Smile Tandvård Hagastaden – ett centrum för estetisk tandvård i Stockholm

Smile Tandvård Hagastaden är en av få kliniker i Stockholm som specialiserat sig på estetisk och kosmetisk tandvård. Vi erbjuder de allra senaste behandlingsmetoderna, har lång erfarenhet och gedigen utbildning inom estetisk-kosmetisk tandvård, kron-och broprotetik och osynliga tandställningar. 


Tandläkare Mats Burendahl har arbetat med estetisk tandvård i över 20 år och har stor erfarenhet och kompetens inom området.

MATS BURENDAHL PÅ SMILE HAGASTADEN STOCKHOLM:

”Det finns många möjligheter att få leendet som just du vill ha det”

Ojämna tänder, bettfel och gluggar är bara några av de saker du kan reglera med estetisk tandvård säger Mats Burendahl som har över 20 års erfarenhet inom området.

”Vi börjar alltid med en konsultation säger Mats. Då talar vi om dina önskemål och ditt önskade slutresultat och där efter bedöms om det är möjligt. Det finns många möjligheter att få leendet som just du vill ha det. Utvecklingen har gått fort på området och nu finns det flera alternativ som att till exempel flytta sneda tänder med tandreglering.”

Mats är medlem i den amerikanska akademin för kosmetisk tandvård AACD och är även en av grundarna för den svenska motsvarigheten SACD, Swedish Academy of Cosmetic Dentistry. Mats är även certifierad att utföra Invisalign (osynliga tandställningar) och har flera års erfarenhet av behandlingen.

Boka tid för en konsultation

På en konsultation träffar du en tandläkare som lyssnar till dina önskemål och förväntningar. Utifrån detta kan vi sedan rekommendera behandling eller ingrepp för att åstadkomma det bästa resultatet för dig. Under en konsultation får du även information om behandlingens olika steg, svar på dina frågor samt information om kostnad.

Många patienter kommer till oss för att få hjälp med ett problem utan att själva veta vad som skulle vara den bästa behandlingen för just dem. En konsultation är ett tillfälle där du besöker oss för att samtala med en tandläkare, få rådgivning om vilken/vilka behandlingar man rekommenderar för dig och dina önskemål.

Om du har bestämt dig för att förändra ditt leende så är det dags att boka tid för en personlig konsultation hos oss. Smile Tandvård Hagastaden har kompetensen och resurserna. Genom att boka en konsultation  får du chansen att i lugn och ro ta reda på de bästa möjligheterna för dig.


Våra estetiska behandlingar


Keramiska kronor

Porslinskronor fungerar som ett skal som cementeras fast över din egen tand för att dölja spruckna, avslagna och missfärgade tänder. De första tandkronor som gjordes till människor var utförda i guld. Detta var redan då faraonerna regerade i Egypten. Till mitten av 1900 talet var guld det enda bra materialet för framställande av tandkronor. Därefter har utvecklingen gått snabbt och idag kan vi göra tandkronor i keramik. Detta material gör att vi kan göra kronor som ser ut som riktiga tänder och dessutom har en yta som påminner om emalj.

Porslinsfasader

Porslinsfasader eller skalfasader som de också kallas, används för att dölja spruckna, avslagna och missfärgade tänder eller för att korrigera en ojämn tandrad. De består av ett tunt skal av porslin som ersätter dina tänders framsida. För att kunna göra vackra och naturliga skalfasader måste vi först slipa bort lite emalj på de tänder som skall göras om. Fasaderna klistras fast på din tandyta och du har fått ett nytt vackert leende. Fasaderna är mycket starka men ofta måste man ändå skydda dessa med en bettskena nattetid.

Tandreglering

Invisalign är genomskinliga tandskenor som man bär dygnet runt. De är avtagbara så du tar ut skenorna när du skall äta. De är avsedda för felställningar i bettet men klarar även av mer avancerade tandregleringar. Dessa skenor är förmodligen idag den populäraste metoden bland patienterna. Behandlingen kan gå fort vid mindre felställningar men kan vid mer komplicerade fall ta 1-2 år.

Här kan du läsa mer om Invisalign

Tandimplantat

Om du har förlorat en eller flera tänder p.g.a. olycksfall eller tandlossning så går det att ersätta dina förlorade tänder. Tandimplantat i titan har för länge sedan passerat försöksstadiet. Metoden är numer allmänt vedertagen då man vill ersätta en förlorad tand eller t.o.m. alla tänder i en käke. Hos oss får du hela implantatbehandlingen utförd på vår klinik. 

Tandblekning

Hos oss får du tillgång till en modern, trygg och seriös metod – som inte skadar dina tänder. Tack vare en professionellt utförd tandblekning och en korrekt efterbehandling blir resultatet mycket bättre. Vi använder oss av individuellt anpassade blekskenor där blekmedel och två besök ingår.

I vissa fall kan en undersökning behövas före tandblekning.

Här kan du läsa mer om tandblekning

Vita fyllningar

När vi utför vita fyllningar i fronten använder vi skiktteknik. Denna teknik går ut på att bygga fyllningarna i skikt som motsvarar tändernas olika vävnader. De olika skikten har olika färg med den mörkaste färgen innerst. När vi gör en fyllning på detta sätt uppnås ett mycket naturligt resultat. Dessa fyllningar kan vara små, hela hörn eller ibland hela framsidan på tanden. Gemensamt för dem alla är att tanden inte ser lagad ut . hjälp av osynlig tandreglering går det att flytta tänderna till rätt läge.


Portfolio – exempel på utförda behandlingar

Trångställning

hjdfghjkgdfhjkögfdöjkgfköogfdbofdrg
Före - Trångställning Efter - Trångställning

Full mouth recovery

Före - Full mouth recovery Efter - Full mouth recovery

Glesställda tänder

Före - Glesställda tänder Efter - Glesställda tänder

Trångställning

Före - Trångställning Efter - Trångställning

Blottade tandhalsar

Före - Blottade tandhalsar Efter - Blottade tandhalsar

Missfärgade tänder

Före - Missfärgade tänder Efter - Missfärgade tänder