Om Coronaviruset för dig som ska besöka Smile Tandvård. - Läs mer
 
 

Nyheter & forskning

Vad händer inom tandvårdsbranschen, vad säger den senaste forskningen och vad händer hos oss på Smile Tandvård? Här kan du läsa uppdateringar om vad som händer inom organisationen och ta del av nyheter & forskning kopplat till tandvårdsbranschen.

 
29 juni, 2021

Smile Tandvård förvärvar Amhult Tandläkarna i Torslanda

Smile Tandvård fortsätter att utöka sin verksamhet i Göteborgsområdet genom att förvärva Amhult Tandläkarna i Torslanda.

Många framgångsrika företagare stoltserar med att de startade med två tomma händer hemma i garaget och för grundarna av Amhult Tandläkarna, Lena och Jan Gottlow, kan man säga att det nästan stämmer.

– Vi startade med två tomma tidböcker i en liten klinik kallad ”skrubben”. Men efter ett fantastiskt gensvar från Torslandaborna kunde vi successivt fylla våra tidböcker och 2008 flyttade vi in i våra nuvarande be-tydligt större och mer hemtrevliga lokaler. Nu känner vi att det är dags att lämna över stafettpinnen till en ägare som kan förvalta och expandera det vi åstadkommit tillsammans med oss och både befintliga och nya medarbetare. En sådan ägare är Smile Tandvård. Det var ett lätt val, säger Lena och Jan.

Lena Gottlow

Jan Gottlow

Förvärvet av Amhult Tandläkarna är en del i Smile Tandvårds satsning för att öka sin närvaro i Göteborg och Torslandakliniken blir Smiles fjärde klinik i området. Sedan tidigare finns kliniker på Avenyn, i Vasastan och i Mölndal.

– Det är med stor glädje och ödmjukhet vi tar över ansvaret att driva den fina kliniken Amhult Tandläkarna i Torslanda. Kliniken kommer att bli ett väldigt fint tillskott till våra redan etablerade kliniker i västra Sverige. Verksamheten har bedrivit både allmän- och specialisttandvård och tanken är att vi inom Smile Tandvård kommer fortsätta erbjuda det. Att på det här sättet ta över ansvaret, att ta hand om befintliga och nya patienter i växande Torslanda, ser vi som en härlig utmaning och uppgift, säger Malin Schmidt, VD på Smile Tandvård.

 

FÖR MER INFORMATION, KONTAKTA:
Per Fägerblad, Förvärvschef Smile Tandvård
070-676 73 46, per.fagerblad@smile.se

OM SMILE TANDVÅRD
Smile Tandvård erbjuder modern tandvård med hög kvalitet till förmån för patienter, medarbetare och ägare. Vi strävar efter kontinuerlig tillväxt, utveckling och förbättring i allt vi gör. Den svenska verksamheten ingår i Colosseum Dental Group, ett ledande företag på den europeiska tand-vårdsmarknaden som i dagsläget driver mer än 365 kliniker i Sverige, Norge, Danmark, Storbritannien, Schweiz, Finland, Tyskland, Frankrike och Italien.

 

23 juni, 2021

Energidrycken som skadar tänderna mest


TV4 har rapporterat om vilka energidrycker som är mest skadliga för tänderna. Det är norska TV2 som har gjort en undersökning för att ta reda på hur skadlig energidrycken är för tänderna. Undersökningen har gjorts genom att mäta energidryckernas pH-värde där ett värde på 4,5 löser upp emaljen på tänderna. Detta kan således leda till frätskador. Problemen tros vara vanligast hos unga som konsumerar drycken mest. Livsmedelsverket har tidigare konstaterat att energidrycker inte är farliga för kroppen i rimliga mängder. Surast i testet blev energidrycken Monster med ett pH-värde på 3,63. Se hela inslaget på tv4.se här.

 

25 maj, 2021

Smile Tandvård i Sveriges Radio: Ökade fall av karies hos barn och unga i Skåne

Lars Armbäck, Nationellt odontologiskt ansvarig vid Smile Tandvård

Lars Armbäck, Nationellt odontologiskt ansvarig vid Smile Tandvård

 

Vår tandvårdspersonal i region Skåne ser ökade fall av karies hos barn och unga. Lars Armbäck, nationellt odontologiskt ansvarig vid Smile Tandvård tror att denna utveckling är en kombination av både uteblivna tandvårdsbesök och ändrade rutiner i pandemin. Som ett resultat av detta behöver de drabbade mer omfattande vård för sina besvär. Lars uppmanar nu föräldrar att vara extra vaksamma på sina barns tänder och hjälpa de yngre med tandborstning.

 

Lyssna på intervjun i sin helhet här.

 

 

21 april, 2021

Smile Tandvård tillsätter två ST-tjänster i parodontologi och ortodonti

 

Utbildningstjänsterna stäcker sig över tre år och innehåller teoretisk utbildning vid Malmö Universitet och praktiskt lärande på Smiles kliniker med en dedikerad utbildningsledare/handledare tillika specialist inom respektive område. Utbildningsplatsen inom parodontologi är förlagd till Smile Malmö Södervärn och utbildningsplatsen inom ortodonti till Smile Ystad.

Smile Tandvård fick in många kvalificerade ansökningar och efter en urvalsprocess i samarbete med Region Skåne och Odontologiska fakulteten vid Malmö universitet föll valet på tandläkare Philip Arneryd till utbildningstjänsten inom parodotologi och tandläkare Hanna Nilsson till utbildningstjänsten inom ortodonti. Vi är extra glada eftersom valet föll på två mycket uppskattade tandläkare inom Smile som hade de bästa kvalifikationer av de sökande.

Vi frågade Hanna och Philip hur det känns att ha blivit antagen till en utbildningstjänst:

– Det är fantastiskt roligt att ha fått den här möjligheten och ser fram emot tre spännande år” säger Hanna Nilsson.

– Det känns otroligt kul. Jag brinner mycket för parodontologin och har fått bästa förutsättningarna att utvecklas och meritera mig, både på universitetet och på Smile. Det känns nästan overkligt att jag ska läsa min ST-utbildning på Smile där jag för snart 6 år sedan startade min karriär som traineetandläkare.” säger Philip Arneryd.

Vi ser mycket fram emot att följa Hanna och Philip och hoppas kunna erbjuda fler utbildningstjänster inom Smile i framtiden

Hanna Nilsson - Tandläkare Smile Trelleborg

Hanna Nilsson

Philip Arneryd jobbar som tandläkare på Smile Malmö City.

Philip Arneryd

 

8 april, 2021

Smile Tandvård växer vidare i Göteborgsområdet

Smile Tandvård inleder samarbete med Marie Frösing Dental Studio och tandläkarna Anders Johnson och Mikael Holmström i Göteborg

Marie Frösing Dental Studio, tandläkare Anders Johnson och tandläkare Mikael Holmström har bedrivit sina respektive verksamheter i samarbete och i gemensamma lokaler på Kungsportsavenyn 32 i Göteborg sedan flera år. Från och med maj 2021 kommer teamen, som en del av Smile Tandvård, att ta hand om cirka 3 000 patienter med ett stort fokus på trygghet, personligt patientbemötande och högkvalitativ tandvård. Även nya patienter kommer vara varmt välkomna till kliniken.

– Vi är väldigt glada och stolta över att Marie, Anders, Mikael och deras kompententa team på Kungsportsavenyn i Göteborg blir en del av Smile. Det känns spännande att Smile Tandvård nu får möjligheten att fortsätta expansionen i Göteborg samt att vårt nätverk av kliniker i västra Sverige får ett tillskott genom denna mycket fina klinik och välfungerande verksamhet, säger Malin Schmidt, VD på Smile Tandvård.

– Att nu gå in i Smile Tandvård känns som en naturlig del i vår utveckling. Nu kan vi fortsätta utveckla vår kliniska verksamhet gällande kosmetisk tandvård tillsammans med Smile samtidigt som vi får tillgång till många andra resurser som finns i en stor organisation, säger tandläkare Marie Frösing.

– Jag och hela teamet på kliniken är väldigt glada över möjligheten att få arbeta inom Smile Tandvård. Det är mycket spännande och inspirerande att få vara en del av deras satsning och expansion i Göteborgs-området, säger tandläkare Anders Johnson.

– Som en del av Smile Tandvård kan vi ytterligare öka tillgängligheten för tandvård i Göteborg. Dessutom får vi tillgång till Smiles stora specialistnätverk vilket också gynnar våra patienter, säger tandläkare Mikael Holmström.

 

FÖR MER INFORMATION, KONTAKTA:

Per Fägerblad, Förvärvschef Smile Tandvård
070-676 73 46, per.fagerblad@smile.se

 

OM SMILE TANDVÅRD

Smile Tandvård vill erbjuda modern tandvård med hög kvalitet till förmån för patienter, medarbetare och ägare. Vi strävar efter kontinuerlig tillväxt, utveckling och förbättring i allt vi gör. Den svenska verksamheten ingår i Colosseum Dental Group, ett snabbt växande företag på den europeiska tandvårdsmarknaden som i dagsläget driver mer än 300 kliniker i Sverige, Norge, Danmark, Storbritannien, Schweiz, Finland, Tyskland, Frankrike och Italien och fortsätter sin resa mot att bygga en ledande pan-europeisk tandvårdskedja.