Mina sidor Boka tid boka-nu-pil

Smile Tandvård skänker julgåva till Tandläkare Utan Gränser

Pandemiåren har varit speciella år för alla. Därför är det extra viktigt att inte glömma bort dem som behöver hjälp allra mest. Enligt vår egen jultradition skänker vi även i år vår julgåva till Tandläkare utan gränser.

Det finns så många barn i världen som aldrig får gå till tandläkaren. Som upplevt men aldrig hört talas om karies. Och som aldrig sett skymten av en tandborste. Det ger dålig munhälsa som leder till sjukdomar. Men det kan undvikas om pengarna finns. Vi instämmer med Tandläkare utan gränsers motto – att alla har rätt till frisk munhälsa. Därför är vi huvudpartner till Tandläkare utan gränser. Vi är glada att kunna bidra till deras viktiga arbete. Och därför skänker vi vår julgåva till just dem❤️

Tandläkare Utan Gränser Swish

Swisha valfritt belopp till 1234762233 så bidrar du också till Tandläkare utan gränsers arbete.

Tandläkare utan gränser

Tandläkare utan gränser är en oberoende och ideell organisation vars uppdrag är att verka i länder där munhälsan är eftersatt. Projektländernas befolkning erbjuds förebyggande information som syftar till att förbättra både munhälsan och den allmänna hälsan. Genom långsiktighet ska projekten ha en positiv och kontinuerlig påverkan för så många människor som möjligt. Projektens målsättning är att under en begränsad tid ge verktyg till självhjälp och utbildning så att en god tandhälsa kan bibehållas.

Nikoo Bazsefidpay, ordförande Tandläkare utan gränser:

– Pengarna som skänks från Smile har gjort det möjligt för oss att betala för kostnader runtomkring volontärsresorna. Pengarna går bland annat till transporter mellan olika arbetsplatser och boenden, olika permits från regeringar, inköp av material, läkemedel och bedövning för att bedriva projekten samt administrativa kostnader på plats. Det är en trygghet att vi fått Smiles årliga bidrag vilket har gjort att vi har kunnat öka vår närvaro i fler länder.


Läs mer inom Aktuellt

Smile Tandvård