Skönhet som håller. 

Estetisk tandvård

Många tror att det krävs dyra och omfattande behandlingar för att åstadkomma ett tryggt och vackert leende, men så är inte alltid fallet. Ofta kan små enkla justeringar, byte av någon fyllning eller korrektion av tandformen innebära dramatiska förändringar. I andra fall, inte minst på patienter med ojämna tandrader eller olika placering av tänderna, krävs större behandling.

Men alla ska inte se likadana ut. Det är viktigt att bibehålla den egna personligheten.

Otroligt viktigt i detta sammanhang är hur bettet fungerar i munnen. Detta kontrolleras med en noggrann bettanalys. För att porslinsersättningarna (kronor, broar och skalfasader) ska hålla och inte spricka måste man bita ”friktionsfritt”.

Så kallade ”tandborstningsskador”, det vill säga när tandköttet dragit sig tillbaka och tandhalsen blir synlig på en eller flera tänder, ställer till mycket förtret för många som varit noggranna med sin munvård men kanske lite för idoga. Men oftast beror det inte på tandborsten som många tror utan på tandpressning. Nu kan vi behandla detta med ett litet kirurgiskt ingrepp som kallas gingivalplastik. Åtgärden görs i lokalbedövning och du får inte ont efteråt.

 

Ny typ av tandreglering – ajöss med ”rälsen”

Pia Alberius är en av få tandläkare i Sverige som är certifierade att utföra tandreglering med avtagbar tandställning.

Metoden kallas Inman Aligner (utt. innman e’lajner) efter uppfinnaren den amerikanske tandteknikern Dan Inman.

Behandlingen är till skillnad från den traditionella ”järnvägsrälsen” så gott som osynlig. Den är avsedd för mindre trångställningar i fronten. Behandlingen brukar ta tre månader.

Inman Aligner är uppbyggd så att spiralfjädrar ger lätt kraftpåverkan och guidar in i tänderna i rätt position. Dessa krafter är verksamma över ett stort rörelsespektrum, något som förklarar varför Inman Aligner fungerar så snabbt.

En konsultation om tandställningsfel kan innefatta diverse tandvårdsproblematik (och debiteras då för totalkostnaden), men om konsultationen enbart behandlar kosmetisk korrektion är kostnaden 500 kr.

 

Vi ger dig ett nytt leende med kosmetisk tandvård

Ett vackrare leende kan ofta skapas med små justeringar av våra tandläkare. Vi vet, för vi har mycket lång erfarenhet av estetisk tandvård och implantatbehandlingar. Vår klinik i Helsingborg är dessutom en av de få i Sverige som kan korrigera tättsittande framtänder på bara tre månader (mot normalt 1–1,5 år!)

Skadade, sneda, missfärgade tänder eller avsaknad av tänder är ett stort problem för många människor. Hos oss kan du få ett friskt och vackert leende, men du får också personligt bemötande och förståelse för din situation. Vi erbjuder naturligtvis också allmän tandvård både för barn och vuxna.

Ring oss direkt på 042- 12 15 18