Mina sidor Boka tid boka-nu-pil

Tandreglering

Tandreglering hos Smile Tandvård

Tandreglering behövs både för barn, ungdomar och vuxna när tänderna vuxit snett, sitter för tätt eller om något annat i bettet behöver förbättras. Det går också att rätta till tänderna av estetiska skäl, vilket är den vanligaste anledningen till tandreglering.

Innan en tandställning kan fästas behöver man säkerställa att munnen är frisk och fri från karies eller andra problem relaterade till munhälsan. På de patienter som behöver ta bort tänder är det oftast bäst att ta bort dem innan man sätter fast tandställningen. Detta görs av din tandläkare.

En fastsittande tandställning limmas fast på tänderna. Limmet, en sorts plast, är mycket starkt men det är ändå lätt att ta bort efter behandlingen. Det finns också avtagbara tandställningar som med sin form griper om tänderna.

Läs även:

Tandreglering för barn & ungdomar

Tandreglering med Invisalign (genomskinlig tandställning)

Så fungerar tandreglering

  • 1
    Vid det första besöket berättar du om dina önskemål. Vi gör en undersökning och första bedömning samt går igenom ungefärliga kostnader för behandlingen. Vill du sedan gå vidare bokas tid för en mer omfattande undersökning.
  • 2
    Vid nästa besök tar vi fotografier av dig och ditt bett samt tar adekvata röntgenbilder och avtryck av dina tänder. Därefter går vi noga igenom detta och gör diagnostik och en individuell behandlingsplanering.
  • 3
    Hur lång tid det tar beror givetvis på hur stort och svårbehandlat problemet är. Den vanligaste behandlingstiden med fastsittande tandställning i över och underkäken är c:a 18 månader. Det finns också långa behandlingar som kan ta upp till 3 år.
Boka online  
Hur är det egentligen att vara patient hos oss? Sara berättar

Frågor & svar

Smile Tandvård