Nyheter & forskning

Vad händer inom tandvårdsbranschen, vad säger den senaste forskningen, vad gäller för tandvårdsbidragen och vad händer hos oss på Smile Tandvård?

 
8 november, 2017

Smile är nästa steg i din utveckling.

 

Vi ses på Swedental

Inom Smile tror vi på utveckling – för var och en av våra medarbetare, odontologiskt för Smile, för branschen och för våra kunder. Därför söker vi specialister, allmäntandläkare, tandhygienister, tandsköterskor och klinikägare som vill ta nästa steg i sin utveckling och vara med och skapa Sveriges bästa tandvård.

Årets tema i Smiles monter: Odontologiskt entreprenörskap:

• Vi tänker som entreprenörer och vill uppnå det bästa resultatet på ett så effektivt och professionellt sätt som möjligt.

• Vi älskar och förstår tandvård. Odontologin och patientens upplevelse är hjärtat i det vi gör och hur vi agerar.

• Vår största tillgång är våra medarbetare. Du får en professionell och social arbetsplats med utvecklingsmöjligheter – både på bredden och höjden.

• Vi är nytänkande och vågar utmana varandra. Välkommen att vara delaktig i beslut och i klinikens utveckling.

Mingla, diskutera och drick kaffe med Smiles medarbetare!
Under dagarna är vår monter fylld med specialister och medarbetare från våra kliniker. Kom och drick en kaffe med bland annat Gunnar Håwi, Per-Ola Wetterstedt, Wissam Dirawi, Birgitta Obrant, Emily Diep, Pantea Delfani, Simon Weingut, Sara Magnusson, Berit Wiksten och Mats Kvarnberg.

Samarbete med Tandläkare Utan Gränser
Vi är stolt huvudsponsor av Tandläkare Utan Gränser! Under torsdagen och fredagen kommer ­organisationen att ställa ut i vår monter och berätta mer för besökarna om deras viktiga arbete.

Ta en kaffe som gör skillnad!
Även i år bjuder vi på riksstämmans godaste kaffe – och för varje kaffe skänker vi 10 kronor till Tandläkare Utan Gränsers viktiga arbete. Så kom förbi och välj vad du vill från vår kaffemeny!

Vi ses!

Kontaktpersoner i montern:

För dig som vill arbeta på Smile:

Tobias Seger, rekryteringschef, finns i Smiles monter alla dagar.
Sara Magnusson, regionchef Syd, finns i Smiles monter alla dagar.
Berit Wiksten, regionchef Väst, finns i Smiles monter alla dagar.
Mats Kvarnberg, verksamhetschef Västerås, Sundsvall, Umeå, finns i Smiles monter tors–fre

För dig som överväger att sälja din klinik/praktik:

Per Fägerblad, förvärvsansvarig, medverkar torsdag och fredag.

För dig som vill veta mer om hur Smile bedriver specialisttandvård:

Lars Christersson och Lars Armbäck är odontologiskt ansvariga för Smile och medverkar alla dagar.

 

7 november, 2017

Fem nya tandläkare i Smiles populära traineeprogram

Nu startar Smiles traineeprogram för tredje gången. Programmet sträcker sig över 18 månader och erbjuds ett fåtal nyutexaminerade tandläkare eller tandläkare med upp till 1-1,5 års erfarenhet.

Traineeprogrammet består av regelbundna och schemalagda sammankomster med terapiplanering, diagnostik och råd om patientkommunikation. Tillämpning av tandvårdsstödet och journalhantering är också en del av programmet liksom kvalitetssäkring, avvikelsehantering och strålsäkerhetsarbete.

I förra veckan samlades de antagna traineetandläkarna och deras mentorer på huvudkontoret i Stockholm för kick-off. Varje trainee har en dedikerad mentor på sin klinik. En erfaren kollega fungerar som dagligt bollplank och som kliniskt stöd i patientarbetet.

Externa utbildningar och auskultationer

Utvecklingsprogrammet består både av externa utbildningar och interna kurser via Smile Academy med möjlighet till auskultation hos både allmäntandläkare och erfarna specialister.

Efter 18 månader är det dags för examen där en portfolio med patientfall som har skapats under traineetiden presenteras. Tanken med traineeprogrammet är att det skall vara en förberedelse för nästa utvecklingssteg inom Smile, tex genom att nischa sig eller fortsätta utveckla bredden som allmäntandläkare.

Mentorer och traineetandläkare från vänster: Oscar Persson, Muhanned Al-Dujaily, Lars Christersson, Kristofer Konopelko, Pehr Ejmefors, Britt Falck, Johan Nilsson och Luisa Montoya

Ansvariga för traineeutbildningen är Lars Christersson, odontologiskt ansvarig och Tobias Seger, HR-chef.

 

31 oktober, 2017

Smile Tandvård förvärvar Tandläkare Mats Larsson i Lund

Från och med januari 2018 ingår Tandläkare Mats G Larssons verksamhet med två kliniker i Lund-området i Smile Tandvård, en del av Colosseum Dental Group.

Med målsättningen att erbjuda Sveriges bästa tandvård har Smile Tandvård i Sverige nu växt till 33 kliniker i 26 städer från Trelleborg i syd till Kiruna i norr.

Tandläkare Mats Larsson har tillsammans med sina anställda bedrivit tandvård i Lund i egen regi sedan 1990-talet och verksamheten innefattar idag en klinik inne i Lunds city-kärna samt en klinik som är belägen i utkanten av Lund (Löberöd). Båda klinikerna bedriver allmäntandvård till barn och därutöver utförs även arbeten relaterade till implantatkirurgi. Verksamheten har under åren byggt upp ett mycket gott renommé grundat på hög klinisk kompetens.

”Genom den här investeringen etablerar sig Smile Tandvård i Lund. Vi har under lång tid letat efter ett passande förvärv i området och med Mats Larsson har vi hittat rätt. Framöver vill vi bygga vidare på den fina verksamhet som Mats Larsson och hans team idag bedriver. Vi är väldigt glada och stolta över att välkomna Tandläkare Mats Larsson in i Smile-familjen”, säger Malin Schmidt, VD för Smile Tandvård.

”Jag är glad och entusiasmerad över möjligheten att få arbeta inom Smile Tandvård. Det är mycket spännande att få vara en del av Smile Tandvårds långsiktiga satsning i Lund-området”, kommenterar Tandläkare Mats Larsson.

 

För mer information, vänligen kontakta:
Malin Schmidt, VD Smile Tandvård
070-779 02 91, malin.schmidt@smile.se

Susanne Hultén, Marknads- och kommunikationsansvarig Smile Tandvård
070-578 16 35, susanne.hultén@smile.se

 

24 oktober, 2017

Smile Tandvård förvärvar Hertig Johans Tandkompani i Skövde

Nu är det klart att Smile Tandvård förvärvar Hertig Johans Tandkompani i Skövde. Från och med årsskiftet 2017/18 ingår kliniken i Smile.

Med målsättningen att erbjuda Sveriges bästa tandvård har vi nu växt till 32 kliniker i 26 städer från Trelleborg i syd till Kiruna i norr.

Hertig Johans Tandkompani startades i Skövde 2004 och har de senaste åren drivits av tandläkarna Henrik och Birgitta Jonéus samt Mats och Ewa Henningson. Kliniken är Skövdes ledande tandvårdsklinik med ett brett vårderbjudande inom allmäntandvård och specialisttandvård. På kliniken arbetar idag 17 medarbetare som tar hand om klinikens c:a 5000 patienter.

• Den här investeringen gör vi utifrån att Tandkompaniet driver en otroligt bra verksamhet. Vi är väldigt glada och stolta över att Tandkompaniet valt att bli en del i Smile-familjen. I och med förvärvet har vi etablerat en viktig plattform för att stärka vår närvaro i Skaraborg, säger Malin Schmidt, VD på Smile Tandvård.

• Vi har följt Smiles utveckling under de senaste åren och känner att vi har samma syn på utvecklingen av svensk tandvård. Med Smile får vi en stark partner som kan hjälpa oss att ta nästa steg i utvecklingen av vår klinik, säger Henrik och Birgitta Jonéus, grundare av Hertig Johans Tandvårdskompani.

För mer information, vänligen kontakta:
Malin Schmidt, VD Smile Tandvård
070-779 02 91, malin.schmidt@smile.se

Susanne Hultén, Marknads- och kommunikationsansvarig Smile Tandvård
070-578 16 35, susanne.hultén@smile.se

 

6 oktober, 2017

Smile Tandvård förvärvar Tandkliniken ett4 i Göteborg

Nu sätter vi även centrala Göteborg på Smilekartan.

Från och med 1 november 2017 ingår tandkliniken ett4 i Göteborg i Smile Tandvård, en del av Colosseum Dental Group.

Med målsättningen att erbjuda Sveriges bästa tandvård har Smile Tandvård i Sverige nu växt till 31 kliniker i 25 städer från Trelleborg i syd till Kiruna i norr.

Tandkliniken ett4 grundades 2004 av docent Jens Sandros, med målsättningen att ge patienten bästa tänkbara tandvård och omhändertagande i en vacker och genomtänkt miljö. Kliniken har under åren byggt upp ett mycket gott renommé grundat på hög kompetens och utmärkt patientomhändertagande och är nu en av Göteborgsregionens största privata kliniker. Ett4 har 25 medarbetare och erbjuder såväl allmän- som specialisttandvård. Kliniken är belägen i centrala Göteborg vid korsningen Vasagatan och Erik Dahlbergsgatan.

• ”Den här investeringen gör vi för att vi har en samsyn på hur vi vill bedriva tandvård, vilken typ av arbetsplats vi vill erbjuda våra medarbetare och hur vi vill bemöta våra patienter. Vi vill bygga vidare på den fina verksamhet som ett4 idag bedriver.  Jens Sandros kommer fortsätta att vara klinikchef för ett4, men han kommer även ha ett helhetsansvar för region Göteborg och vår fortsatta expansion i regionen. Vi är väldigt glada och stolta över att välkomna Tandkliniken ett4 in i Smile-familjen och jag ser fram emot att få arbeta tillsammans med Jens Sandros och våra nya kollegor på ett4 framöver”, säger Malin Schmidt, VD för Smile Tandvård.

• ”Jag är glad och hedrad över möjligheten att få arbeta inom Smile Tandvård. De är en långsiktig aktör med mycket hög ambitionsnivå. Vi ser Göteborgsregionen som en attraktiv marknad med stora framtida tillväxtmöjligheter”, kommenterar Jens Sandros, grundare av Tandkliniken ett4.