Frågor och svar om tandvårdskostnader

1. Hur betalar jag?

Hos Smile Tandvård betalar du med betalkort efter varje behandlingstillfälle. Du kan också dela upp tandvårdskostnaden månadsvis.

2. Kan jag delbetala min behandling?

Ja, Tillsammans med Resurs Bank erbjuder Smile Tandvård ett förmånligt betalningsalternativ där du får möjlighet att dela upp betalningen månadsvis. Du kan också välja att betala hela beloppet månaden efter ditt köp utan några som helst extra kostnader.

3. Är barntandvården kostnadsfri hos Smile Tandvård?

Ja, tandvård är kostnadsfri för barn och ungdomar till och med det år du fyller 21 år. (i Västragötalandsregionen är barn och ungdomstandvården kostnadsfri tom det år du fyller 24). För tandreglering gäller speciella regler. Alla barn och ungdomar är välkomna att lista sig hos Smile.

4. Vad kostar det att laga en tand?

Det beror på hur stort hålet är och var det sitter. Du får besked om kostnaden av din Smiletandläkare vid undersökningstillfället. Du kan använda ditt tandvårdsbidrag som delbetalning.

5.Vad kostar det att göra ett implantat?

Det beror på hur omfattande behandlingen är och vilken ersättning du har rätt till. Be att få en kostnadsberäkning av din Smiletandläkare.

6. Är tandvård billigare om jag är pensionär?

Nej, det finns ingen rabatt för pensionärer utan det är de vanliga priserna för vuxna som gäller.

7. Finns det några garantier?

Som kund hos Smile Tandvård får du ett av branschens bästa garantivillkor – Smile Garanti –  på en rad behandlingar. Vi ger dig garanti på fyllningar, protetik – och till och med på din första undersökning.

8. Kan jag få bidrag för tandvårdskostnader?

Ja, alla vuxna som är 20 år och äldre får ett bidrag från staten genom statligt tandvårdsstöd. Det kallas allmänt tandvårdsbidrag ATB och du kan använda det som delbetalning för din tandvård. Det statliga tandvårdsstödet består också av ett högkostnadsskydd och ett särskilt tandvårdsbidrag, STB för dig som har en sjukdom eller funktionsnedsättning som påverkar tänderna. Tandvårdsstödet gäller alla vuxna från den 1 januari det år de fyller 20 år.

9. Hur får jag reda på hur mycket bidrag jag kan få?

Alla tandläkare har tillgång till information om ditt tandvårdsbidrag och ditt högkostnadsskydd via sitt datasystem. Det sköts automatiskt av din Smiletandläkare, som informerar dig om vad det kommer att kosta och vilken ersättning du har rätt till.

10. Vilka har möjlighet att få särskilt tandvårdsbidrag?

Om du har en sjukdom eller funktionsnedsättning som påverkar tänderna kan du ha ökat behov av förebyggande tandvård och rätt till särskilt tandvårdsbidrag. Tala med din tandläkare eller din tandhygienist på din Smileklinik så hjälper de dig.

 
Finns det några garantier?

Som kund hos Smile Tandvård får du ett av branschens bästa garantivillkor – Smile Garanti – på en rad behandlingar. Vi ger dig garanti på fyllningar, protetik – och till och med på din första undersökning.