Om Coronaviruset för dig som ska besöka Smile Tandvård. - Läs mer
 

Hos Smile är alla barn och unga vuxna välkomna

Så här enkelt listar du ditt barn

När ditt barn ska fylla tre år får du ett erbjudande om att registrera, eller lista som det också kallas, ditt barn hos valfri tandvårdklinik. För att välja en Smileklinik måste du därför lista ditt barn hos oss.

Det går också bra att välja Smile om du vill byta tandvårdsklinik när ditt barn är äldre än tre år. Som kund hos Smile Tandvård får ditt barn sedan kallelse till regelbundna, kostnadsfria undersökningar.

Lista ditt barn

Att lista barn och ungdomar hos oss är enkelt. Ring närmsta Smileklinik eller fyll skicka meddelande så sköter vi resten. Observera att ett fåtal Smilekliniker tyvärr inte har möjlighet att ta emot barn och ungdomar.

Barntandvård hos Smile: Här bokar du tid till barn och ungdomar

Barn- och ungdomstandvården är kostnadsfri

Vanlig barn- och ungdomstandvård är kostnadsfri till och med den sista december det år du fyller 22. Från och med den första januari det år du fyller 23 börjar du betala. För tandreglering gäller speciella regler.

*Barn och ungdomar i Västra Götaland har fri tandvård till och med det år de fyller 24 år.

Gravid? Allt om tandhälsa och graviditet hittar du här

Hur ofta ska mitt barn undersökas?

Från tre års ålder får de barn och ungdomar som är listade hos oss erbjudande om att komma på undersökning minst vartannat år. Barnets individuella behov avgör hur ofta barnet ska komma till oss. En del barn och ungdomar har större behov av tandvård och kallas därför oftare.

Ett fåtal Smilekliniker har i dagsläget inte möjlighet att ta emot barn. Kontakta din närmaste Smileklinik så berättar de mer.

 
Familjetandvård ligger oss varmt om hjärtat
Vårt mål är att ge dig och dina barn Sveriges bästa tandvård. Det innebär att ni får en trygg och bekväm barntandvård med ett personligt bemötande på era villkor.

Hitta en Smileklinik nära dig