jan Gottlow, kan man säga att det nästan stämmer.

– Vi startade med två tomma tidböcker i en liten klinik kallad ”skrubben”. Men efter ett fantastiskt gensvar från Torslandaborna kunde vi successivt fylla våra tidböcker och 2008 flyttade vi in i våra nuvarande be-tydligt större och mer hemtrevliga lokaler. Nu känner vi att det är dags att lämna över stafettpinnen till en ägare som kan förvalta och expandera det vi åstadkommit tillsammans med oss och både befintliga och nya medarbetare. En sådan ägare är Smile Tandvård. Det var ett lätt val, säger Lena och Jan.

Lena Gottlow

Jan Gottlow

Förvärvet av Amhult Tandläkarna är en del i Smile Tandvårds satsning för att öka sin närvaro i Göteborg och Torslandakliniken blir Smiles fjärde klinik i området. Sedan tidigare finns kliniker på Avenyn, i Vasastan och i Mölndal.

– Det är med stor glädje och ödmjukhet vi tar över ansvaret att driva den fina kliniken Amhult Tandläkarna i Torslanda. Kliniken kommer att bli ett väldigt fint tillskott till våra redan etablerade kliniker i västra Sverige. Verksamheten har bedrivit både allmän- och specialisttandvård och tanken är att vi inom Smile Tandvård kommer fortsätta erbjuda det. Att på det här sättet ta över ansvaret, att ta hand om befintliga och nya patienter i växande Torslanda, ser vi som en härlig utmaning och uppgift, säger Malin Schmidt, VD på Smile Tandvård.

 

FÖR MER INFORMATION, KONTAKTA:
Per Fägerblad, Förvärvschef Smile Tandvård
070-676 73 46, per.fagerblad@smile.se

OM SMILE TANDVÅRD
Smile Tandvård erbjuder modern tandvård med hög kvalitet till förmån för patienter, medarbetare och ägare. Vi strävar efter kontinuerlig tillväxt, utveckling och förbättring i allt vi gör. Den svenska verksamheten ingår i Colosseum Dental Group, ett ledande företag på den europeiska tand-vårdsmarknaden som i dagsläget driver mer än 365 kliniker i Sverige, Norge, Danmark, Storbritannien, Schweiz, Finland, Tyskland, Frankrike och Italien.

 

23 juni, 2021

Energidrycken som skadar tänderna mest


TV4 har rapporterat om vilka energidrycker som är mest skadliga för tänderna. Det är norska TV2 som har gjort en undersökning för att ta reda på hur skadlig energidrycken är för tänderna. Undersökningen har gjorts genom att mäta energidryckernas pH-värde där ett värde på 4,5 löser upp emaljen på tänderna. Detta kan således leda till frätskador. Problemen tros vara vanligast hos unga som konsumerar drycken mest. Livsmedelsverket har tidigare konstaterat att energidrycker inte är farliga för kroppen i rimliga mängder. Surast i testet blev energidrycken Monster med ett pH-värde på 3,63. Se hela inslaget på tv4.se här.

 

25 maj, 2021

Smile Tandvård i Sveriges Radio: Ökade fall av karies hos barn och unga i Skåne

Lars Armbäck, Nationellt odontologiskt ansvarig vid Smile Tandvård

Lars Armbäck, Nationellt odontologiskt ansvarig vid Smile Tandvård

 

Vår tandvårdspersonal i region Skåne ser ökade fall av karies hos barn och unga. Lars Armbäck, nationellt odontologiskt ansvarig vid Smile Tandvård tror att denna utveckling är en kombination av både uteblivna tandvårdsbesök och ändrade rutiner i pandemin. Som ett resultat av detta behöver de drabbade mer omfattande vård för sina besvär. Lars uppmanar nu föräldrar att vara extra vaksamma på sina barns tänder och hjälpa de yngre med tandborstning.

 

Lyssna på intervjun i sin helhet här.