Mina sidor Boka tid boka-nu-pil

Hur tar man bort missfärgningar på tänderna?

Alla människor är unika, likaså våra tänder och färgen på dem. Dessutom blir tänderna i allmänhet gulare med tiden. Vad vi äter och hur vi väl vi tar hand om våra tänder påverkar också färgen och kan leda till missfärgningar.

Vad orsakar missfärgningar på tänderna?

Som många av oss vet kan kaffe, te, rött vin och tobak leda till missfärgade tänder, men tyvärr finns det även fler bovar i dramat. En tumregel som är enkel att komma ihåg är att alla livsmedel som ger fläckar som är svåra att få bort från en ljus tröja även kan ge missfärgningar på tänderna. Ett bra och enkelt tips för att hjälpa tänderna lite på traven är att alltid skölja munnen genom att dricka ett glas vatten efter att man ätit eller druckit något som man vet kan orsaka missfärgningar på tänderna.

Behandlingar för missfärgade tänder

Det är endast väldigt ytliga missfärgningar som kan borstas bort men i övrigt behöver man genomföra någon form av behandling hos tandvården exempelvis blekning eller polering. Det finns många olika metoder och även en del myter för hur man kan bleka tänderna hemma på egen hand så därför vi vill gärna förklara varför vi rekommenderar att man utför sin tandblekning hos tandläkaren.

Tandblekning hos Smile

Felaktigt utförda tandblekningar kan skada tänderna mer än de bleker och därför finns det regler som alla inom tandvården måste följa vid tandblekningar. Du som patient kan känna dig trygg med att du får en professionell och individuellt anpassad blekning utifrån dina tänder och dina behov hos Smile. Dessutom utför vi inga blekningar utan att först gå igenom dina förutsättningar och förväntningar.

Resultatet kan variera från person till person beroende på individuella faktorer. Det kan exempelvis handla om vilken typ av missfärgning du har, hur länge du haft missfärgningar och den egna färgen på dina tänder.

Hur länge en blekning håller beror helt på dina förutsättningar och hur du tar hand om dina tänder efter blekningen. Vi rekommenderar att inte äta eller dricka något med starka färger under behandling och att du väntar med det några dagar när processen är slutförd.

Professionell tandblekning – så här går det till

Tandblekning hemma – därför ska du genomföra processen via en tandvårdsklinik

Åtta vanliga frågor om tandhälsa

Tandläkaren varnar: Nya trenden är dyr och farlig

Boka tid för tandblekning

Tillbaka till huvudsidan för tandblekning

Smile Tandvård