Om Coronaviruset för dig som ska besöka Smile Tandvård. - Läs mer
 

Tandblekning Östermalm

Med åldern blir tänderna vanligtvis mörkare och kaffe, te, rödvin, snus och cigaretter kan leda till missfärgningar på tänderna.

 

Specialister på tandblekning

Det finns idag flera olika metoder för tandblekning och vi erbjuder en rad alternativ på vår klinik på Östermalm i Stockholm. Vi har lång erfarenhet av både tandblekning hemma med skenor och klinikblekning och hos oss utförs alla blekningar av legitimerad tandvårdspersonal.

 

Tandblekning på vår klinik på Östermalm med BrilliantSmile

Denna typ av blekning utförs helt och hållet hos oss på kliniken under en till två timmar och tack vare vår gedigna erfarenhet kan vi redan innan behandlingen säga ganska exakt hur mycket ljusare vi kommer kunna göra dina tänder.

Besöket inleds med att vi tittar på en färgskala för att avgöra vilken nyans dina tänder har innan BrilliantSmile-behandlingen. Därefter får du ligga i tandläkarstolen medan vi polerar tänderna, lägger på ett skydd för tandköttet, lägger på blekgelen på tänderna och belyser dem med en LED-lampa. Denna del av behandlingen tar ungefär 20 minuter och upprepas 3 gånger under ditt besök. Resultatet är omedelbart så efter denna procedur tar vi fram färgskalan igen för att se hur mycket ljusare tänderna blivit. För att få bästa möjliga resultat utav sin blekning bör man undvika att äta och dricka det som lätt kan orsaka missfärgningar under det närmsta dygnet efter blekningen.

 

Tandblekning hemma med skenor

Detta är ett bra alternativ för dig som gärna vill utföra blekningen i lugn och ro hemma. För denna typ av blekning börjar vi med att ta avtryck av dina tänder för att skapa dina helt individuella blekskenor. När dessa är klara får du med dig skenorna, den blekgel vi rekommenderar samt utförliga instruktioner hem. En hemmablekning tar normalt upp till 14 dagar där man har på sig skenorna med gel i under vissa tider på dygnet, till exempel på natten. Denna typ av individuellt anpassad hemmablekning ger normalt ett väldigt bra resultat.

 

Ta bort beläggningar och missfärgningar med Airflow

Airflow innebär att en stråle av luft, bikarbonat och vatten sprayas på tänderna för att på ett smidigt sätt ta bort ytliga beläggningar och missfärgningar som till exempel spår av kaffe, te och tobak. Denna metod ger snabbt vitare tänder och dessutom smakar sprayen citron eller mint vilket förhöjer upplevelsen av en fräsch mun ytterligare.

 

Vanliga frågor och svar om tandblekning

Är tandblekning farligt för tänderna?

Alla våra behandlingsmetoder utförs eller överses av legitimerad tandvårdspersonal och är därför helt säkra. Vi utför dessutom inga tandblekningar utan att du har träffat din tandläkare eller tandhygienist inom den senaste tremånadersperioden innan påbörjad blekning. Detta är för att eventuellt skadade tänder måste behandlas innan en tandblekning utförs.

Vilket resultat kan man förvänta sig av en tandblekning?

Hur mycket vitare tänderna kan bli beror helt på dina individuella förutsättningar och graden av befintliga missfärgningar men en behandling med BrilliantSmile-metoden gör tänderna i snitt sju nyanser ljusare. Tack vare vår gedigna erfarenhet av tandblekningar kan vi ofta ge en väldigt sanningsenlig bild av vilket resultat du kan förvänta dig redan under en konsultation.

Hur länge håller resultatet av en tandblekning?

Det vanligaste är att våra patienter vill upprepa behandlingen efter 2-5 år men detta är helt beroende på dina levnads- och kostvanor.

Hur, i praktiken, funkar tandblekningen som utförs hos er på kliniken på Östermalm?

Behandlingen inleds med att dina tänder poleras så att alla eventuella ytliga missfärgningar försvinner. Därefter använder vi en PH-neutral blekningsgel som vi aktiverar med hjälp av plasmaljus. Det är gelen som frigör fria syreradikaler som kan tränga in och ta bort missfärgningar utan att förändra eller skada tändernas emalj.

 

Smile Stockholm SDIC
Grevgatan 34
08-783 78 85
www.smile.se/tandlakare-stockholm/

 

Hitta en Smileklinik nära dig