Mina sidor Boka tid boka-nu-pil

Tandblekning hemma – därför ska du genomföra processen via en tandvårdsklinik

Att bleka tänderna hemma har blivit alltmer populärt de senaste åren. För vem vill inte ha vita och fräscha tänder? Hemmablekningsprodukter påstås vara prisvärda, säkra och effektiva men det finns tyvärr många baksidor med den här metoden. 

Marknadsföring och köp av hemmablekningsprodukter online är en tydligt växande trend. Men faktum är att den här metoden kan vara både skadlig och kortvarig. För det första går man miste om den förberedande undersökningen som alltid bör göras i samband med tandblekning – vilket främst är viktigt för att säkerställa att munnen är frisk. För det andra är det svårt att avgöra mängden blekmedel på egen hand och om produkten uppfyller kraven för tandblekningsprodukter. För mer information se: Många brister hos tandblekningsprodukter | Läkemedelsverket (lakemedelsverket.se)

Med för lite blekmedel blir resultatet kortvarigt och med för mycket blekmedel finns det stor risk att emaljen skadas. Fördelen med en tandblekningsprocess via en tandvårdsklinik är att du får instruktioner för hur du ska bleka tänderna på ett säkert sätt och med ett kvalitativt blekmedel. Konsekvenserna kan annars bli att du skadar dina tänder.

Trygg tandblekning hemma – det bästa av två världar

Vid en tandblekningsbehandling hos Smile Tandvård sker själva tandblekningen på hemmaplan, med ett professionellt förarbete på klinik. Med en förberedande undersökning, individuellt anpassade blekskenor, kvalitativt blekmedel och rekommendationer säkerställer vi en trygg metod för tandblekning hemma. 

Du kan själv välja om du vill bleka tänderna på dagen eller på natten, när du lagar mat eller kollar på film – det är helt upp till dig. Hur många dagar du behöver bleka tänderna beror på vilket resultat du vill uppnå. Under besöket går du, tillsammans med din tandläkare eller tandhygienist, igenom det förväntade resultatet och vad du bör tänka på. 

Individuellt anpassade blekskenor

Vi använder oss av individuellt anpassade blekskenor som kan återanvändas. Man gör ett avtryck av dina tänder och skräddarsyr sedan skenor just för dig, vilket säkerställer en perfekt passform och maximal komfort under behandlingen. Genom att använda skenorna jämnt fördelat över dina tänder kan du reducera missfärgningar och uppnå önskad ljushet gradvis. Den anpassade passformen minimerar risken för irritation i tandköttet och gör det möjligt att enkelt applicera den blekande gelén på ytan av tänderna.

Större flexibilitet och lägre kostnad

Det finns flera fördelar med att bleka tänderna hemma då man spar både tid och pengar. Man utför blekningen i en bekväm hemmamiljö och man kan också förlänga blekningen genom att använda samma skenor flera gånger. Med Smiles tandblekningsbehandling får du en professionellt utförd blekning men på hemmaplan.

Läs mer på vår huvudsida för tandblekning. Här finns allt du behöver veta om vägen till att få vitare tänder – på ett tryggt och säkert sätt!

Boka tid för tandblekning på valfri Smile-klinik

Välkommen att bleka dina tänder hos Smile Tandvård!

Smile Tandvård