Mina sidor Boka tid boka-nu-pil

Smile Tandvård förvärvar Amhult Tandläkarna i Torslanda

Smile Tandvård fortsätter att utöka sin verksamhet i Göteborgsområdet genom att förvärva Amhult Tandläkarna i Torslanda.

Många framgångsrika företagare stoltserar med att de startade med två tomma händer hemma i garaget och för grundarna av Amhult Tandläkarna, Lena och Jan Gottlow, kan man säga att det nästan stämmer.

– Vi startade med två tomma tidböcker i en liten klinik kallad ”skrubben”. Men efter ett fantastiskt gensvar från Torslandaborna kunde vi successivt fylla våra tidböcker och 2008 flyttade vi in i våra nuvarande be-tydligt större och mer hemtrevliga lokaler. Nu känner vi att det är dags att lämna över stafettpinnen till en ägare som kan förvalta och expandera det vi åstadkommit tillsammans med oss och både befintliga och nya medarbetare. En sådan ägare är Smile Tandvård. Det var ett lätt val, säger Lena och Jan.

Lena Gottlow

Jan Gottlow

Förvärvet av Amhult Tandläkarna är en del i Smile Tandvårds satsning för att öka sin närvaro i Göteborg och Torslandakliniken blir Smiles fjärde klinik i området. Sedan tidigare finns kliniker på Avenyn, i Vasastan och i Mölndal.

– Det är med stor glädje och ödmjukhet vi tar över ansvaret att driva den fina kliniken Amhult Tandläkarna i Torslanda. Kliniken kommer att bli ett väldigt fint tillskott till våra redan etablerade kliniker i västra Sverige. Verksamheten har bedrivit både allmän- och specialisttandvård och tanken är att vi inom Smile Tandvård kommer fortsätta erbjuda det. Att på det här sättet ta över ansvaret, att ta hand om befintliga och nya patienter i växande Torslanda, ser vi som en härlig utmaning och uppgift, säger Malin Schmidt, VD på Smile Tandvård.

FÖR MER INFORMATION, KONTAKTA:
Per Fägerblad, Förvärvschef Smile Tandvård
070-676 73 46, per.fagerblad@smile.se

OM SMILE TANDVÅRD
Smile Tandvård erbjuder modern tandvård med hög kvalitet till förmån för patienter, medarbetare och ägare. Vi strävar efter kontinuerlig tillväxt, utveckling och förbättring i allt vi gör. Den svenska verksamheten ingår i Colosseum Dental Group, ett ledande företag på den europeiska tand-vårdsmarknaden som i dagsläget driver mer än 365 kliniker i Sverige, Norge, Danmark, Storbritannien, Schweiz, Finland, Tyskland, Frankrike och Italien.


Läs mer inom Aktuellt

Smile Tandvård