Om Coronaviruset för dig som ska besöka Smile Tandvård. - Läs mer
 

Tandreglering med Invisalign

Har du funderat på tandställning? Vi har tandregleringsspecialister på flera av våra kliniker över hela landet som kan hjälpa dig. Tandreglering i vuxen ålder är inte bara fullt möjlig utan i flera fall kan man dessutom få i delar av behandlingen bekostad av Försäkringskassan om problemen är lite större. Tandreglering idag kan göras på flera vis. Vi erbjuder bland annat tandreglering med osynliga tandställningar (Invisalign).

Invisalign, osynliga tandställningar

Visste du att det idag finns så kallade osynliga tandställningar (Invisalign) och att de dessutom kan användas för att korrigera i stort sett alla tandregleringsproblem?

Vad är Invisalign?

Invisalign är tandreglering med hjälp av genomskinliga avtagbara skenor som skräddarsys helt utifrån dina tänder för att flytta dem en liten bit i taget. De individuella tandskenorna ersätts varannan vecka och tänderna kommer gradvis att röra sig i riktning mot ditt önskade slutläge. Eftersom Invisaligns skenor är skräddarsydda efter dina tänder känns de mindre än många andra tandregleringsalternativ på marknaden, de är genomskinliga vilket gör att de knappt syns och även om du bör bära dem i stort sett dygnet runt är de avtagbara och kan tas ut vid måltider, tandborstning och andra liknande tillfällen.

Tandreglering med Invisalign – hur fungerar det?

De genomskinliga skenorna sitter tätt mot tandraden och flyttar tänderna en liten bit i taget. Du kan reglera bettfel, gluggar och ojämna tandrader. Med hjälp av en digital handlingsplan med moderna 3D-bilder kan du följa hela processen, från hur ditt bett såg ut tidigare till hur det kommer att se ut när behandlingen är klar. Om du bestämmer dig för Invisalign kommer du och din tandläkare tillsammans gå igenom vad du vill åstadkomma med tandregleringen och det är detta som avgör hur länge behandlingen kommer pågå samt hur ofta du behöver byta skenor. I de allra flesta fall behöver tandläkaren inte göra några ingrepp under behandlingen utan det planeras endast in ett par korta besök då du får nästa omgång skenor att ta med hem så du kan sköta bytena på egen hand enligt plan oavsett var du befinner dig.

Fördelar med Invisalign

Invisalign är den enda tandställningen som är exakt anpassad efter tandköttskanten, det ger en bättre passform utan att något skaver. Tänderna flyttas varsamt små steg i taget, och det gör inte lika ont som andra tandställningar kan göra. Tandställningen är en slät och tunn plastskena, utan metallfästen och vassa trådar som skaver i munnen. Skenan är lätt att ta ut när du exempelvis ska äta eller borsta tänderna. Tack vare den digitala behandlingsplaneringen behöver du bara göra korta besök hos tandläkaren var 6:e till 8:e vecka. Du får då med dig nya skenor för kommande behandlingsomgång. Du byter skenor med 1- 2 veckors mellanrum.

 

Vad kostar en Invisalignbehandling?

Beroende på hur bettet ser ut används olika Invisalign®-system. Vi erbjuder framför allt Invisalign® Go för behandling av de synliga främre tänderna i munnen. En inledande konsultation kostar 295 kr, därefter får du ett individuellt kostnadsförslag. En behandling av över och underkäke kostar från 39.995 kr.

Estetisk tandvård

På alla Smilekliniker har vi medarbetare med lång erfarenhet och kompetens av estetisk tandvård. Välkommen att diskutera dina individuella önskemål och förutsättningar som gäller för just Ditt leende. Tänderna kan justeras med osynlig tandställning eller andra behandlingsmetoder. Vi erbjuder bland annat keramiska kronor, porslinsfasader, tandreglering, tandimplantat, tandblekning och vita fyllningar. Läs mer om våra olika behandlingsalternativ inom estetisk tandvård här.

Fråga oss gärna

Är du nyfiken på om dina problem kan åtgärdas med hjälp av Invisaligns osynliga tandställningar eller kanske om dina problem bedöms som stora nog för att i allafall delvis bekostas av Försäkringskassan, ring gärna din närmsta Smileklinik eller boka tid för en undersökning.

 

Läs mer om Invisalignbehandlingar och om hur det fungerar

 
Tandreglering för barn och unga vuxna
Vi har avtal med region/landsting för behandling av barn i Malmö, Trelleborg, Helsingborg och Västerås. Det är således fritt val att där välja en Smileklinik, och behandlingen är i de godkända fallen gratis hos oss. Om barnets behandling inte omfattas av kostnadsfri behandling enligt landstingens kriterier, kan kostnaden variera beroende på hur lång och komplicerad behandlingen blir.

Hitta en Smileklinik nära dig