Mina sidor Boka tid boka-nu-pil

Akut tandvård

Akut tandvärk? Lugn vi hjälper dig om du har ont

Tandvärk kan komma plötsligt och det kan bero på flera olika orsaker. För dig som har tandvärk, skadat eller slagit ut en tand eller har andra akuta problem hjälper vi dig att snabbt få en akuttid hos tandläkaren på din närmsta Smileklinik.

Vid tandolycksfall

Ibland blir tänder utslagna eller skadas i olyckor. Du ska alltid undersökas av en tandläkare om du varit med om en olycka. Det är viktigt oavsett om det är mjölktänder eller permanenta tänder som har skadats.

Det händer att barn slår sig i munnen när de leker eller idrottar. En tand kan lossna helt och hållet eller sitta löst eller så kan en bit av tanden gå av eller så kan tanden ha fått en spricka. Rekommendationen är att alla skador ska kontrolleras av en tandläkare. Vilken behandling som rekommenderas beror dels på skadans omfattning och dels på om tanden är permanent eller om det är en mjölktand som har skadats. Om barnet slår ut en permanent tand ska man omedelbart kontakta närmsta Smileklinik.

Hur det funkar

  • 1
    Har du akut ont? Boka en tid online här på smile.se under menyn "Boka tid" eller ring din närmsta Smileklinik, så gör vi allt vi kan för att ordna en tid så fort som möjligt.
  • 2
    Om du är i behov av en tid men inte har akut ont, du kanske har bitit av en bit på en tand? Då rekommenderar vi dig att du i första hand bokar en akuttid via vår onlinebokning.
  • 3
    Du är alltid välkommen att kontakta någon av våra kliniker om du har funderingar och frågor om dina tandbesvär.
Boka online  

Frågor och svar om akut tandvård

Smile Tandvård