Använda tandtråd?

Kategorier: Tandvårdstips

I somras rullades det ut rubriker världen över att tandtråd skulle man minsann inte använda tandtråd eftersom det inte skulle minska risken för karies eller andra tandproblem.

”Strunta i tandtråden – den hjälper inte” löd rubrikerna.

Om vi gräver lite djupare bakom artikeln så kommer det ursprungligen från nyhetsbyrån AP i USA som ifrågasatte den amerikanska regeringens rekommendation att använda just tandtråd. Eftersom det aldrig har blivit vetenskapligt bevisat så togs rekommendationen bort.

För mig som tandhygienist är det en självklarhet att det hjälper att använda tandtråd, att göra rent mellan tänderna över huvud taget. Det behövs inga vetenskapliga bevis för att se och förstå att det gör nytta.
Tänk själva efter, hur ser er tandtråd ut efter att nu har använt den? Kommer det fram matrester och plack? Minskar blödningen vid regelbunden användning? Ja, ja och ja!

Blödningen beror på plack, bakterier och matrester. En inflammation. Med tandtråden och andra hjälpmedel får du bort dessa och inflammationen kan läka. Alltså hjälper tandtråd till att förebygga problem i munhålan.”

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 

Följ oss i sociala medier

Instagram: @smile_tandvard

Facebook: Smile Tandvård

Twitter: @smiletandvard