Vad kostar en undersökning?

En undersökning hos tandläkare kostar mellan 965 kr och 1435 kr beroende på sjukdom. Hos tandhygienisten är kostnaden mellan 825 kr och 1435 kr. För de flesta patienter kostar undersökningen 1235 kr (inklusive professionell tandrengöring och förebyggande vård). Från det priset dras mellan 0 och 600 kr beroende på ditt tandvårdsbidrag*.

Prata gärna med din Smileklinik om behandlingar och priser, om du behöver ytterligare tandvård efter undersökningen får du alltid ett skriftligt kostnadsförslag först. En undersökning tar 30-50 minuter

*Har du inte varit hos tandvården det senaste året har du rätt till Allmänt tandvårdsbidrag som dras av kostnaden för undersökningen eller annan behandling. 

 

Hur fungerar det allmänna tandvårdsbidraget?

Den 1 juli varje år får du ett nytt allmänt tandvårdsbidrag. Du behöver inte ansöka utan säger till på Smilekliniken att du vill använda ditt tandvårdsbidrag för att betala en del av kostnaden.

Hur stort bidraget är beror på hur gammal du är.

• från det år du fyller 24* år till det år du fyller 29 år är bidraget 600 kronor per år.
• från det år du fyller 30 till det år du fyller 64 är bidraget 300 kronor per år.
• från det år du fyller 65 är bidraget 600 kronor per år.

*I västra Götalandregionen är barn och ungdomstandvården kostnadsfri till det år du fyller 24, så där gäller ATB från 25 års ålder.

Hur ofta får jag det allmänna tandvårdsbidraget?
Du får ett nytt tandvårdsbidrag den första juli varje år på 300 eller 600 kronor beroende på hur gammal du är. Det går att spara bidraget från ett år till ett annat och använda två bidrag under ett år, samtidigt eller vid två olika tillfällen men du kan aldrig ha mer än två bidrag samtidigt. Har man två bidrag den 1 juli ett år försvinner ett av dem och ersätts med ett nytt.

Exempel 1 
Erik är 27 år. I augusti år 2017 är det drygt två år sedan Erik senast gjorde ett tandläkarbesök. Eftersom Erik inte har varit hos tandläkaren på över två år har han tillgång till två tandvårdsbidrag. Bidragens sammanlagda belopp är 1200 kronor (600+600). Undersökningskostnaden blir då 0 kronor.

Exempel 2
Lisa är 45 år och går till tandläkaren regelbundet en gång om året. Det Allmänna tandvårdsbidraget är 300 kronor om året i Lisas fall. Undersökningskostnaden blir då  645 kronor.

Hur betalar jag tandvården?

Hos oss betalar du med betalkort efter varje besök eller med faktura/delbetalning via Resurs Bank. Fråga oss om det i receptionen.

Hur gör jag om jag behöver boka om min tid?

Vid förhinder är det viktigt att kontakta din Smileklinik så snart du kan, och senast 48 timmar före besöket. Uteblivande eller sent återbud kan komma att debiteras.

Garantier

En extra trygghet för dig är att du alltid har Smile Garanti på dina behandlingar hos oss.

 

Hitta en Smileklinik nära dig