Mina sidor Boka tid boka-nu-pil

Akuttandvård Göteborg – för dig som behöver akuttid till tandläkare

 

Behöver du akut tandvård i Göteborg? På Smile Tandvård erbjuder vi snabb hjälp för alla typer av tandnödsituationer.

Smiles kliniker erbjuder akuttandvård i Göteborg för omgående hjälp av akuta tandproblem vare sig du söker akut tandvård i centrala Göteborg, Torslanda eller Mölndal. Vi har flera kliniker belägna både i och utanför Göteborg som erbjuder akuttandläkare: 

Smile Avenyn, Smile Domkyrkan, Smile Ett4, Smile Torslanda och Smile Mölndal kan oftast hjälpa dig med akut behandling samma dag. Vi erbjuder akuttider hos tandläkare i Göteborg för att snabbt lindra smärta och förhindra framtida besvär. Alla våra akuttider kan bokas direkt online. 

En bild av ett väntområde hos Smile Tandvård i Skövde, med en stilren och välkomnande atmosfär. Väntområdet har två bekväma stolar med grönblått tyg framför ett stort fönster som släpper in dagsljus. Utsikten inkluderar en historisk byggnad på andra sidan gatan. I rummet finns även en bänk med en inramad bild, en växt och en liten digital skärm, troligtvis för information. Designen är modern med ljusa färger och minimalistiska dekorationer som bidrar till en lugn och avslappnande miljö.

Vilket pris kommer jag att betala för akuttid hos tandläkare? 

Vi granskar ditt akuta besvär för att avgöra vilken behandling som är lämplig.

Under ditt besök kommer du att få en kostnadsuppskattning för de åtgärder som anses nödvändiga för att lindra din smärta och behandla dina problem.

Hur går besöket hos en akuttandläkare till?

Ett akut tandvårdsbesök börjar ofta med att du som patient upplever en plötslig tandvärk eller fått en skada och kontaktar en av våra Smile kliniker i Göteborg för en snar tid.

Vid din ankomst gör vi en första undersökning för att identifiera problemet, vilket kan inkludera att ta röntgenbilder för en detaljerad diagnos. Våra akuttandläkare på Smile kommer sedan att föreslå en behandlingsplan, som ofta genomförs omgående för att minska smärta eller behandla den underliggande akuta orsaken.

Vårt mål är att snabbt behandla ditt akuta behov och vi erbjuder även eftervård för optimal läkning. Besöket avslutas med betalning och planering för eventuella uppföljningsbesök.

När behöver man söka akut tandvård?

Akut tandvård är nödvändig när man drabbas av plötsliga tandproblem som kräver omedelbar behandling. Det kan inkludera situationer som:

Kraftig tandvärk

Om tandvärken är så pass kraftig att den inte går att lindra med receptfria smärtstillande medel eller om värken blir värre.

Tandutslagning

Om en tand har slagits ut helt eller delvis. Det är viktigt att snabbt söka vård för att öka möjligheten att tanden kan räddas.

Tandskador

Vid skador på tänderna, exempelvis sprickor eller avslagna bitar, särskilt om det orsakar smärta eller skärskador i munnen.

Svullnad

Om du har svullnad i munnen eller ansiktet som kan tyda på en infektion. Svullnad åtföljd av feber eller svår smärta är särskilt brådskande.

Blödning

Om du har en blödning i munnen som inte stoppar av sig själv.

Akut tandköttsinflammation

Om du har svår smärta, svullnad, och blödning från tandköttet.

Förlorade fyllningar eller kronor

Även om detta inte alltid är akut, kan förlust av en fyllning eller krona leda till smärta eller ytterligare skada på tanden om den inte behandlas omgående.

I Göteborg erbjuder alla våra Smilekliniker akuttandvård. Det är viktigt att kontakta oss omgående om man upplever något av dessa problem. Välkommen att boka akuttid direkt online.

Våra tandläkare och tandsköterskor kan ge råd om huruvida situationen är akut och när du bör komma in för behandling. Om det är utanför vanliga öppettider, bör man leta efter jourhavande tandläkare eller akuttandvård som kan hantera nödsituationer.

Välkommen till Smile Tandvård – din akuttandläkare i Göteborg!

Tillbaka till huvudsida för Smile Tandvård Göteborg

“Varmt och trevligt mottagande som vanligt man känner sig alltid så välkommen och jag som har skräck för tandläkare löser dom galant.”

Alexander Mijailovic
Google Reviews

"Har känt mig så oerhört trygg och omhändertagen medans jag har gjort invisalign hos Smile! Hade inte kunnat önska mig ett bättre bemötande. De har verkligen lyssnat på vad jag har önskat med min behandling och jag är så himla himla nöjd över slutresultatet!"

Linnea Eriksson
Google Reviews

“Hade akut tandvärk och fick snabbt otroligt bra hjälp. Så enkelt med onlinebokning, trevligt bemötande i receptionen, blev hjälpt av en fantastisk tandläkare som verkligen brydde sig. Nu har jag listat hela familjen här!”

Peter Oscar Svamo
Google Reviews

"Jag är mycket nöjd kund hos Smile. Jag har bland annat gjort en behandling med implantat. Min tandläkare är mycket lugn, kompetent och omtänksam."

Gunilla Hansson
Google Reviews
Smile Tandvård