Vad kostar en undersökning?

En undersökning kostar upp till 945 kronor men har du inte varit hos tandvården det senaste året har du rätt till Allmänt tandvårdsbidrag som dras av kostnaden för undersökningen eller annan behandling. Prata gärna med din Smileklinik om behandlingar och priser, om du behöver ytterligare behandlingar efter undersökningen får du alltid ett skriftligt kostnadsförslag först.

Hur fungerar det allmänna tandvårdsbidraget?

Den 1 juli varje år får du ett nytt allmänt tandvårdsbidrag. Du behöver inte ansöka utan säger till på Smilekliniken att du vill använda ditt tandvårdsbidrag för att betala en del av kostnaden..

Hur stort bidraget är beror på hur gammal du är.

• från det år du fyller 22 år till det år du fyller 29 år är bidraget 300 kronor per år.
• från det år du fyller 30 till det år du fyller 64 är bidraget 150 kronor per år.
• från det år du fyller 65 är bidraget 300 kronor per år.

Hur ofta får jag det allmänna tandvårdsbidraget?
Du får ett nytt tandvårdsbidrag den första juli varje år på 150 eller 300 kronor beroende på hur gammal du är. Det går att spara bidraget från ett år till ett annat och använda två bidrag under ett år, samtidigt eller vid två olika tillfällen men du kan aldrig ha mer än två bidrag samtidigt. Har man två bidrag den 1 juli ett år försvinner ett av dem och ersätts med ett nytt.

Exempel 1 
Erik är 27 år. I augusti år 2017 är det drygt två år sedan Erik senast gjorde ett tandläkarbesök. Eftersom Erik inte har varit hos tandläkaren på över två år har han tillgång till två tandvårdsbidrag. Bidragens sammanlagda belopp är 600 kronor (300+300). Undersökningskostnaden blir då 345 kronor.

Exempel 2
Lisa är 45 år och går till tandläkaren regelbundet en gång om året. Det Allmänna tandvårdsbidraget är 150 kronor om året i Lisas fall. Undersökningskostnaden blir då  795 kronor.

Hur betalar jag tandvården?

Hos oss betalar du med betalkort efter varje besök eller med faktura/delbetalning via Resurs Bank. Fråga oss om det i receptionen.

Hur gör jag om jag behöver boka om min tid?

Vid förhinder är det viktigt att kontakta din Smileklinik så snart du kan, och senast två dagar före besöket. Uteblivande eller sent återbud senare än 24 timmar innan bokat besök kan komma att debiteras.

Garantier

En extra trygghet för dig är att du alltid har Smile Garanti på dina behandlingar hos oss.