Välkommen till Klinikliw

Jag som driver den här sidan heter Liw och arbetar som tandhygienist på Smile Drottningatan i Helsingborg. Jag pluggade till tandhygienist i Malmö och tog min examen 2006, alltså 10 år sedan i skrivande stund. Jag har arbetat inom både offentlig och privat sektor genom åren men känner nu att jag har hittat hem på den här specialistkliniken och koncernen Smile.

 
 

Slippa ta avtryck

24 juli, 2017

Om du någon gång har fått ta ett avtryck av dina tänder, så vet du att det kanske inte är det mest behagliga att göra. För det första så kan det ta flera minuter innan det stelnar och är det större avtryck så kan det kännas jobbigt att ha en stor avtrycksmassa i munnen. Blir det dessutom inte bra så måste man ibland ta avtrycket ytterligare en gång. Men dessa avtryck är nödvändiga i vissa fall, t ex vid framställning av kronor och broar. På flera av Smiles kliniker utvärderar vi just nu och provar oss fram med digitala scanners som ersätter det traditionella avtrycket, en scanner läser av bettet och tänderna som sedan skickas som en fil till laboratoriet som framställer arbetet på ett mycket preciserat sätt.

Fördelarna med att scanna är många, såklart är det behagligare för dig som patient och det inte lång tid. Precisionen är mycket högre och hanteringen som sker digitalt är säkrare och snabbare i kommunikationen mellan kliniken och laboratoriet.

 

 


Smile for the camera!

5 juli, 2017

Häromdagen var ”fullt hallå” på kliniken, ett filmteam var på plats för att ta nya bilder till hemsidan. Både rörliga och stillbilder. I takt med att Smile växer, och det gör vi så det knakar, så behöver även vår hemsida uppdateras och förnyas.

Så, vi hade både kollegor som var nykammade och ”smilade” för kameran och glada patienter som också gärna ville vara med. Det var en extra rolig dag på jobbet 🙂

 

Håll utkik på Smile.se, snart kommer en ny, uppdaterad och bättre hemsida. Bara för dig 🙂


Varning för ”hemmablekning”

2 juli, 2017

Äntligen har läkemedelsverket börjat granska tandblekningsprodukterna på den svenska marknaden, både från webbutiker och från kliniker. Till hösten i år beräknas granskningen vara klar, men redan nu går dem ut och varnar för en produkt som heter Crest 3D White Dental whitening strip. Eftersom man inte kan spåra vilken verksamhet som säljer den här produkten, väljer man att varna för produkten istället för saluförbud.

Varför varnar man?

Produkten innehåller alldeles för mycket väteperoxid, hela 10%! Eftersom kosmetiskaförordningen inom EU  tillåter 0,1%   väteperoxid i tandblekningsprodukter, är det 100 gånger mer än vad som är säkert för konsumenterna.

Jag tycker att den här granskningen är jättebra och tycker att det ska bli intressant att få se resultaten. Till hösten ska jag dessutom uppdatera mina kunskaper inom tandblekning för att kunna erbjuda det bästa för er, mina patienter. Både med information och behandling inom tandblekning.

Läkemedelsverket rekommenderar konsumenter som önskar bleka tänderna att dem bör rådfråga sin tandläkare om de kan rekommenderas att bleka tänderna och lämplig metod för detta.


Följ oss i sociala medier

Instagram: @smile_tandvard

Facebook: Smile Tandvård

Twitter: @smiletandvard