Mina sidor Boka tid boka-nu-pil

Visste du att alla har rätt till statligt tandvårdsstöd?

Använd ditt allmänna tandvårdsstöd (ATB) innan det går ut den 30 juni. Välkommen att boka tid hos oss här online.

Tandvårdsstöd för dig mellan 24-29 år

Du som är mellan 23 och 29 år får ett ett tandvårdsbidrag i form av ett tillgodohavande på 600 kr (1200 kr under två år) hos Försäkringskassan. Du kan använda det som delbetalning för tandvård hos tandläkare eller tandhygienist. Du har pengarna tillgodo den 1 juli varje år och du kan spara dem i högst två år för betalning av tandvård. Fråga en Smileklinik hur mycket du har kvar. Tandvårdsbidraget gäller till och med det år du fyller 29 år.

Tandvårdsstöd för dig mellan 30-64 år

Är du mellan 30-64 år är tandvårdsbidraget 300kr per år (600 kr under två år). Du har pengarna tillgodo den 1 juli varje år, du kan spara dem i högst två år för betalning av tandvård. Detta gäller till och med det år du fyller 64 år.

Tandvårdsstöd för dig som är äldre än 65 år

Är du 65 år eller äldre blir tandvårdsbidraget åter igen 600 kr per år (1200 kr under två år). Du har pengarna tillgodo den 1 juli varje år, du kan spara dem i högst två år för betalning av tandvård.

Högkostnadsskydd

Precis som det låter är högkostnadsskydd ett ekonomiskt skydd mot höga kostnader. Högkostnadsskyddet är inget du själv behöver ansöka om eller hålla koll på. När du har uppnått vissa kostnadsnivåer sammanlagt under ett år går Försäkringskassan in och betalar en viss procent av den kostnaden.

Smile Tandvård