Mina sidor Boka tid boka-nu-pil

Akuttandvård Stockholm – för dig som behöver akuttid till tandläkare

 

Behöver du akut tandvård i Stockholm? På Smile Tandvård erbjuder vi snabb hjälp för alla typer av tandnödsituationer.

Smiles kliniker erbjuder akuttandvård i Stockholm för omgående hjälp av akuta tandproblem vare sig du söker akut tandvård i Stockholm City, Vasastan, Södermalm, Östermalm eller Vällingby. Vi har flera kliniker belägna både centralt och runt Stockholm som erbjuder akuttandläkare: 

Smile Östermalm, Smile Södermalm, Smile Hagastaden, Smile Kungsgatan, Smile Globen, Smile Vällingby, Smile Bromma, Smile Solna, Smile Upplands Väsby, Smile Täby och Smile Tyresö kan ofta erbjuda akut behandling samma dag. Vi erbjuder akuttider hos tandläkare i Stockholm för att snabbt lindra smärta och förhindra framtida komplikationer. Alla våra akuttider kan bokas online. 

En bild av ett väntområde hos Smile Tandvård i Skövde, med en stilren och välkomnande atmosfär. Väntområdet har två bekväma stolar med grönblått tyg framför ett stort fönster som släpper in dagsljus. Utsikten inkluderar en historisk byggnad på andra sidan gatan. I rummet finns även en bänk med en inramad bild, en växt och en liten digital skärm, troligtvis för information. Designen är modern med ljusa färger och minimalistiska dekorationer som bidrar till en lugn och avslappnande miljö.

Vilket pris kommer jag att betala för akuttid hos tandläkare? 

Vi undersöker ditt akuta besvär för att kunna bedöma vilken behandling som krävs.  

Du får ett kostnadsförslag vid besöket på de åtgärder som bedöms vara nödvändiga för att kunna smärtlindra och behandla dina besvär. 

Hur går besöket hos en akuttandläkare till?

Ett akut tandvårdsbesök inleds vanligtvis med att du som patient upplever en plötslig tandvärk eller fått en skada och kontaktar en av våra Smile kliniker i Stockholm för en snar tid.

Vid ankomst gör man en första bedömning för att identifiera problemet, vilket kan inkludera röntgenbilder för att fastställa en noggrann diagnos. Smiles akuttandläkare diskuterar sedan en behandlingsplan, som kan utföras direkt för att lindra smärta eller adressera den akuta orsaken.

Vi fokuserar på att snabbt behandla ditt akuta problem och ger råd om eftervård för att främja läkning. Besöket avslutas med planering av uppföljningsbesök.

När behöver man söka akut tandvård?

Akut tandvård behövs när man upplever plötsliga tandproblem som inte kan vänta på behandling. Det kan inkludera situationer som:

Kraftig tandvärk

Om tandvärken är så pass intensiv att den inte går att lindra med receptfria smärtstillande medel eller om värken förvärras.

Tandutslagning

Om en tand har slagits ut helt eller delvis. Det är viktigt att snabbt söka vård för att öka chansen att tanden kan räddas.

Tandskador

Vid skador på tänderna, exempelvis sprickor eller avslagna bitar, särskilt om det orsakar smärta eller skärskador i munnen.

Svullnad

Om du har svullnad i munnen eller ansiktet som kan tyda på en infektion. Svullnad åtföljd av feber eller svår smärta är särskilt brådskande.

Blödning

Om du har en blödning i munnen som inte stoppar av sig själv.

Akut tandköttsinflammation

Om du upplever svår smärta, svullnad, och blödning från tandköttet.

Förlorade fyllningar eller kronor

Även om detta inte alltid är akut, kan förlust av en fyllning eller krona leda till smärta eller ytterligare skada på tanden om den inte behandlas snabbt.

I Stockholm har vi flera Smilekliniker som erbjuder akuttandvård. Det är viktigt att kontakta oss så snart som möjligt om man upplever något av ovanstående problem. Välkommen att boka akuttid direkt online!

Våra tandläkare och tandsköterskor kan ge råd om huruvida situationen är akut och när du bör komma in för behandling. Om det är utanför vanliga öppettider, bör man leta efter jourhavande tandläkare eller akuttandvård som kan hantera nödsituationer.

Välkommen till Smile Tandvård – din akuttandläkare i Stockholm!

Boka din akuttid i Stockholm nu

 

“Varmt och trevligt mottagande som vanligt man känner sig alltid så välkommen och jag som har skräck för tandläkare löser dom galant.”

Alexander Mijailovic
Google Reviews

"Har känt mig så oerhört trygg och omhändertagen medans jag har gjort invisalign hos Smile! Hade inte kunnat önska mig ett bättre bemötande. De har verkligen lyssnat på vad jag har önskat med min behandling och jag är så himla himla nöjd över slutresultatet!"

Linnea Eriksson
Google Reviews

“Hade akut tandvärk och fick snabbt otroligt bra hjälp. Så enkelt med onlinebokning, trevligt bemötande i receptionen, blev hjälpt av en fantastisk tandläkare som verkligen brydde sig. Nu har jag listat hela familjen här!”

Peter Oscar Svamo
Google Reviews

"Jag är mycket nöjd kund hos Smile. Jag har bland annat gjort en behandling med implantat. Min tandläkare är mycket lugn, kompetent och omtänksam."

Gunilla Hansson
Google Reviews
Smile Tandvård