Mina sidor Boka tid boka-nu-pil

Porslinskronor och porslinsfasader

Porslinskronor

Porslinskronor eller keramiska kronor som det även kallas, fungerar som ett skal som cementeras fast över din egen tand för att dölja spruckna, avslagna och missfärgade tänder. De första tandkronor som gjordes till människor var utförda i guld. Detta material gör att vi kan tillverka kronor som ser ut som riktiga tänder och dessutom har en yta som påminner om emalj.

Porslinsfasader

Porslinsfasader eller skalfasader som de även kallas, används för att dölja spruckna, avslagna och missfärgade tänder eller för att korrigera en ojämn tandrad. De består av ett tunt skal av porslin som ersätter dina tänders framsida. För att kunna göra vackra och naturliga laminat måste vi först slipa bort lite emalj på de tänder som skall göras om. Fasaderna klistras fast på din tandyta och du får på så sätt ett nytt vackert leende. Fasaderna är mycket starka men ibland måste man skydda dessa med en bettskena nattetid.

Hur fungerar det?

  • 1
    Boka en tid för en estetisk konsultation eller en undersökning på din närmsta smileklinik.
  • 2
    Efter att du har berättat om vilket resultat du önskar bedömer tandläkaren om det är möjligt att göra porslinskronor eller porslinsfasader för just ditt behov.
  • 3
    Du får alltid ett kostnadsförslag innan behandlingen påbörjas.
Boka online  
Hur är det egentligen att vara patient hos oss? Sofia berättar

Frågor & svar om estetisk tandvård

Smile Tandvård