Specialistpresentation: Wissam Dirawi

Kategorier: Klinikliv

Vår tredje specialist som jag vill presentera för er Wissam Dirawi, han tog sin tandläkarexamen i Malmö -00. Nu är han mitt i sin ST-utbildning till specialist i Oral Protetik.  ST står för ”specialisttjänstgöring” som man gör under hela sin utbildning med stöd av en specialist inom samma område, i Wissams fall, Hans Kindberg. Parallellt med den kliniska tjänsten så är det också en teoretisk del såklart.

Implantatbro

Oral protetik betyder ”läran om hur man ersätter förlorade tänder och annan vävnad i munhålan”, alltså är hans område att ersätta tänder som patienter av olika anledningar förlorat. Det kan vara hela tandproteser, delproteser, broar på befintliga tänder eller implantat, eller bara enstaka tandfasader. Wissam jobbar precis som alla våra specialister med remisser, och tar emot remisser från hela Skåne. Mitt intryck av Wissam är att han är väldigt noggrann, vilket såklart är en stor fördel i hans specialitet.

När jag frågade varför han valde just Protetik så svarar han att möjligheten att förändra och förvandla är det som har fångat hans intresse.

Och på den vanliga intervjufrågan svarar Wissam ”-Det bästa i mitt yrke är att kunna ge patienterna en bättre livskvalitet”. Ja, tänder är ju verkligen livskvalitet. Att kunna le, prata och äta obehindrat är något de flesta tar för givet men tyvärr är inte fallet så för många. Det är tur att det finns möjligheter att kunna ersätta förlorade tänder

Wissam tar emot remisser både hos oss på Drottninggatan i Helsingborg och i Malmö på Smile Slottsstaden.

Bro

”10 snabba” med Wissam

Instagram Facebook

Underhålla Underhållas

Mc Donalds Max

Storstad Landet

Sport Nyheter

Vänster Höger

Sms Samtal

Lakrits Lakrids

Planera Spontan

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 

Följ oss i sociala medier

Instagram: @smile_tandvard

Facebook: Smile Tandvård

Twitter: @smiletandvard