Mina sidor Boka tid boka-nu-pil

Tandblekning

Tandblekning på ett tryggt och säkert sätt

Leendet och tänderna är något av det första som vi lägger märke till, så det är inte konstigt att tandblekning är en av våra mest populära behandlingar. Vi ser till att du kan bleka dina tänder med en modern, trygg och seriös metod – som inte skadar dina tänder.

Tack vare en professionellt utförd tandblekning och en korrekt efterbehandling blir resultatet säkert och hållbart. Vi använder oss av individuellt anpassade blekskenor där blekmedel och två besök ingår.

Är du mellan 18-23 år? Då behöver du ringa till kliniken för att boka en tid.

Hur får du bäst resultat?

Det är viktigt att din mun och ditt tandkött är friskt och att dina tänder är fria från karies och andra skador innan de bleks. Därför behöver en tandläkare bedöma om det går att bleka dina tänder utan att de skadas.

Du utför behandlingen hemma i lugn och ro. När du beslutat hur du vill göra, så anpassar vi styrkan på blekningen efter om du vill bleka på natten eller på dagen. Hur många dagar du behöver bleka beror på vilket resultat du vill uppnå. Allt det går vi igenom i konsultationen.

Vad kostar det?

En tandblekning kostar från 3595 kronor.

Hur det funkar

  • 1
    Vid första besöket görs ett avtryck av dina tänder. Med detta avtryck gör man sedan dina individuellt anpassade tandskenor. Man bestämmer också, med hjälp av en färgskala, vilken färg dina tänder har och vilket resultat av tandblekningen som kan förväntas.
  • 2
    Vid återbesöket provas skenorna ut så att de sitter bra, du får också en instruktion om hur du ska använda blekgelén och hur du sköter dina skenor. Skenorna är gjorda i en mjuk plast som sitter tätt mot tänderna. Du kan välja om du bara vill bleka över- eller underkäke, eller båda två.
  • 3
    Du väljer själv om du vill bleka på natten eller på dagen. Väljer du på natten så använder du en något lägre koncentration av blekningsgelén. Om du väljer att bleka på dagen kan en något högre koncentration av tandblekningsgelen användas och resultatet blir på sikt det samma som nattblekning trots att du bara haft skenorna med blekgelen på i 1-2 timmar på dagen. Hur många dagar du behöver bleka beror på vilket resultat du vill uppnå.
Boka online  

Frågor och svar om tandblekning

Smile Tandvård