Estetisk tandvård: Pia Alberius

Kategorier: Klinikliv

Nästa medarbetare som jag vill presentera för er är min kollega Pia Alberius. Pia har valt att specialisera sig på estetisk tandvård, vilket hon också är väldigt duktig på. Tyvärr är inte estetisk tandvård godkänd som en specialistkompetens men den kräver minst, om inte mer utbildning än en specialistutbildning.

Hon tog sin tandläkarexamen 1980 i Malmö, för 14 år sedan valde hon att inrikta sig på estetisk tandvård och blev då medlem i AACD (American Academy of Cosmetik Dentistry) som är världens största organisation för kosmetiskt inriktade tandläkare. SACD (Swedish Academy of Cosmetik Dentistry) som är den svenska motsvarigheten är hon också medlem i. Det betyder att hon är uppdaterad inom det senaste och framstående inom just kosmetiskt och estetisk tandvård.

Pia tar emot patienter som önskar ändra sitt utseende på tänderna. En populär behandling är att räta upp eller flytta sina framtänder med en estetisk tandställning, en såkallad ”Inman”, eller avtagbar tandställning som det också kallas. Det tar ca 3 månader att flytta sina tänder och detta görs med hjälp av skena som man har dygnet runt. En annan liknande metod heter ”Clear Smile” och är du intresserad av att veta mer så boka in dig till Pia för en konsultation.

Ni kan läsa mer om tandställningen här (länk)

Förebild inför ”Inman”

Efterbild

Förutom estetiska tandställningar så jobbar Pia mycket med att bygga upp slitna bett och snygga till missfärgade tänder på bästa sätt. Det mesta går att lösa enligt Pia!

Före

Efter

Pia började arbeta på Smile 2015 efter många år som egen företagare. Det bästa med att övergå till en större organisation är först och främst fler kollegor och nära till andra specialister. Avlastning och fördelning av arbetet gör också att vi alla kan fokusera på det vi är bäst på. Jag kan bara hålla med henne 🙂

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 

Följ oss i sociala medier

Instagram: @smile_tandvard

Facebook: Smile Tandvård

Twitter: @smiletandvard