Funderar du på tandställning?

Dags att räta upp den där sneda tanden du retat dig på? Att ändra utseende på tänderna är inte så svårt som många tror

Har du någonsin önskat att dina tänder eller ditt leende sett annorlunda ut, i så fall är du inte ensam. Att räta upp eller flytta sina tänder med hjälp av till exempel avtagbara eller osynliga tandställningar är både populärt och vanligt idag. I normalfall tar behandlingen endast några månader men det beror såklart på hur stor förändring man önskar men också på hur snabbt ens tänder förflyttar sig, för det är faktiskt tänderna som styr.

Att ändra utseendet på sina tänder genom tandreglering är möjligt i alla åldrar och vuxna kan dessutom få delar av sin behandling bekostad av försäkringskassan om problemen är av en viss karaktär.

Läs mer: Frågor och svar om tandreglering.

Tandreglering för vuxna

Tandreglering i vuxen ålder är fullt möjlig. Glädjande för dig som vuxen patient är att många har har möjlighet att få delar av sin tandreglering bekostad av försäkringskassan. En förutsättning är dock, att bettfelen måste störa funktionen eller att tandfelställningarna är extremt uttalade.

PS. Fråga gärna efter osynliga tandställningar

Ny kund hos Smile: Här bokar du tid

Tandreglering för barn

Vi har avtal med region/landsting för behandling av barn i Landskrona, Malmö, Trelleborg, Helsingborg och Västerås. Det är således fritt val att där välja en Smileklinik,  och behandlingen är i de godkända fallen gratis, även hos oss. Om barnets behandling inte omfattas av kostnadsfri behandling enligt landstingens kriterier, kan kostnaden variera beroende på hur lång och komplicerad behandlingen blir.

Här finns våra tandregleringsspecialister:

HELSINGBORG
Smile Helsingborg Drottninggatan
Smile Helsingborg Springpostgränden

LANDSKRONA
Smile Landskrona

MALMÖ
Smile Malmö City
Smile Malmö Slottstaden
Smile Malmö Södervärn

TRELLEBORG
Smile Trelleborg

VÄSTERÅS
Smile Västerås

På övriga Smileorter kan din allmäntandläkare remittera till tandregleringsspecialisten.

 
Har du frågor? Kontakta oss gärna!
Vi har avtal med region/landsting för behandling av barn i Malmö, Trelleborg, Helsingborg och Västerås. Det är således fritt val att där välja en Smileklinik, och behandlingen är i de godkända fallen gratis hos oss. Om barnets behandling inte omfattas av kostnadsfri behandling enligt landstingens kriterier, kan kostnaden variera beroende på hur lång och komplicerad behandlingen blir.