Mina sidor Boka tid boka-nu-pil

Akuttandvård Örebro – för dig som behöver akuttid till tandläkare

 

Behöver du akut tandvård i Örebro? På Smile Tandvård erbjuder vi snabb hjälp för alla typer av tandnödsituationer.

Smiles kliniker erbjuder akuttandvård i Örebro för omgående hjälp av akuta tandproblem. Vi har två kliniker mycket centralt belägna som båda erbjuder akuttandläkare: 

Smile Stortorget och Smile Våghustorget kan oftast hjälpa dig med akut behandling samma dag. Vi erbjuder akuttider hos tandläkare i Örebro för att snabbt lindra smärta och förhindra framtida besvär. Alla våra akuttider kan bokas direkt online. 

En bild av ett väntområde hos Smile Tandvård i Skövde, med en stilren och välkomnande atmosfär. Väntområdet har två bekväma stolar med grönblått tyg framför ett stort fönster som släpper in dagsljus. Utsikten inkluderar en historisk byggnad på andra sidan gatan. I rummet finns även en bänk med en inramad bild, en växt och en liten digital skärm, troligtvis för information. Designen är modern med ljusa färger och minimalistiska dekorationer som bidrar till en lugn och avslappnande miljö.

Vilket pris kommer jag att betala för akuttid hos tandläkare? 

Vi undersöker ditt akuta besvär för att avgöra den mest lämpliga behandlingen.

Under ditt besök får du en kostnadsuppskattning för de åtgärder som behövs för att lindra din smärta och behandla dina problem.

Hur går besöket hos en akuttandläkare till?

Ett akut tandvårdsbesök börjar ofta med att du som patient upplever en plötslig tandvärk eller fått en skada och kontaktar en av våra Smile kliniker i Örebro för en snar tid.

Vid din ankomst gör vi en första undersökning för att identifiera problemet, vilket kan inkludera att ta röntgenbilder för en noggrann diagnos. Våra akuttandläkare på Smile kommer sedan att föreslå en behandlingsplan, som ofta påbörjas omgående för att lindra smärtan eller behandla den underliggande akuta orsaken.

Vårt mål är att omedelbart behandla ditt akuta behov och vi erbjuder även eftervård för bästa möjliga läkning. Besöket avslutas med betalning och planering av eventuella uppföljningsbesök.

När behöver man söka akut tandvård?

Akut tandvård är nödvändig när man drabbas av plötsliga tandproblem som kräver omedelbar behandling. Det kan inkludera situationer som:

Kraftig tandvärk

Om tandvärken är så kraftig att den inte kan lindras med receptfria smärtstillande medel eller om värken förvärras.

Tandutslagning

Om en tand har slagits ut helt eller delvis är det viktigt att snabbt söka vård för att öka chansen att tanden kan räddas.

Tandskador

Vid skador på tänderna, såsom sprickor eller avslagna bitar, särskilt om detta orsakar smärta eller skärskador i munnen.

Svullnad

Om du har svullnad i munnen eller ansiktet som kan tyda på en infektion. Svullnad följd av feber eller svår smärta är särskilt akut.

Blödning

Om du har en blödning i munnen som inte stoppar av sig själv.

Akut tandköttsinflammation

Om du har svår smärta, svullnad, och blödning från tandköttet.

Förlorade fyllningar eller kronor

Även om detta inte alltid är akut, kan förlust av en fyllning eller krona leda till smärta eller ytterligare skada på tanden om det inte behandlas omgående.

I Örebro erbjuder båda våra Smilekliniker akuttandvård. Det är viktigt att kontakta oss omgående om man upplever något av dessa problem. Välkommen att boka akuttid direkt online.

Våra tandläkare och tandsköterskor kan ge råd om din situation är akut och när du bör komma in för behandling. Om det är utanför ordinarie öppettider bör du söka efter jourhavande tandläkare eller akuttandvård som kan hantera nödsituationer.

Välkommen till Smile Tandvård – din akuttandläkare i Örebro!

Tillbaka till huvudsida för Smile Tandvård Örebro

Kontakta en av våra kliniker i Örebro

“Varmt och trevligt mottagande som vanligt man känner sig alltid så välkommen och jag som har skräck för tandläkare löser dom galant.”

Alexander Mijailovic
Google Reviews

"Har känt mig så oerhört trygg och omhändertagen medans jag har gjort invisalign hos Smile! Hade inte kunnat önska mig ett bättre bemötande. De har verkligen lyssnat på vad jag har önskat med min behandling och jag är så himla himla nöjd över slutresultatet!"

Linnea Eriksson
Google Reviews

“Hade akut tandvärk och fick snabbt otroligt bra hjälp. Så enkelt med onlinebokning, trevligt bemötande i receptionen, blev hjälpt av en fantastisk tandläkare som verkligen brydde sig. Nu har jag listat hela familjen här!”

Peter Oscar Svamo
Google Reviews

"Jag är mycket nöjd kund hos Smile. Jag har bland annat gjort en behandling med implantat. Min tandläkare är mycket lugn, kompetent och omtänksam."

Gunilla Hansson
Google Reviews
Smile Tandvård