Mina sidor Boka tid boka-nu-pil

Akuttandvård Jönköping – för dig som behöver akuttid till tandläkare

 

Behöver du akut tandvård i Jönköping? På Smile Tandvård erbjuder vi snabb hjälp för alla typer av akuta tandproblem.

Smiles kliniker erbjuder akuttandvård i Jönköping för omgående hjälp av akuta tandproblem. Vi har två kliniker belägna både i centrum och utanför Jönköping som erbjuder akuttandläkare: 

Smile Jönköping City och Smile Jönköping A6 kan oftast hjälpa med akut behandling samma dag. Vi erbjuder akuttider hos tandläkare i Jönköping för att snabbt lindra smärta och förhindra framtida besvär. Alla våra akuttider kan bokas direkt online. 

En bild av ett väntområde hos Smile Tandvård i Skövde, med en stilren och välkomnande atmosfär. Väntområdet har två bekväma stolar med grönblått tyg framför ett stort fönster som släpper in dagsljus. Utsikten inkluderar en historisk byggnad på andra sidan gatan. I rummet finns även en bänk med en inramad bild, en växt och en liten digital skärm, troligtvis för information. Designen är modern med ljusa färger och minimalistiska dekorationer som bidrar till en lugn och avslappnande miljö.

Vilket pris kommer jag att betala för akuttid hos tandläkare? 

Vi undersöker ditt akuta besvär för att avgöra vilken behandling som är lämplig.

Under ditt besök kommer du att få ett prisförslag för de åtgärder som anses nödvändiga för att lindra din smärta och behandla dina problem.

Hur går besöket hos en akuttandläkare till?

Ett akut tandvårdsbesök börjar ofta med att du som patient upplever en plötslig tandvärk eller fått en skada och kontaktar en av våra Smile kliniker i Jönköping för en snar tid.

Vid din ankomst gör vi en första undersökning för att identifiera problemet, vilket kan inkludera att ta röntgenbilder för en detaljerad diagnos. Våra akuttandläkare på Smile kommer sedan att föreslå en behandlingsplan, som ofta genomförs omgående för att minska smärta eller behandla den underliggande akuta orsaken.

Vårt mål är att snabbt hjälpa ditt akuta tandproblem och vi erbjuder självklart eftervård för optimal läkning. Besöket avslutas med betalning och planering för eventuella uppföljningsbesök.

När behöver man söka akut tandvård?

Akut tandvård är nödvändig vid plötsliga tandproblem som kräver omedelbar behandling. Detta kan omfatta situationer som:

Kraftig tandvärk

Om tandvärken är så kraftig att den inte kan lindras med receptfria smärtstillande medel eller om värken förvärras.

Tandutslagning

Om en tand har slagits ut helt eller delvis är det viktigt att snabbt söka vård för att öka chansen att rädda tanden.

Tandskador

Vid skador på tänderna, såsom sprickor eller avslagna bitar, särskilt om det orsakar smärta eller skärsår i munnen.

Svullnad

Om du har svullnad i munnen eller ansiktet som kan tyda på en infektion. Svullnad, särskilt i kombination med feber eller svår smärta, är särskilt brådskande.

Blödning

Om du har en blödning i munnen som inte slutar av sig själv.

Akut tandköttsinflammation

Om du har svår smärta, svullnad, och blödning från tandköttet.

Förlorade fyllningar eller kronor

Även om detta inte alltid är akut, kan förlusten av en fyllning eller krona orsaka smärta eller ytterligare skada på tanden om det inte behandlas omgående.

I Jönköping erbjuder båda våra Smilekliniker akuttandvård. Det är viktigt att kontakta oss omgående om man upplever något av dessa problem. Välkommen att boka akuttid direkt online.

Våra tandläkare och tandsköterskor kan ge råd om huruvida din situation är akut och när du bör komma in för behandling. Om det är utanför vanliga öppettider, bör du leta efter en jourhavande tandläkare eller akuttandvård som kan hantera nödsituationer.

Välkommen till Smile – din akuttandläkare i Jönköping!

Tillbaka till huvudsida för Smile Tandvård Jönköping

Kontakta en av våra kliniker i Jönköping

“Varmt och trevligt mottagande som vanligt man känner sig alltid så välkommen och jag som har skräck för tandläkare löser dom galant.”

Alexander Mijailovic
Google Reviews

"Har känt mig så oerhört trygg och omhändertagen medans jag har gjort invisalign hos Smile! Hade inte kunnat önska mig ett bättre bemötande. De har verkligen lyssnat på vad jag har önskat med min behandling och jag är så himla himla nöjd över slutresultatet!"

Linnea Eriksson
Google Reviews

“Hade akut tandvärk och fick snabbt otroligt bra hjälp. Så enkelt med onlinebokning, trevligt bemötande i receptionen, blev hjälpt av en fantastisk tandläkare som verkligen brydde sig. Nu har jag listat hela familjen här!”

Peter Oscar Svamo
Google Reviews

"Jag är mycket nöjd kund hos Smile. Jag har bland annat gjort en behandling med implantat. Min tandläkare är mycket lugn, kompetent och omtänksam."

Gunilla Hansson
Google Reviews
Smile Tandvård