Mina sidor Boka tid boka-nu-pil

Tandläkare för barn och ungdomar

På Smile erbjuder vi kostnadsfri barn- och ungdomstandvård upp till 23 år och hjälper dem att skapa goda vanor för livet.

Kontakta din Smileklinik i dag.

När ska jag ta mitt barn till tandläkaren?

När ditt barn ska fylla tre år får du ett erbjudande om att registrera, eller lista som det också kallas, ditt barn för barntandvård hos valfri tandvårdsklinik. För att välja en Smileklinik måste du därför anmäla ditt barn hos oss.

Det går också bra att välja Smile om du vill byta tandvårdsklinik när ditt barn är äldre än tre år. Som kund hos Smile Tandvård får ditt barn sedan en kallelse till regelbundna, kostnadsfria undersökningar.

Hur bokar jag ett besök?

Att boka ett besök samt lista barn och ungdomar är enkelt. För nuvarande kan man boka barntandvård online (inloggning med Bank-id) på följande kliniker: StockholmSödermalm, Hagastaden, Vällingby, Upplands Väsby, Malmö City och Slottstaden. För övriga kliniker så kontaktar ni oss per telefon eller mejl.

Hur ”listar” jag mitt barn?

För att lista barnet kan du ringa närmaste Smileklinik, alternativt fylla i ansökan nedan. Annars så listar vi barnet vid första besöket. I vissa regioner behöver du även göra en anmälan själv eller som målsman för att byta klinik. Observera att ett fåtal Smilekliniker tyvärr inte har möjlighet att ta emot barn och ungdomar. Därför är det viktigt att kontakta din närmaste Smileklinik så berättar de mer.

Varför är tandvård så viktigt för barn?

Barntandvård är viktig för att främja en god munhälsa, upptäcka och behandla problem tidigt samt lära barn om vikten av att ta hand om sina tänder och tandkött. Dessutom genom att tidigt skapa en positiv inställning till tandvård kan barn lära sig att värdesätta och ta hand om sin munhälsa under hela livet.

För att säkerställa detta så behöver barn en tidigt förebyggande vård, lära sig god munhygien och tandvårdsrutiner samt behöver man övervaka deras mjölktänder, tand- och käkutveckling.

Vanliga tandproblem hos barn

Vanliga tandproblem hos barn inkluderar karies, tandköttssjukdomar, tandtrauma, bettproblem och tanderosion. För att förebygga dessa problem är det viktigt med god munhygien, balanserad kost, begränsat sockerintag och regelbundna tandläkarbesök

Vanliga behandlingar för barn

Vanliga tandbehandlingar för barn inkluderar fluorbehandling, tandlagning, tandreglering, tandextraktion, pulpotomi, fissurförsegling och munhygieninstruktion. Regelbundna tandläkarbesök är viktiga för tidig upptäckt och behandling.

Akut tandvård för barn

Vi erbjuder även akuttandvård för barn, som en trygg hjälpande hand när olyckan är framme. Det är då våra barntandläkare snabbt rycker in för att lindra smärta, fixa skador och ta hand om små nödsituationer. Vi är här för att se till att ditt barn alltid har ett leende på läpparna!

Vilka är fördelarna med att gå hos Smile barntandläkare?

Smiles barntandläkare är specialiserade på att ge de yngsta medlemmarna i din familj bästa möjliga tandvård. Våra erfarna tandläkare och tandhygienister är utbildade för att arbeta med barn och ungdomar och är skickliga på att skapa en trygg och bekväm miljö. De ger er värdefulla råd om tandborstning, kost och förebyggande åtgärder.

Vi har utrustning och teknik som är utformade för att göra tandvårdsupplevelsen så lätt och stressfri som möjligt. Genom att arbeta med moderna och skonsamma tekniker kan vi hantera allt från rutinundersökningar till tandreglering., Tillsammans med dig och dina barn arbetar vi för att utveckla goda tandvårdsrutiner för hela livet.

Vi är stolta över att kunna erbjuda en personlig och uppmärksam tandvård som är anpassad efter varje barns individuella behov. Hos oss kan du lita på att dina barn kommer att få en optimal tandvård i en trygg och välkomnande miljö.

Varmt välkomna till Smile barn- och ungdomstandvård!

Hur fungerar det?

 • 1
  Från och med det år barnet fyller tre år kan du själv välja tandvårdsklinik för ditt barn.
 • 2
  Tandvård för barn och ungdomar är kostnadsfri upp till 23 års ålder.
 • 3
  Boka tid direkt här online (vissa kliniker) eller kontakta din närmaste Smileklinik.
 • 4
  Observera att för onlinebokning av barntandvård i Stockholm och Malmö så loggar du som förälder in med ditt Bank-ID (i nästa steg) samt fyller du sedan i ditt barns personnummer i fältet med övrig information. Just nu kan du endast boka barntandvård online på: Smile Malmö Slottstaden, Smile Malmö City, Smile Södermalm, Smile Hagastaden, Smile Östermalm, Smile Vällingby och Smile Upplands Väsby. För bokning på annan ort, vänligen kontakta din närmaste Smileklinik så hjälper vi dig.
 • 5
  Du kan lista ditt barn på tre sätt: via formuläret nedan, genom att ringa din närmsta klinik eller när ni besöker oss första gången.
 • 6
  Du kan när som helst byta tandläkarmottagning till en Smile-klinik om du önskar det. Om ditt barn byter från en tidigare tandvårdsklinik till Smile så underlättar det mycket för oss om du kontaktar tidigare vårdgivare och får med ditt barns journal och ev. röntgenbilder.
Boka online  
Sara berättar om hennes upplevelser med Smile familjetandvård

Frågor och svar om tandvård för barn och ungdomar

Smile Tandvård