Mina sidor Boka tid boka-nu-pil

Professionell tandblekning – så här går det till

Drömmer du om att få vita tänder?

Tandblekning är ett vanligt och relativt enkelt sätt att fräscha upp fläckade, gula och missfärgade tänder och genom att välja en professionell metod kan man känna sig trygg i att man uppnår bästa möjliga resultat utan att tänderna skadas. 

Alla har olika förutsättningar för hur många nyanser ljusare tänderna kan bli men genom noggranna förberedelser, professionell blekning och korrekt efterbehandling uppnår man sitt optimala resultat.

Tandblekning vs Professionell tandblekning

Tro det eller inte, men det finns faktiskt en skillnad mellan vanlig tandblekning och professionell tandblekning. Varför är det så? Den växande trenden av lättillgängliga hemmablekningsprodukter som går att köpa online, utmanar i hög grad säkerheten med tandblekning. Professionen och tryggheten försvinner med tandblekning som hundra procent utförs av individen själv. 

Professionell tandblekning är den metod som utförs på en tandvårdsklinik – med behandlare som har erfarenhet inom området. Här får du ett utlåtande om tänderna klarar av blekning och individuella rekommendationer. Professionella tandblekningsmetoder ser olika ut beroende på tandvårdsklinik. Antingen bleker du tänderna direkt på kliniken eller utför förarbetet på klinik och bleker därefter tänderna hemma. 

Tandblekning hemma – därför ska du genomföra processen via en tandvårdsklinik

Tandläkare varnar: nya trenden är dyr och farlig

Såhär går en tandblekning hos Smile Tandvård till:

1. Förberedande undersökning

Enligt det nyare regelverket för tandblekning ska alla patienter genomgå en förberedande undersökning av en tandläkare som står som ansvarig och dessutom säkerställer att tänderna klarar av blekningen. 

2. Din personliga plastskena tillverkas

Om undersökningen visar att tänderna klarar en blekning görs en avgjutning av tänderna för att skapa en personlig plastskena. 

3. Tandblekningen sker hemma

Hur lång tid det tar att få klart plastskenorna kan variera men vanligtvis tar det ungefär två veckor. Skenorna provas hos tandläkaren så man har möjlighet att justera så de sitter perfekt. Därefter läggs planen för blekningen upp utifrån tändernas skick och vad man vill uppnå med blekningen innan man får ta med sig plastskenorna och blekgelen hem. Att bleka tänderna hemma i stället för på klinik ger både flexibilitet och lägre kostnad.

4. Välkommen till ett vitare leende

Efter avslutad behandling rekommenderas ofta en fluorbehandling för att ge tänderna alla förutsättningar för att behålla sin nya fräscha färg. Om man vill bleka tänderna på nytt vid ett senare tillfälle kan samma plastskenor användas vilket innebär att processen blir både snabbare och billigare. 

Tillbaka till huvudsidan för tandblekning

Smile Tandvård