Varning för ”hemmablekning”

Kategorier: Nyheter

Äntligen har läkemedelsverket börjat granska tandblekningsprodukterna på den svenska marknaden, både från webbutiker och från kliniker. Till hösten i år beräknas granskningen vara klar, men redan nu går dem ut och varnar för en produkt som heter Crest 3D White Dental whitening strip. Eftersom man inte kan spåra vilken verksamhet som säljer den här produkten, väljer man att varna för produkten istället för saluförbud.

Varför varnar man?

Produkten innehåller alldeles för mycket väteperoxid, hela 10%! Eftersom kosmetiskaförordningen inom EU  tillåter 0,1%   väteperoxid i tandblekningsprodukter, är det 100 gånger mer än vad som är säkert för konsumenterna.

Jag tycker att den här granskningen är jättebra och tycker att det ska bli intressant att få se resultaten. Till hösten ska jag dessutom uppdatera mina kunskaper inom tandblekning för att kunna erbjuda det bästa för er, mina patienter. Både med information och behandling inom tandblekning.

Läkemedelsverket rekommenderar konsumenter som önskar bleka tänderna att dem bör rådfråga sin tandläkare om de kan rekommenderas att bleka tänderna och lämplig metod för detta.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 

Följ oss i sociala medier

Instagram: @smile_tandvard

Facebook: Smile Tandvård

Twitter: @smiletandvard