Mina sidor Boka tid boka-nu-pil

Akuttandvård Malmö – för dig som behöver akuttid till tandläkare

 

Behöver du akut tandvård i Malmö? På Smile Tandvård erbjuder vi snabb hjälp för alla typer av tandnödsituationer.

Smiles kliniker erbjuder akuttandvård i Malmö för omgående hjälp av akuta tandproblem. Vi har två kliniker centralt belägna i Malmö som erbjuder akuttandläkare: 

Smile Malmö City och Smile Malmö Slottsstaden kan ofta erbjuda akut behandling samma dag. Vi erbjuder akuttider hos tandläkare i Malmö för att snabbt lindra smärta och undvika framtida komplikationer. Alla våra akuttider kan bokas online

En bild av ett väntområde hos Smile Tandvård i Skövde, med en stilren och välkomnande atmosfär. Väntområdet har två bekväma stolar med grönblått tyg framför ett stort fönster som släpper in dagsljus. Utsikten inkluderar en historisk byggnad på andra sidan gatan. I rummet finns även en bänk med en inramad bild, en växt och en liten digital skärm, troligtvis för information. Designen är modern med ljusa färger och minimalistiska dekorationer som bidrar till en lugn och avslappnande miljö.

Vilket pris kommer jag att betala för akuttid hos tandläkare? 

Vi undersöker ditt akuta besvär för att kunna bedöma vilken behandling som krävs.  

Du får ett kostnadsförslag vid besöket på de åtgärder som bedöms vara nödvändiga för att kunna smärtlindra och behandla dina besvär. 

Hur går besöket hos en akuttandläkare till?

En akut tandvårdssituation börjar oftast med att du som patient upplever en oväntad tandvärk eller fått en skada och kontaktar en av våra Smile kliniker i Malmö för en snar tid.

Vid besöket gör vi en undersökning för att identifiera problemet, vilket kan inkludera att ta röntgenbilder för en detaljerad diagnos. Våra akuttandläkare på Smile kommer sedan att föreslå en behandlingsplan, som ofta genomförs direkt för att minska smärta eller behandla den underliggande akuta anledningen.

Vårt fokus är att snabbt behandla ditt akuta behov och även erbjuda eftervård för optimal läkning. Besöket avslutas med betalning och planering för eventuella kommande uppföljningsbesök.

När behöver man söka akut tandvård?

Akut tandvård är nödvändig när man drabbas av plötsliga tandproblem som kräver omedelbar behandling. Det kan inkludera situationer som:

Kraftig tandvärk

Om tandvärken är så pass kraftig att den inte går att lindra med receptfria smärtstillande medel eller om värken blir värre.

Tandutslagning

Om en tand har slagits ut helt eller delvis. Det är viktigt att snabbt söka vård för att öka möjlighet att tanden kan räddas.

Tandskador

Vid skador på tänderna, exempelvis sprickor eller avslagna bitar, särskilt om det orsakar smärta eller skärskador i munnen.

Svullnad

Om du har svullnad i munnen eller ansiktet som kan tyda på en infektion. Svullnad åtföljd av feber eller svår smärta är särskilt brådskande.

Blödning

Om du har en blödning i munnen som inte stoppar av sig själv.

Akut tandköttsinflammation

Om du har svår smärta, svullnad och blödning från tandköttet.

Förlorade fyllningar eller kronor

Även om detta inte alltid är akut, kan förlust av en fyllning eller krona leda till smärta eller ytterligare skada på tanden om den inte behandlas snabbt.

I Malmö erbjuder båda våra Smilekliniker akuttandvård. Det är viktigt att kontakta oss så snart som möjligt om man upplever något av ovanstående problem. Välkommen att boka akuttid direkt online.

Våra tandläkare och tandsköterskor kan ge råd om huruvida situationen är akut och när du bör komma in för behandling. Om det är utanför vanliga öppettider, bör man leta efter jourhavande tandläkare eller akuttandvård som kan hantera nödsituationer.

Välkommen till Smile – din akuttandläkare i Malmö!

Tillbaka till huvudsida för Smile Tandvård Malmö

“Varmt och trevligt mottagande som vanligt man känner sig alltid så välkommen och jag som har skräck för tandläkare löser dom galant.”

Alexander Mijailovic
Google Reviews

"Har känt mig så oerhört trygg och omhändertagen medans jag har gjort invisalign hos Smile! Hade inte kunnat önska mig ett bättre bemötande. De har verkligen lyssnat på vad jag har önskat med min behandling och jag är så himla himla nöjd över slutresultatet!"

Linnea Eriksson
Google Reviews

“Hade akut tandvärk och fick snabbt otroligt bra hjälp. Så enkelt med onlinebokning, trevligt bemötande i receptionen, blev hjälpt av en fantastisk tandläkare som verkligen brydde sig. Nu har jag listat hela familjen här!”

Peter Oscar Svamo
Google Reviews

"Jag är mycket nöjd kund hos Smile. Jag har bland annat gjort en behandling med implantat. Min tandläkare är mycket lugn, kompetent och omtänksam."

Gunilla Hansson
Google Reviews
Smile Tandvård