Om Coronaviruset för dig som ska besöka Smile Tandvård. - Läs mer
 

Lär känna Smiles medarbetare

Läs våra medarbetares egna berättelser för att skapa dig en bättre uppfattning om hur det är att arbeta hos oss.

 

"Jag går Smiles traineeprogram för tandläkare"

Varför valde du att söka dig till Smile?

Som nyutexaminerad tandläkare vill jag tillhöra ett företag med en inspirerande arbetsmiljö och som erbjuder mig möjlighet att arbeta med utmanande arbetsuppgifter och att utvecklas till att bli en bra tandläkare. Jag kom i kontakt med Smile via mitt engagemang i Odontologiska studentkåren och vid en lunchföreläsning som Smile anordnade under min utbildning i Malmö. Smile har dessutom ett traineeprogram för nyexaminerade tandläkare, vilket gjorde mig mer nyfiken och intresserad.
Smile vill med sin vision, att erbjuda Sveriges bästa tandvård och vara branschens bästa arbetsplats, utveckla tandvården tillsammans med duktiga tandläkare, tandhygienister och tandsköterskor. Det känns inspirerande att vara med på den resan.

Hur ser din arbetsvardag ut på Smile?

Idag arbetar jag som tandläkare på en av våra kliniker i Malmö. Jag och min tandsköterska har en tidbok med stor variation av behandlingar vilket gör vardagen spännande och rolig. Vi arbetar avslappnat och lägger mycket tid på våra patienter och behandlingar för att kunna uppnå högsta möjliga kvalitet.

Vad är roligast i ditt arbete och vad är du mest stolt över hittills?

Det roligaste är mötet med alla patienter. Att känna att jag gör skillnad för deras livskvalitet oavsett om det är efter ett akutbesök eller en större protetisk behandling. Jag är stolt över hur snabbt jag har utvecklats som tandläkare. Jag är också stolt över att få vara delaktig i min kliniks fina gemenskap och Mariestads utveckling för att leverera en bra tandvård.

Hur uppmuntras du i din karriärutveckling inom Smile? 

Under min anställning går jag Smiles traineeprogram för tandläkare. Som del av Smiles traineeprogram uppmuntras jag till fortbildning via kurser och utbildningar men även till reflektion över det arbete jag bedriver via bland annat fallpresentationer. Känslan är att möjligheterna för en positiv karriärutveckling är stor inom Smile, framtiden får utvisa hur stor. Bland annat finns goda chanser att söka sig till en annan klinik om man skulle flytta till en annan stad. Smile har även vid ett par tillfällen utlyst ST-tjänster och har bland annat ett tätt samarbete med Tandvårdshögskolan i Malmö.

Hur skulle du, med några få ord beskriva företagskulturen?

Företagskulturen tar sitt ursprung i Smiles värderingar delaktighet, nytänkande och helhetssyn. Det finns en stor nöjdhet och stolthet bland mig och mina kollegor i att vara en del av Smile och den är tydlig i alla led.

På vilket sätt drar du som tandläkare nytta av att arbeta i en stor tandvårdskedja?

Jag använder Smiles interna nätverk för att konsultera specialister och andra tandläkare när jag stöter på svåra fall. Jag får möjlighet att själv dela med mig av tankar och idéer till en stor organisation. Jag har även den utrustning och de dentala material jag behöver för att kunna utföra ett bra odontologiskt arbete med hög kvalitet. En fördel är också att jag kan styra min vardag som tandläkare likt en privat kliniker, men har samtidigt en trygghet och säkerhet likt en anställning i landstingsregi.

Vad skulle du säga till den som funderar på att börja arbeta på Smile?

Ta chansen att utvecklas i en tandvårdskedja som är under ständig utveckling. Ta kontakt med en klinik för ett besök och känn efter om detta är något för dig.
 

"Vi smileare har en gemensam anda och tillhörighet"

Varför valde du att söka dig till Smile?

Det som lockade mig att söka till Smile var de toppmoderna välutrustade lokalerna som Helsingborgsklinikerna erbjuder, och alla duktiga specialisttandläkare och trevliga kollegor som trängs där tillsammans!

Hur ser din arbetsvardag ut på Smile?

Att vara tandläkare är en härlig blandning av vetenskap, sociala utmaningar och kollegialt samarbete, som dessutom toppas med en stor portion hantverk. Och det är just detta mina dagar fylls av på kliniken, en härlig variation.

Vad är det roligaste med ditt arbete och vad är du mest stolt över?

Det är svårt att säga EN sak som är den roligaste delen med mitt arbete, för med mitt yrke är ingen dag eller patient den andra lik. Jag utmanas ständigt och har alltid nya mål att sträva mot, vilket är en springande punkt för mig som gillar utmaningar. En sak jag känner mig väldigt stolt över är hur de medarbetare som ingår i mitt team har utvecklats vid min sida. Mitt mål är att arbeta fullt ut med ett fungerande delegerat teamarbete, där alla arbetar på toppen av sin kompetens. I slutändan ger det patienterna ett ännu bättre omhändertagande, och vi är nästan där. Sedan ska jag inte sticka under stolen att det är fantastiskt roligt och utvecklande att cementera snygga kronor/broar och operera ut svåra visdomständer, då trivs jag.

Hur uppmuntras du i din karriärutveckling inom Smile?

Genom att omge sig av duktiga medarbetare är det enkelt att utvecklas och ta ett steg vidare i karriären. För mig är en specialisttandläkare bara ett samtal eller mail bort.

Hur skulle du med några få ord beskriva företagskulturen?

Det som genomsyrar kulturen är en stor vänlighet och hjälpsamhet gentemot varandra. Vi har alla har samma mål på näthinnan, att erbjuda Sveriges bästa tandvård.

På vilket sätt drar du som tandläkare nytta av att arbeta i en stor tandvårdskedja?

Att arbeta i en större kedja innebär att patienterna oftast är bekanta med varumärket och att de kan känna sig trygga i den vård vi erbjuder. Det känns som om alla vi smileare har en gemensam anda och tillhörighet nu när vi har blivit så många!

Vad skulle du säga till den som funderar på att börja arbeta på Smile?

Sluta fundera och sök arbete hos oss. Jag har inte ångrat mig en sekund.
 
Wissam Dirawi är tandläkare och arbetar på Smile TandvårdWissam Dirawi, specialisttandläkare i protetik:

"På Smile får jag utvecklas och arbeta med kompetenta kollegor"

Varför valde du Smile?

Här finns alla möjligheter för vidareutveckling i en miljö som bubblar av idéer och framtidssyn. Ett mycket bra alternativ för dig som önskar att utvecklas som medarbetare i en stor och trygg tandvårdsorganisation.

Hur ser din vardag ut?

Som specialisttandläkare i protetik är det naturligtvis protetiken som är i fokus. Patientbehandlingar utgör huvuddelen av min arbetsdag. På klinikerna tar vi emot interna och externa remisser från hela regionen och vi ser med glädje att de externa protetikremisserna blir allt fler. En annan viktig del av min vardag är kommunikationen med interna och externa kollegor i form av konsultationer och terapidiskussioner. Jag deltar också i ett forskningsarbete mellan Smile och ledande forskare på Odontologiska fakulteten i Malmö rörande helkeramiska tandkonstruktioner.

Vad är roligast?

Det absolut roligaste är alla trevliga och kompetenta medarbetare som verkligen brinner för det de gör!

Och vad är du mest stolt över?

Att vi inom Smile har utvecklats till en ledande privat tandvårdskedja i Sverige som erbjuder våra kunder högkvalitativ allmän- och specialisttandvård med korta väntetider.

Hur uppmuntras du i din karriär och egna utveckling?

Att vi har ST-tjänster och traineeprogram för nya kollegor tycker jag säger allt. Alla uppmuntras till att utvecklas, samtidigt som det ligger ett stort ansvar på den enskilda medarbetarens vilja att utvecklas och visa framfötterna.

Hur beskriver du företagskulturen?

Ungt, framtidstänkande företag med odontologin och medarbetarna i fokus. Stor vilja att satsa på modern teknik. Korta beslutsvägar. Platt organisation.

Vilka är fördelarna med en stor tandvårdskedja?

Vi har en enormt stor kompetensbank inom organisationen med så många medarbetare. Vi är en bra blandning av unga och erfarna medarbetare i hela Sverige och har ett nära samarbete mellan allmän- och specialisttandvård. En stor organisation som vi har också mer muskler vad gäller investeringar och samarbete med stora tandtekniska laboratorier samt odontologiska fakulteter runt om i landet.

Vad vill du säga till den som funderar på att söka sig till Smile?

Tveka inte! Har du rätt vilja och inställning kan du nå hur långt som helst inom en väletablerad och stor organisation som Smile. Framtiden är vår – och den är ljus. Så häng med!
 

"Här har jag möjlighet att påverka"

Varför valde du att söka dig till Smile?

Jag sökte mig hit för att få nya utmaningar och möjligheter att arbeta på ett sätt som jag tycker är bra. Vi arbetar tillsammans i team – tandhygienist, tandläkare och tandsköterska. Enligt mig är det en stor fördel, både för mig som behandlare och för patienten. Att patienten får träffa samma behandlare är en stor trygghet för många. Och för mig är det viktigt att träffa och lära känna patienterna, och att kunna utvärdera mitt eget arbete.

Hur ser din vardag ut?

Det är ett gott arbetsklimat och ofta hörs mycket skratt i fikarummet. Vid patientbehandlingar kan det ibland uppstå frågor som jag inte kan besvara. Då är det bra att arbeta på en klinik med flera behandlare i olika åldrar och med olika erfarenheter. Alla är mycket hjälpsamma och ställer alltid upp vid frågor.

Vad är roligast?

Att varje dag få möta vuxna och barn i olika åldrar och att hjälpa dem att förbättra och skapa en god munhälsa och livsstil. Jag tycker även det är roligt att arrangera evenemang utanför kliniken – allt från att stå på mässa och ge råd och tips till att ordna en kick-off för personalgruppen.

Hur uppmuntras du i din karriär och egna utveckling? 

På lokal nivå finns stor möjlighet till påverkan, främst när det gäller hur kliniken ska drivas framåt med hjälp av till exempel förbättringsförslag. Personligen tycker jag att det är betydelsefullt med personlig utveckling och att hela tiden få lära mig nya saker. Därför är det årliga utvecklingssamtalet viktigt för att kunna diskutera och motivera vad för slags kompetensutveckling som är intressant och nödvändig för just mig.

Hur beskriver du företagskulturen?

Smiles företagskultur genomsyras av våra värderingar delaktighet, nytänkande och helhetssyn. Smiles företagskultur ger mig möjlighet att påverka och delta i beslut som rör kliniken och företaget i stort.

Vilka fördelar ser du med att Smile är en stor tandvårdskedja?

För mig är det givande och utvecklande. Det finns en större möjlighet att kunna diskutera och utbyta kunskap med varandra. På Smile har du möjlighet att påverka din vardagliga situation. Det finns tillgång till specialister inom många områden som även besöker klinikerna regelbundet om det finns behov.

Vad vill du säga till den som funderar på att söka sig till Smile?

Här arbetar du i stora och bekväma lokaler, lättillgängligt och med ett modernt tänkesätt. Som driven medarbetare har du möjlighet till att påverka och utveckla kliniken i positiv riktning.
 

"Här får jag utvecklas och ta del av mycket kunskap och erfarenhet"

Varför valde du att söka dig till Smile?

Jag hade precis tagit examen som tandsköterska när en tjänst på Smile dök upp. Jag hade redan innan hört gott om Smile, både under praktiken jag hade under min studietid och från vänner som arbetar på Smile. Jag kontaktade kliniken Smile Jönköping City och frågade om jag fick komma på besök för att få en egen uppfattning. Känslan jag fick bekräftade allt gott jag hört om Smile. Därefter sökte jag tjänsten och fick jobbet som tandsköterska. Idag är jag otroligt glad över att jag får vara en del av Smile.

Hur ser din arbetsvardag ut på Smile?

Alla dagar ser olika ut med varierande arbetsuppgifter, som att assistera min tandläkare, arbeta i sterilen och arbeta i receptionen. Jag har tillsammans med en annan tandsköterska huvudansvaret över sterilarbetet, vilket gör att jag ägnar lite extra tid till detta. Det är ett roligt och stimulerande arbete som aldrig blir monotont, vilket gör att dagarna går väldigt fort. Kombinationen av vård och kundbemötande gör att mitt arbete som tandsköterska känns viktigt och betydelsefullt.

Vad är roligast i ditt arbete och vad är du mest stolt över under din tid på Smile?<

Det roligaste är att jag får träffa så många olika människor i alla åldrar och att vi som arbetsgrupp tillsammans har en ambition att hjälpa, ge råd och kunskap till att bidra till en bättre mun-och tandhälsa för våra patienter.

Hur uppmuntras du i din karriärutveckling inom Smile?

Jag får känslan av att ingenting är omöjligt. Kompetensutveckling inom Smile känns alltid högt prioriterad och välkommen. Jag känner att jag lär mig något nytt varje dag och att jag får vara delaktig och kan påverka min egen utveckling och beslut som tas inom Smile och på kliniken.

Hur skulle du beskriva företagskulturen?

Jag upplever en väldig öppenhet och ödmjukhet inom Smile. Vi kan mötas i våra olikheter med respekt, för att sedan fatta gemensamma beslut. Alla är med och alla är delaktiga i Smiles framtid och utveckling.

På vilket sätt drar du som tandsköterska nytta av att arbeta i en stor tandvårdskedja?

Eftersom vi är en stor tandvårdskedja finns det mycket kunskap och erfarenhet att hämta. Jag som är ny inom tandsköterskeyrket kan dra nytta av detta eftersom mina kollegor har mycket kunskap som jag får ta del av och lära av.

Vad skulle du säga till den som funderar på att börja arbeta på Smile?

Välkommen till oss på Smile! Framtiden hos oss bjuder på allt från utveckling, härliga kollegor, humor och mycket skratt. Man har inget att förlora bara att vinna.
 

"Jag får driva den odontontologiska utvecklingen framåt"

Varför valde du att söka dig till Smile?

Att jobba privat var en målsättning jag hade redan under studietiden. Efter avlagd examen i Göteborg hann jag både prova på Folktandvården och arbete utomlands innan jag återvände till Sverige och började jobba i privat regi. Efter ett par år, våren 2008, gick jag med i den i Sverige ganska nystartade tandvårdskedjan Colosseum. Under 2014 gick Colosseum samman med Smile. Övergången till Smile kändes som ett naturligt steg för mig eftersom Colosseum och Smile hade en samsyn i att erbjuda Sveriges bästa tandvård och vara branschens bästa arbetsplats.

Hur ser din arbetsvardag ut på Smile?

Min dag startar alltid med en gemensam kopp kaffe. En annan rutin är att titta igenom både min egen och klinikens tidbok med min tandsköterska. Tidboken är ett fantastiskt verktyg. Under dagen hamnar givetvis patientomhändertagandet i fokus, det kan vara allt från förebyggande tandvård till större bettrehabiliteringar. Som odontologisk ansvarig tandläkare gäller det att vara lyhörd och tillgänglig för att kunna stötta och hjälpa till där det behövs. Jag kallar även till behandlarmöten på kliniken en gång i veckan där vi bland annat diskuterar rutiner, material, behandlingsformer och terapier. Det är fantastiskt forum som hjälper oss alla att utvecklas. Att kliniken håller en god och hög odontologisk nivå där varje medarbetare har ett eget ansvar och möjlighet att påverka är grunden i min roll som odontologiskt ansvarig.

Vad är roligast i ditt arbete och vad är du mest stolt över?

Umgänget med kollegor och patientomhändertagandet. För mig är det inspirerande att ha varit med på resan som vår klinik i Mölndal har gjort. Jag är stolt över att jag i min roll som odontologiskt ansvarig fått driva den odontologiska utvecklingen på kliniken och vi har fått otroligt bra respons från våra patienter.

Hur uppmuntras du i din karriärutveckling inom Smile?

På Smile finns det inga osynliga hinder utan här kan du som tandläkare göra odontologisk karriär, både på bredden och på höjden. Själv tog jag snabbt klivet upp som odontologiskt ansvarig på kliniken 2012 och är för närvarande också tf. klinikchef. Om du har viljan och drivet och vill framåt så finns bara möjligheter på Smile.

Hur skulle du beskriva företagskulturen?

I min roll som odontologiskt ansvarig tandläkare och klinikchef har jag daglig och nära kontakt med Smiles ledning och huvudkontor. Jag upplever att jag alltid får hjälp och stöd i mitt arbete och det finns inga hierarkier. Smiles företagskultur bygger på öppenhet och delaktighet, vilket tilltalar mig.

På vilket sätt drar du nytta av att arbeta för en stor tandvårdskedja?

Att tillhöra en tandvårdskedja för mig är en stor trygghet. Jag får möjlighet att arbeta privat och ha en organisation som stöttar mig i mitt arbete och samtidigt erbjuder mig utvecklingsmöjligheter som motiverar mig och gör att jag växer i mitt arbete.

Vad skulle du säga till den som funderar på att börja arbeta på Smile?

På Smile får du möjlighet att arbeta självständigt som tandläkare och får vara med och påverka i alla led. För mig är det stimulerande och ger mig arbetsglädje.
 
Karin Malmqvist, platschef:

"Jag har en spännande och varierad arbetsdag"

Varför valde du att söka dig till Smile?

Jag började i samband med att Smile köpte kliniken jag arbetade på 2009. Jag är utbildad tandsköterska sedan 1976 och har tidigare arbetat som tandsköterska, men de senaste 15 åren har jag arbetat i klinikens reception. I september 2017 fick jag ett erbjudande om att bli platschef för kliniken Smile Jönköping City och det tyckte jag kunde vara spännande att testa. Vid årsskiftet 2018 blev jag dessutom tillfrågad om jag kunde vikariera som platschef på Smile Jönköping A6, jag tackade ja. Idag är jag platschef för båda klinikerna. En spännande utmaning som jag trivs mycket bra med.

Hur ser din arbetsdag ut på Smile?

Jag har en innehållsrik och varierad arbetsdag där den ena dagen inte är den andra lik, med många trevliga möten med våra kunder, medarbetare och potentiella medarbetare. I dagsläget är jag tre dagar i veckan på Citykliniken och två dagar per vecka på A6.

Vad är roligast i ditt arbete och vad är du mest stolt över?

Det är verkligen roligt att få möjlighet at jobba som platschef med alla utmaningar som det innebär. Många saker är ju helt nya för mig. Men det har snart gått ett år och det har varit kul och lärande. Det är många nya människor att lära känna och leda på ett bra sätt, så att alla trivs.

Hur skulle du beskriva företagskulturen?

Smile värdesätter delaktighet och jag känner att mina åsikter tas om hand och lyssnas på, trots att vi är ett så stort företag. Nytänkande är också en av Smiles värderingar och som företag är vi snabbfotade och har en företagskultur som uppmuntrar till att pröva nya arbetssätt på kliniken, vilket jag tycker är bra.

Vilka fördelar ser du med att arbeta i en stor tandvårdskedja?

Jag kan utbyta idéer och träffa duktiga kollegor som jag lär mig mycket av. Varje år anordnar Smile träffar för oss som är platschefer, något jag upplever som både trevligt och lärorikt och som har hjälpt mig i det fortsatta arbetet på klinikerna.

Vad skulle du säga till den som funderar på att börja arbeta på Smile?

Ta chansen och kom över till oss på Smile! Jag trivs jättebra här och har så många trevliga kollegor.
 

"Här finns bara möjligheter"

Varför valde du Smile?

Jag studerade till tandhygienist på Vårdhögskolan Gävle och tog examen 1994. Efter det arbetade jag som hygienist på Folktandvården i Stockholm i 2 år för att 1996 flytta tillbaka till Malmö och börja arbeta privat. Under åren 1996 till 2005 arbetade jag både privat och på Folktandvården i Skåne, både inom allmän- och specialisttandvården. Parallellt med mitt arbete studerade jag Ledarskap och organisation på Malmö högskola eftersom jag kände att jag vill göra något annat. 2005 började jag som klinikchef i Malmö.

Hur ser din vardag ut?

Det är otroligt varierat och möten med både personal och externa kontakter. Jag arbetar också med ekonomi, personal och verksamhetsplanering.

Vad är roligast?

Jag har ett fantastiskt arbete som är otroligt varierande. Att ha så många fantastiska arbetskamrater som förgyller mina dagar med mycket skratt och hög kompetens gör mitt arbete lätt.

Och vad är du mest stolt över?

Många saker. På mina fyra kliniker har vi specialister i nästan alla odontologiska områden. Det är kul och utmanande att bygga upp samarbetet mellan allmäntandläkare och specialisttandläkare. Våra specialister delar med sig av sin kunskap i det dagliga arbetet, men även vid kvällsföreläsningar och på terapimöten. Det bidrar till att vi har hög kompetens hos alla yrkeskategorier. För våra allmäntandläkare är specialisterna tillgängliga för en snabb konsultation. Jag är också stolt över de korta väntetiderna för patienter som behöver specialistvård.

Hur uppmuntras du i din karriär och egna utveckling?

Vi har korta beslutsvägar, vilket gör att jag snabbt kommer vidare från fråga till handling. Jag har regelbundna avstämningsmöten med min chef (Sverige-vd) där vi ventilerar aktuella verksamhetsfrågor och jag får stöd. Som klinikchef har jag stor frihet och uppmuntras att ta egna beslut. Två gånger per år har vi ledarskapsutbildning specialutformad utifrån vad vi klinikchefer har uttryckt att vi har behov av.

Hur beskriver du företagskulturen?

Kund- och medarbetarfokuserad. För att skapa trivsel för våra kunder gäller det att vi tar hand om och skapar trivsel för våra fantastiska medarbetare.

Vilka fördelar upplever du med en stor tandvårdskedja?

Som klinikchef har jag många personer att använda som bollplank i olika frågor. Det är en stor fördel att kunna använda kompetensen som finns i företaget och inte behöva gå utanför för att inhämta kunskap.

Vad vill du säga till den som funderar på att söka sig till Smile?

Här finns bara möjligheter. Välkommen!
 

Följ oss i sociala medier

Instagram: @smile_tandvard

Facebook: Smile Tandvård

Twitter: @smiletandvard