Om Coronaviruset för dig som ska besöka Smile Tandvård. - Läs mer
 

Smile – din tandläkare i Borås.

Välkommen till din tandläkare mitt i Borås. Modern tandvård är en viktig del av din hälsa. Våra tandläkare, tandhygienister och specialisttandläkare tar hand om din tand- och munhälsa – idag och långsiktigt. Här kan hela familjen gå till samma tandläkare och barn och ungdomar går självklart kostnadsfritt. Du får även tillgång till vår unika undersökningsmetod DiagnoX.

Just nu erbjuder vi tandvård med extra kort väntetid.

Smile Borås - kontakta oss

Allégatan 20
503 32 Borås

Telefon:
033-44 70 30

E-post:
boras@smile.se

Telefontider:

Måndag: 07:40–18:00
Tis-tors: 07:40–16:00
Fredag: 07:40–13:00
Sommarstängt 16-27 juli

Öppettider:

Måndag: 07:30–18:00
Tis–tors: 07:30–16:30
Fredag: 07:30–13:30
Sommarstängt 16-27 juli

Smile: Smile Tandvård i Sveriges Radio: Ökade fall av karies hos barn och unga i Skåne

[caption id="attachment_22390" align="alignright" width="257"] Lars Armbäck, Nationellt odontologiskt ansvarig vid Smile Tandvård[/caption]   Vår tandvårdspersonal i region Skåne ser ökade fall av karies hos barn och unga. Lars Armbäck, nationellt odontologiskt ansvarig vid Smile Tandvård tror att denna utveckling är en kombination av både uteblivna tandvårdsbesök och ändrade rutiner i pandemin. Som ett resultat av detta behöver de drabbade mer omfattande vård för sina besvär. Lars uppmanar nu föräldrar att vara extra vaksamma på sina barns tänder och hjälpa de yngre med tandborstning.   Lyssna på intervjun i sin helhet här.  

 

Smile: Smile Tandvård tillsätter två ST-tjänster i parodontologi och ortodonti

  Utbildningstjänsterna stäcker sig över tre år och innehåller teoretisk utbildning vid Malmö Universitet och praktiskt lärande på Smiles kliniker med en dedikerad utbildningsledare/handledare tillika specialist inom respektive område. Utbildningsplatsen inom parodontologi är förlagd till Smile Malmö Södervärn och utbildningsplatsen inom ortodonti till Smile Ystad. Smile Tandvård fick in många kvalificerade ansökningar och efter en urvalsprocess i samarbete med Region Skåne och Odontologiska fakulteten vid Malmö universitet föll valet på tandläkare Philip Arneryd till utbildningstjänsten inom parodotologi och tandläkare Hanna Nilsson till utbildningstjänsten inom ortodonti. Vi är extra glada eftersom valet föll på två mycket uppskattade tandläkare inom Smile som hade de bästa kvalifikationer av de sökande. Vi frågade Hanna och Philip hur det känns att ha blivit antagen till en utbildningstjänst: - Det är fantastiskt roligt att ha fått den här möjligheten och ser fram emot tre spännande år” säger Hanna Nilsson. - Det känns otroligt kul. Jag brinner mycket för parodontologin och har fått bästa förutsättningarna att utvecklas och meritera mig, både på universitetet och på Smile. Det känns nästan overkligt att jag ska läsa min ST-utbildning på Smile där jag för snart 6 år sedan startade min karriär som traineetandläkare." säger Philip Arneryd. Vi ser mycket fram…

 
 • Välkommen till Smile Borås
 • Läs mer om oss

  • Allmäntandvård
  • Akuttandvård
  • Barn- och ungdomstandvård
  • Tandimplantat
  • Estetisk tandvård
  • Tandblekning
  • Osynlig tandställning

  Läs mer om Smile Borås

 • Vi som jobbar på Smile Borås
 
Vi svarar gärna på dina frågor
 • Välj om du vill bli uppringd eller kontaktad via e-post.