Nyheter & forskning

Vad händer inom tandvårdsbranschen, vad säger den senaste forskningen och vad händer hos oss på Smile Tandvård? Här kan du läsa uppdateringar om vad som händer inom organisationen och ta del av nyheter & forskning kopplat till tandvårdsbranschen.

 
4 oktober, 2022

Ännu en tandvårdsklinik i Göteborg ansluter till Smile Tandvård

Tandvårdskliniken Curera Tandklinik i centrala Göteborg blir en del av Smile Tandvård. Den tidigare ägaren Anne Trolle blir kvar som odontologisk ansvarig tandläkare. Kliniken får nu namnet Smile Göteborg Domkyrkan.

Den 3 oktober blev Curera Tandklinik en del av Smile Tandvård. Förvärvet innebär inga större förändringar för befintliga eller nya patienter. I stället ges tandläkarna mer tid till patienterna när administrativa uppgifter åläggs koncernen.

– Den stora skillnaden för patienterna är att de kommer möta en mindre stressad och mer närvarande tandläkare. Min upplevelse är att många av våra patienter tycker att det är en god sammanhållning hos oss med många skratt. Det kommer de även möta framöver, säger tandläkare Anne Trolle.

Anne Trolle har drivit kliniken i över 12 år. Att det blev just Smile Tandvård som fick förvärva kliniken, berodde till stor del på att kedjan är en del av den icke vinstdrivande organisationen Jacobs Foundation där 100 procent av intäkterna går till välgörande ändamål.

– När det handlar om att sälja sitt livsverk är det viktigt att känna sig lyssnad till och jag tycker att Smile hade stor respekt för det. Det som är bra med Smile är att de har långsiktiga mål och ger tillbaka till samhället, till exempel genom Tandläkare Utan Gränser.

En del av satsning i Göteborg

Smile Tandvård har sedan tidigare klinikerna Smile Göteborg Ett4, Smile Göteborg Avenyn och Smile Göteborg Amhult i staden. Sedan i juni i år driver de, tillsammans med Smajla, även en flaggskeppsklinik mitt på Avenyn med fokus på estetisk tandvård.

– Förvärvet ger oss en möjlighet att fortsätta växa i Göteborg och det har länge varit ett viktigt mål att täcka upp flera delar av innerstaden. Curera Tandklinik har stort fokus på högkvalitativ tandvård, drivs av erfarna entreprenörer och delar samma värdegrund som Smile Tandvård. Detta gör dem till en viktig del att fortsätta vara hela Sveriges tandläkare, säger Pernilla Oskarsson, Regionchef Väst på Smile Tandvård.

För mer infomation:
Pernilla Oskarsson, Regionchef Väst
070 – 357 23 42, pernilla.oskarsson@smile.se

Om Smile Tandvård:
Smile Tandvård är Sveriges största privata tandvårdskedja med 60 kliniker över hela landet. Fokus ligger på kvalitativ tandvård med hög servicegrad, bra tillgänglighet och kompetenta medarbetare.

 

 

24 augusti, 2022

Smile Tandvård expanderar i Stockholmsregionen

Smile Tandvård satsar vidare i Stockholmsregionen och inleder partnerskap med Mats och Aida Brontén på Tandläkarna Stora Gungan i Globenområdet från och med november 2022.

Tandläkarna Stora Gungan tillhandahåller högkvalitativ tandvård i en toppmodern klinik med eget tandtekniskt laboratorium sedan 2015. Stora Gungan ligger i framkant avseende det senaste inom tandvårdstjänster och målsättningen är att alltid kunna erbjuda en helhetslösning för patienternas munhälsa. I samband med förvärvet inleder Smile Tandvård ett långsiktigt partnerskap med de båda ägarna av Stora Gungan, Mats och Aida Brontén.

– Mats och Aida Brontén är tillsammans med sina team precis den typ av partners som vi inom Smile söker. Vår gemensamma passion för entreprenörskap och ständig utveckling av vårt vårderbjudande har gjort att vi funnit varandra och ser en stor potential i fortsatt vidareutveckling av såväl klinikverksamhet på Stora Gungan som vidareutveckling av labb-verksamheten, säger Malin Schmidt, VD på Smile Tandvård

– Både Aida och jag brinner för utveckling och ständig förbättring. Tillsammans med Smile bygger vi nu vidare på det serviceerbjudande som vi utvecklat på kliniken. Inom ramen för samarbetet ser vi stora möjligheter att bland annat vidareutveckla vår labbverksamhet, med ökat fokus på digitalisering av arbetsflöden och hög servicenivå, säger Mats Brontén som kommer att fortsätta i sin roll som Odontologisk ansvarig tandläkare på Stora Gungan.

Aida Brontén kommer framöver ta ett större ansvar för att bidra till den övergripande utvecklingen av Smiles verksamhet inom tandtekniska laboratorium i Stockholmsregionen i rollen som verksamhetsutvecklare.

– För mig blir samarbetet med Smile starten på något nytt. Samtidigt som jag kommer ha en fot kvar på Stora Gungan kommer jag gå in i en ny spännande roll och kontext. Att arbeta med Smiles övergripande labbstrategi i Stockholm ska både bli utmanande och spännande, säger Aida Brontén.

– Vi kommer tillsammans med alla medarbetare på Stora Gungan, Mats och Aida Brontén att fortsätta bedriva och vidareutveckla den högkvalitativa verksamheten på Stora Gungan och vi ser fram emot att fortsätta bygga ut vårt nätverk av tandvårdskliniker som ligger i framkant i Stockholmsregionen, säger Sara Magnusson, Regionschef Syd och Stockholm på Smile Tandvård.

OM SMILE TANDVÅRD

Smile Tandvård vill erbjuda modern tandvård med hög kvalitet till förmån för patienter, medarbetare och ägare. Vi strävar efter kontinuerlig tillväxt, utveckling och förbättring i allt vi gör.

Den svenska verksamheten, med sina 60 kliniker, ingår i Colosseum Dental Group, ett snabbt växande företag på den europeiska tandvårdsmarknaden som i dagsläget driver drygt 550 kliniker och 50 tandtekniska labb i Europa och USA.

 

1 juni, 2022

Smile Tandvård inleder samarbete med Warga Dental i Kramfors

Smile Tandvård satsar vidare i norra Sverige genom att förvärva Warga Dental i Kramfors. Förvärvet innebär bättre service och kvalitet för patienterna.

Tandhygienist Fabian Naseri har tillsammans med sina medarbetare drivit Warga Dental, mer känt som Tandläkarna i Kramfors, sedan 2017. Från juni 2022 kommer teamet att ingå i Smile Tandvård och tillsammans ta hand om cirka 3 000 patienter med ett fortsatt stort fokus på trygghet och personligt patientbemötande.

”Vi ser ett stort behov av tandvård i Kramfors och vill vara med och bidra till ökad tillgänglighet för såväl befintliga som nya patienter. Därför är vi väldigt glada och stolta över att Fabian och hans härliga medarbetare i Kramfors nu är en del av Smile-familjen. Närmaste systerkliniker blir de i Sundsvall och Umeå. Det känns bra att Smile Tandvård fortsätter expandera i Norrland, där efterfrågan på tandvård är hög”, säger Malin Schmidt, VD på Smile Tandvård.

Genom förvärvet kommer en del tidskrävande arbetsmoment inom verksamheten i Kramfors, så som administration och ekonomi nu hanteras centralt vilket gör att kliniken kan erbjuda patienterna bättre service och kvalitet.

”Tillsammans i ett större nätverk blir vi starkare och vår förhoppning är att genom Smile Tandvård kunna få ett gott utbyte där yngre och äldre tandläkare, tandhygienister och tandsköterskor byter kunskap och erfarenheter med varandra. Vår gemensamma målsättning att fortsätta bedriva god vård till alla våra patienter, i en trygg miljö, fortsätter som vanligt”, säger Fabian Naseri. Vi är väldigt glada över möjligheten att tillsammans få satsa framåt, för våra patienters hälsa och för att utveckla vår tandvårdsverksamhet. Med Smile Tandvård som samarbetspartner ser vi möjligheter till kontinuitet och ett fortsatt gott och engagerat omhändertagande.

FÖR MER INFORMATION, KONTAKTA:

Mats Kvarnberg, Regionchef Norr
mats.kvarnberg@smile.se, 072-450 05 27

OM SMILE TANDVÅRD

Smile Tandvård vill erbjuda modern tandvård med hög kvalitet till förmån för patienter, medarbetare och ägare. Vi strävar efter kontinuerlig tillväxt, utveckling och förbättring i allt vi gör.

Den svenska verksamheten, med sina 60 kliniker, ingår i Colosseum Dental Group, ett snabbt växande företag på den europeiska tandvårdsmarknaden som i dagsläget driver drygt 600 kliniker och 50 tandtekniska labb i Europa och USA.

 

13 maj, 2022

Smile Tandvård inleder samarbete med Kungshustandläkarna i Stockholm

Smile Tandvård växer vidare i Stockholm och förvärvar Kungshustandläkarna i Stockholm City.

Tandläkarna Ivonne Grants, Anders Malmberg och Peter Malmberg har under många år framgångsrikt byggt upp Kungshustandläkarna, en av Stockholms ledande privata tandvårdskliniker. Den 1 september 2022 blir verksamheten en del av Smile Tandvård. Kliniken servar idag drygt 4 500 patienter med ett stort fokus på trygghet, personligt patientbemötande och högkvalitativ tandvård.

I samarbete med Smile kommer verksamheten fortsätta att utvecklas för att på bästa sätt ta hand om befintliga och nya patienter.

– Vi är väldigt glada och stolta över att Ivonne, Anders och Peter samt deras kompententa personal på Kunghustandläkarna valt att bli en del av Smile. Kliniken kommer att bli ett väldigt fint tillskott till vårt växande nätverk av kliniker i Stockholm. Vi ser stora möjligheter att fortsätta utveckla och expandera kliniken, säger Malin Schmidt, VD på Smile

– Att nu gå in i Smile Tandvård känns som en naturlig del i vår utveckling. Nu kan vi fortsätta utveckla vår kliniska verksamhet tillsammans med Smile samtidigt som vi får tillgång till många andra resurser som finns i en stor organisation, säger tandläkare Ivonne Grants.

– Som en del av Smile Tandvård kan vi ytterligare öka tillgängligheten och bredda erbjudandet för våra patienter. Tillgången till Smiles stora specialistnätverk kommer att gynna våra patienter, säger tandläkare Anders Malmberg.

FÖR MER INFORMATION, KONTAKTA:

Per Fägerblad, Förvärvschef Smile Tandvård

070-676 73 46, forvarv@smile.se

OM SMILE TANDVÅRD

Smile Tandvård erbjuder modern tandvård med hög kvalitet till förmån för patienter, medarbetare och ägare. Vi strävar efter kontinuerlig tillväxt, utveckling och förbättring i allt vi gör. Den svenska verksamheten, med sina 55 kliniker, ingår i Colosseum Dental Group, ett snabbt växande företag på den europeiska tandvårdsmarknaden som i dagsläget driver drygt 550 kliniker och 50 tandtekniskalabb i Europa och USA.

 

2 maj, 2022

Smile Tandvård inleder samarbete med tandläkare Svetlana Poleva i Tranås

Smile Tandvård satsar vidare i Jönköpings län genom att förvärva Tranås Tandvårdsteam i Tranås.

Tandläkare Svetlana Poleva har tillsammans med sina medarbetare drivit Tranås Tandvårdsteam sedan 2015. Från och med 2 maj 2022 kommer teamet att ingå i Smile Tandvård och tillsammans ta hand om cirka 6 000 patienter med ett fortsatt stort fokus på trygghet och personligt patientbemötande.

– Vi ser ett stort behov av tandvård i Tranås och vill vara med och bidra till ökad tillgänglighet för såväl befintliga som nya patienter. Därför är vi väldigt glada och stolta över att Svetlana och hennes härliga medarbetare i Tranås blir en del av Smile-familjen. Närmaste systerkliniker blir de i Norrköping, Linköping och Jönköping. Det känns bra att Smile Tandvård fortsätter expandera i Jönköpings Län och att Smile tar steget in i en ny stad, säger Malin Schmidt, VD på Smile Tandvård.
– Vår förhoppning är att tillsammans med Smile Tandvård kunna få ett gott utbyte där yngre och äldre tandläkare, tandhygienister och tandsköterskor byter kunskap och erfarenheter med varandra. Vår gemensamma målsättning är att fortsätta tillhandahålla god tandvård till alla våra patienter, i en trygg miljö och så småningom hoppas vi få in fler händer som kan vårda tänder i Tranås . Vi är väldigt glada över möjligheten att tillsammans kunna satsa framåt, både för våra patienters hälsa och för att utveckla vår tandvårdsverksamhet. Med Smile Tandvård som samarbetspartner ser vi möjligheter till kontinuitet och ett fortsatt gott och engagerat omhändertagande säger tandläkare Svetlana Poleva.

 

FÖR MER INFORMATION, KONTAKTA:

Per Fägerblad, Förvärvschef Smile Tandvård
070-676 73 46, forvarv@smile.se

 

OM SMILE TANDVÅRD

Smile Tandvård erbjuder modern tandvård med hög kvalitet till förmån för patienter, medarbetare och ägare. Vi strävar efter kontinuerlig tillväxt, utveckling och förbättring i allt vi gör. Den svenska verksamheten, med sina 55 kliniker, ingår i Colosseum Dental Group, ett snabbt växande företag på den europeiska tandvårdsmarknaden som i dagsläget driver drygt 550 kliniker och 50 tandtekniska labb i Europa och USA.